صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 15
کد خبر: ۳۹۷۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۶ - ۲۶ دی ۱۴۰۳
نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ مطرح کرد؛

سهم ناچیز سبد انرژی ایران از تولید برق تجدید پذیر | تصویب FATF می‌تواند موانع سرمایه گذاری خارجی در صنعت برق را برطرف کند؟

رمضانعلی سنگدوینی، نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: ما در تابستان و در پیک مصرف، ۸۰ هزار مگاوات مصرف برق‌مان بوده است و حالا خوب است بدانید که تنها یک درصد آن از بخش تجدیدپذیر است؛ یعنی ۹۰۰ مگاوات

رویداد۲۴ | محمد آیتی: چند سالی است که بحران انرژی و قطعی‌های مکرر برق و گاز خانگی و صنایع به صدر اخبار داخلی ایران رسیده است. ضعف مفرط در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر طی سال‌های گذشته، کار مدیریت انرژی را در کشور مختل‌ کرده است در همین راستا  مجلس، دولت را مکلف به ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کرده است، اما پرسش اصلی این است که به‌واسطه کدام سرمایه‌گذار خارجی در دوران تحریم می‌توان این اتفاق بزرگ را رقم زد؟

در همین خصوص، رمضانعلی سنگدوینی، نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس به رویداد۲۴ گفت: دولت باید در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر اقدامات جدی و عملی داشته باشد و آن‌ها مکلف شدند با ظرفیت بخش‌خصوصی روی به چنین کار مهمی بیاورند.

وی افزود: ما در تابستان و در پیک مصرف، ۸۰ هزار مگاوات مصرف برق‌مان بوده است و حالا خوب است بدانید که تنها یک درصد آن از بخش تجدیدپذیر است؛ یعنی ۹۰۰ مگاوات. کاملاً مشخص است که رقم بسیار پایین است و نیازمند تحرک بیشتر در این بخش نسبت به گذشته هستیم.

نماینده گرگان تصریح کرد: یک روز صدا و سیما مستندی را نشان داد از تولید برق در میل نادر سیستان و بلوچستان که من خودم به آن‌جا رفته‌ام. از قرار معلوم به‌واسطه انرژی باد در آن‌جا، دو هزار مگاوات برق تولید می‌شود. پس این کار شدنی است اگر اراده‌ها پای کار بیاید.

نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: اینکه مجلس، دولت را مکلف به ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کرده است، معنی این را نمی‌دهد که دولت چهاردهم باید ضعف‌های گذشته را در این چهار سال و یک‌جا رفع کند. ما هدف‌گذاری کردیم که رویه به طور جدی در پیش گرفته شود و در دولت‌های بعدی هم ادامه پیدا کند.

وی یادآور شد: دولت باید بخش‌خصوصی را برای این کار دعوت و همچنین از صندوق توسعه ملی و بانک‌ها استفاده کند تا این اتفاق مهم به‌مرور بیفتد. دنیا به‌سمت انرژی‌های تجدیدپذیر رفته و ما از این مسیر نباید بیش از این عقب بیفتیم.

سنگدوینی گفت: در این سال‌ها که از بخش خصوصی برای تحقق این مهم استفاده نکردیم و امروز می‌بینیم که از این سیاست متضرر شده‌ایم. . در ایران، حدود ۳۰۰ روز آفتاب داریم و سوال است که چرا از این ظرفیت بزرگ تاکنون آن‌طور که باید و شاید استفاده نشده است؟ ما اگر از داشته‌های خودمان بهره ببریم با قوانینی که در برنامه هفتم توسعه کشور داریم، می‌توانیم طی پنج سال، ناترازی‌های خود را در بخش انرژی تا حد قابل ملاحظه‌ای رفع کنیم.

نماینده گرگان افزود: یک نکته مهم دیگر این است که باید در کنار این تلاش‌هایی که قرار است صورت بگیرد، ضرورت دارد بهینه‌سازی مصرف انرژی را داشته باشیم و اگر الگوی مصرف نداشته باشیم، این تلاش‌ها در میدان عمل نتایج خیلی ویژه‌ای نخواهد داشت.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی است و تا زمانی که ایران FATF را نپذیرد، شرایط خاص برای تحقق این امر پیش نمی‌آید، گفت: ما هم قبول داریم. همین که رهبر معظم انقلاب از مجمع تشخیص مصلحت خواستند مجدداً FATF را برررسی کنند، به‌خاطر همین دغدغه‌ها است. ما در این راستا هم منافع خودمان را باید درنظر بگیریم و هم بدانیم طرف‌های مقابل چه منافعی دارند و واقعیت‌ها را بپذیریم. ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ضرورت متصل‌شدن سرمایه‌گذار‌های داخلی و خارجی را به ما نشان می‌دهد و امیدوارم روند به‌گونه‌ای باشد که هم بخش‌خصوصی انگیزه ورود به این بخش را داشته باشد و هم دیپلماسی کشور به‌سمتی برود که سرمایه‌گذار خارجی هم با رفع محدودیت‌ها پا به کشور بگذارد.

نظرات شما