صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 20
کد خبر: ۳۹۸۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
سفیر اسبق ایران در انگلیس در گفت‌و‌گو با رویداد ۲۴:

ظاهرا نظام برای پیوستن به FATF به جمع بندی رسیده

« اف‌ای تی اف» نزدیک به ۱۰ سال است که به عنوان کلیدواژه‌ای در ادبیات سیاسی و حتی در ادبیات محاوره‌ای جای ثابتی دارد. در واقع در شرایطی که دستِ اقتصاد ایران به دلیل تحریم از بازار‌های جهانی کوتاه است، عدم عضویت در گروه ویژه اقدام مالی مزید بر علت شده تا با نوعی از بی نظمی اقتصادی مواجه شویم. البته این روز‌ها خبر‌هایی از چراغ سبز حاکمیت برای حل این مساله شنیده می‌شود. اما همچنان بخشی از حاکمیت قبول معاهدات اف‌ای تی اف را ناقض استقلال و در نتیجه هزینه ساز می‌دانند.

رویداد24| سعید شمس: سید جلال ساداتیان، سفیر اسبق ایران در انگلیس در گفت‌و‌گو با رویداد ۲۴ درباره این موضوع که موجب گره در مبادلات بانکی شده است، اظهار داشت: در حالی قرار است به مساله اف ‌ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود که در واقع کارکردِ این نهاد حاکمیتی کارکردش فقط رفع اشکال و اختلاف است و اینکه دنبال تدوین قانون باشند، این حق را ندارند.
کارشناس بین الملل در ادامه گفت: اخبار رسیده از درون مجمع حاکی از این است، حالا که دولت پزشکیان با «چراغ سبز از بالا» برای پیوستن به اف‌ای تی اف در حال فراهم کردن مقدمات است در جمع اعضای مجمع ۱۰ نفر کاملا موافق پیوستن به اف‌ای تی اف هستند و ۱۱ نفر اظهارنظری در این رابطه نداشته‌اند و ۲۲ نفر هم مخالفت خود را اعلام کرده‌اند. با این حال به نظر می‌رسد، در نظامسیاسی اجماع برای پیوستن به معاهده بین المللی صورت گرفته است.

او افزود: در این بین دو_سه نماینده مجلس نقطه نظرات کاملا اشتباهی مطرح کرده و در نامه‌ای به مجمع  با ادله‌ای که حتما کارشناسی نیست نوشته‌اند، اف‌ای تی اف به این دلیل که استقلال را از ما می‌گیرد و مبادلات مالی را در اختیار دشمن قرار می‌دهد، نباید با آن کنار بیاییم. این تلاش‌ها در حالی است که متاسفانه در کشور ما اظهارنظر می‌کنند اما نمی‌دانند چه چیزی می‌گویند و وقتی هم که نامه یا نوشته‌ای امضاء می‌کنند، بازهم نمی‌دانند دلیل امضای شان چیست!

نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: مساله چیزی جز این نیست که مخالفان یا نمی‌دانند یا خودشان را به ندانستن می‌زنند که اف‌ای تی اف، ضوابطی بین المللی است که ۱۸۶ کشور در عضویت این قرارداد بین المللی هستند و فقط سه_چهار کشور آن را نپذیرفته‌اند که ایران هم یکی از آنها است؛ بنابراین مصرانه اطلاعات غلطی می‌دهند و مخالفت شان را مخالفتی اساسی و بر اساس آرمان‌ها می‌پندارند! انگار نه انگار که تحریم اقتصاد ما را بیمار و حتی فلج کرده است تا فواید پیوستن به اف‌ای تی اف به قول معروف اظهرمن الشمس باشد.
ساداتیان یادآور شد: هیچ کشوری نمی‌تواند بدون رابطه اقتصادی نمی‌تواند، حتی یک قدم در راستای توسعه اقتصادی بردارند. انشاءالله که همین روز‌ها این مشکل برای همیشه رفع شود تا گرفتاری مردم کمی کمتر شود.

نظرات شما