رویداد۲۴- عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان باید در غياب آيت الله هاشمي گفتمان او را ترویج کنند، گفت که موضوع مورد بحث ملاحظه جدی است که به وحدت ملی منجر خواهد شد.
نقش و قدرت آیت الله هاشمی رفسنجانی هرگز در کشور حتی با رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و شکست در برابر محمود احمدی نژاد در انتخابات سال 88 کمرنگ نشد و در بین چهرههای سیاسی کشور شاید تنها شخصیتی بود که با گذشته عمر منتقد و مدافع او جای خود را تغییر دادند.
با شروع تبلیغات انتخاباتی در سال 84 تهمتهایی از سوی برخی چهرههای اصولگرا که تعدادی از آنان زمانی حتی در دولت او مشغول به کار بودند، شدت گرفت و اصلاحطلبان که زمانی او را مورد نقد قرار داده بودند، هاشمی به تکیه گاهی برایشان مبدل شد که امروز، بدون شک فقدان او خساراتی را به این طیف سیاسی وارد خواهد ساخت.
آذر منصوری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفت و گو با رویداد۲۴ درباره تاثیر فقدان آیت الله هاشمی بر جریان اصلاح طلبی گفت: نقشآفرینی شخصیتهای مثبت سیاسی در مقاطع مختلف تاریخی و میزان اثرگذاری آنها به گونهای بوده، که پس از نبودشان جایگزینی برای آنان یافت نشده است، البته شخصیتهایی که مثبت نبودند نیز در طول تاریخ از جهت منفی اثرگذار بودهاند.
وی افزود: آقای هاشمی نیز از شخصیتهای اثرگذار انقلاب بود که خلاء حضورشان به آسانی پر نخواهد شد. با این وجود راه و مسیری که توسط او طی میشد، به عنوان میراث برای ماندگان میتواند افق روشنی جهت پیشرفت کشور باشد.
این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه تاکید کرد: میزان اثرگذاری آقای هاشمی از منظری که مورد اشاره قرار گرفت باید نقد و بررسی شود، اما آنچه در زمان حیات رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد ملاحظه اصلاحطلبان بوده، امر مهم پیشرفت و توسعه کشور با توجه به اثرگذاریهای ایشان در طول ادوار مختلف زندگی و نقشآفرینیهایی که داشتهاند، بود.
منصوری یادآور شد: با توجه به حضور مردم در مراسم تشییع جنازه که پس از فوت حضرت امام باشکوهترین مراسم تشییع جنازه بود، این سوال به ذهن میرسد که چرا آقای هاشمی پس از رحلتشان با این موج همراهی مواجه شد؟ مسئله فوق به خوبی نشان میدهد که عملکرد او به گونهای بوده که مردم در تشییع جنازه حضور پیدا کنند و خواستار ادامه مسیر او برای آینده کشور شوند.
وی بیان کرد: نکته مهم دیگری که در مورد آقای هاشمی باید مورد اشاره قرار گیرد، این است که او اهرمی در برابر تندروها به حساب میآمد زیرا این گروه به کشور صدمات جبرانناپذیری وارد کردند و در واقع آقای هاشمی تلاش میکرد در فضای داخلی تعادل به وجود آید. به عبارتی دیگر دور کردن کشور از مخاطرات چه با حضور ایشان در انتخابات سال 84 و چه دغدغههایی که پس از انتخابات 88 مطرح میکند، گرچه سبب شد هجمههایی به سوی او از جانب این طیف تندرو در این سالها وارد شود، اما نشان دهنده همین امر است.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه افزود: اصلاحطلبان به این ملاحظات توجه دارند و آنچه مدنظر قرار میدهند، ممانعت از تشدید گرایش جامعه به سوی دو قطبی شدن و رفتارهای تند است، زیرا رادیکالیزم میتواند بیشترین آسیب را به وحدت ملی وارد سازد.
منصوری تصریح کرد: همانگونه که اشاره شد، ایجاد ممانعت از تشدید رفتارهای تند باتوجه به اثراتی که در منطقه و جهان برجا گذاشته، ملاحظه جدی اصلاحطلبان است و حفظ مسیر اعتدالی که مدنظر آقای هاشمی از سال 92 بود را اصلاحطلبان پس از فوت ایشان ادامه خواهند داد و در این مسیر از تمام توان خود از دولتی که نماد تدبیر است، حمایت میکنند تا انتخابات آینده را با موفقیت پشت سر بگذارد.
وی در ادامه اظهار داشت: این سخن آقای هاشمی که گفته بودند«نگرانی بایت آینده ایران ندارند»، نشان از نگاه خردمندانه او دارد. از این پس اصلاحطلبان گفتمان هاشمی را باید ترویج کنند تا مسیر پیشرفت توسعه هموار شود، بنابراین موضوع مورد بحث ملاحظه جدی است که به وحدت ملی منجر خواهد شد و در واقع تمام جرایانات سیاسی براساس جایگاهی که دارند باید برای رسیدن به این مسیر جریانسازی کنند. مسیری که یکی از الزامات آن میتواند گفتوگو حول منافع ملی باشد.
این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: نکته دیگر که با توجه به زمان انتخابات ریاست جمهوری باید مورد توجه قرار گیرد، این است که مجموعه جریانهای سیاسی باید به یک رقابت عادلانه تن دهند و بدون حذف رقبای سیاسی در راه تحقق آرمان های انقلاب پیش روند و در این مسئله مانع تراشی نکنند.
منصوری در رابطه با اینکه درخصوص وحدت ملی اصولگرایان کمتر نظری مطرح ساختهاند، تاکید کرد: با توجه به اینکه آفتهایی کشور را تهدید میکند، اطلاح طلبان تلاش بیشتری بابت محقق شدن، آشتی ملی خواهند کرد تا کشور از تندرویهایی که در پیرامون آن وجود دارد، دور شود، البته بخشی از اصولگرایان هم نسبت به این مسئله اقبال نشان دادند اما طیف تندرو هیچ تمایلی به آشتی ملی و در جریان افتادن آن ندارد و نخواهد داشت، چه بسا با آن تقابل هم داشته باشد بنابراین این یک راهبرد است که از آن استفاده خواهد شد.