کریمی قدوسی در گفتوگو با رویداد۲۴ مدعی شد
کریمی قدوسی مدعی شد وزارت خارجه ایران گرفتار این شبکههای مجازی شده است و اینطور که سیاستمدارن این وزارتخانه در این شبکه ها اسرار رو میکنند دیگر نیازی به نفوذی نداریم.
رویداد۲۴- محمد آیتی- جواد کریمی قدوسی، نماینده اصولگرای مشهد و کلات معتقد است که شبکه های مجازی بی عمق بوده و گستردگی آن در جوامع حاصل نفوذ آمریکا در دیگر کشورها است.
کریمی قدوسی در گفتوگو با
رویداد۲۴ مدعی شد وزارت خارجه ایران گرفتار این شبکههای مجازی شده است و اینطور که سیاستمدارن این وزارتخانه در این شبکه ها اسرار رو میکنند دیگر نیازی به نفوذی نداریم.
به نظر شما شبکه های مجازی چقدر در سیاست کشور تاثیر گذاشته است؟
اصل در نظام ما حفظ اسرار شخصی مردم و حفظ اسرار کشور است. بنده چندی پیش در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره همین شبکههای اجتماعی به آقای ظریف مطالبی را عنوان کردم. براساس بررسی که کردم متوجه شدم که شش، هفت شبکه اجتماعی در وزارت خارجه تشکیل شده است و این وزارتخانه گرفتار این شبکهها شده است. یکی از این شبکهها یا کانال تلگرامی"یاران" نام دارد که اکثر دیپلماتها و سفرای ما عضو این شبکه شدند. عکسهای پروفایل اکثر اعضا هم عکسهای بدون روتوش خودشان است. مسئول این کانال هم آقای جابر انصاری، معاون عربی، آفریقایی آقای ظریف است. اسرار وزارت خارجه و بسیاری از اتفاقات روز در این کانال لو داده می شود. همین الان هم 800 نفر عضو دارد. یک شبکه دیگر در وزارت خارجه شکل گرفته به نام "یاد یاران". در این شبکه، دیپلماتهای بازنشسته وزارت خارجه عضو آن شدند. یک شبکه دیگری بود که در اختیار هیات های علمی و کارشناسان وزارت خارجه در دانشکده وزارت خارجه بود. در این شبکه ها مرتباً اخبار منطقه و اسرار کشور رد و بدل میشد. یک مورد هم متوجه آقای ظریف بود که با اتاق بغل خودش هم با ایمیل صحبت می کرد و حتی با معاونین اش هم با ایمیل مطالب را رد و بدل می کرد. من در کمیسیون به آقای ظریف گفتم کل اسرار وزارت خارجه، اسامی، عکس و مواضع وزارت خانه در این شبکه ها مطرح شده است و ما دیگر نیازی به نفوذی نداریم.
پاسخ آقای ظریف به مطالب شما چه بود؟
ایشان گفتند حرفهای شما درست است و من جلوی این تحرکات را گرفتم و اگر الان پیگیری کنید خبری از این شبکه ها نیست.
شما موضوع را پیگیری کردید؟
بله، همه این شبکهها جمع شده ولی شبکه "یاران" با 800 عضو همچنان فعال است فقط موتور جستجوی آن را تغییر دادهاند.
شما با برخی تصمیمات در مورد محدودیت شبکههای مجازی موافقید؟
این شبکه ها هم فرصت است و هم تهدید و باید در مقابل تهدیدات آن ایستادگی کرد. در همین راستا وزارتخانههای مربوطه باید تا حد توان خود از این شبکه های مجازی مواظبت کنند و گرنه تهدیدات حاصل از آن متوجه همه مردم جامعه است.
امروز این محدودیت ها در کشورهای پیشرفته هم اجرایی شده است؟
حتماً کشورهای پیشرفته هم در مقابل تهدیدات احتمالی این شبکه ها برنامهریزی کردهاند. به قدری این فضاها ناامن است که امروز خبر میرسد که آمریکاییها حتی مذاکرات روسای دیگر کشورها را هم شنود میکنند. آمریکاییها به قدری به این شبکه ها اشراف دارند که اگر کسی مطلب نامربوطی را برای آن ها ارسال کنند چند دقیقه دیگر با پلیس مواجه می شوند. این رفتارهای آمریکایی ها برای حفظ نظام سرمایه داری خودشان است.
وجود شبکه های مجازی را چقدر لازم می دانید؟
از نظر من این شبکه ها دارای عمق نیست و تا حد زیادی سطحی و بی محتواست.
یعنی شما منکر تاثیرات بالای این شبکهها در جهان هستید؟
اینکه میگویم عمقش کم است یعنی در درازمدت معرفت و فطرت انسانی به آن مرحله می رسد که این فضاهای مجازی آرامش بخش نیست. آرامش در تفکر و مطالعه و موضوعات عمقی است.
شما معتقدید در سال های آتی با جمع شدن یا کمرنگ شدن این شبکه ها مواجه خواهیم شد؟
مردم به مرور از این فضای مجازی خسته می شوند. حتی امروز شاهد هستیم که خیلی ها این نرم افزارها را از گوشی موبایلشان پاک کرده اند.
به نظر می رسد کسانی که این نرم افزارها را پاک می کنند چندی بعد به نرم افزار دیگر و جدیدتری روی می آورند.
مطمئناً نرم افزارهای جدید هم پس از مدتی آزمایش و استفاده به فراموشی سپرده می شود. آمریکایی ها چهار سیستم را در دنیا طراحی کرده اند و می گویند اگر این چهار سیستم درست طراحی شود به حضور ما در دیگر کشورها نیاز نیست: 1- همه چیز در اینترنت 2- همه کس در اینترنت 3- همه مکان ها در اینترنت 4- همه اطلاعات در اینترنت. امروز نظام سلطه به دنبال پیاده سازی دقیق این سیستم ها است.
شما خودتان از این فضاهای مجازی استفاده می کنید؟
خیلی محدود. اگر وقت کنم روزی یک ساعت اخبار مربوط به حوزه های خودم را دنبال می کنم. در بسیاری از مواقع همین یک ساعت وقت را هم نمی توانم صرف این کار کنم. اگر وقت کنم بیشتر به کتاب خواندن روی می آورم چون خواندن 10 صفحه از یک کتاب عمق بیشتری نسبت به این فضاهای مجازی دارد.
شما چه پیشنهادی برای دوری مردم از فضای مجازی دارید؟
خواندن کتاب، احیای روابط خانوادگی، جمع شدن در کنار یکدیگر و انجام بحث های علمی، فرهنگی، اجتماعی و ... را به مراتب مفیدتر از وقت گذرانی در فضای مجازی می دانم.
در حال حاضر سرانه مطالعه در کشور در حدود یک دقیقه است، چطور می شود مردم را برای دوری از فضای مجازی به مطالعه تشویق کرد؟
بشر ذاتاً تربیت پذیر است. باید به سمت تبلیغ، ترویج، تبیین و اقناع جامعه گام برداریم.
عملکرد دولت را در این راستا چطور ارزیابی می کنید؟
دولت در این زمینه هیچ تدبیری ندارد و هیچ حفاظتی را نمی خواهد. دولت این نفوذ را نفوذ نمی داند.
عملکرد دولت گذشته را در این زمینه چطور دیدید؟
این موضوعات در این چند سال شدت پیدا کرده ولی به طور کلی دولت های گذشته هم در این فضاها نگاه و نقش مثبتی نداشته اند.
* بر اساس پیگیریهای رویداد24 مشخص شد کانال تلگرامی مورد ادعایی آقای کریمی قدوسی به نام یاران که مسئولیت آن با آقای جابری انصاری بود، پس از انتصاب نامبرده بهعنوان معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه دیگر فعالیت نمیکند و این کانال پیشازاین و در دوره سخنگویی نامبرده صرفاً به انعکاس مواضع رسمی سخنگوی وزارت خارجه میپرداخت.