از همان ساعتهای ابتدایی فاجعه پلاسکو، بحث نرسیدن بودجه سالهای مختلف آتشنشانی مطرح شد؛ اینکه در یک مورد به جای اختصاص ۱۴۰ میلیارد تومان، ۲۱.۵ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است.
همچنین رحمت اله حافظی، عضو شورای شهر تهران در صحن شورا درباره بودجه آتشنشانی گفت: «کمیسیون سلامت شورای شهر تهران سال گذشته برای تامین تجهیزات مورد نیاز آتش نشانی درخواست ارائه لیست کرد که در این لیست اقلام متعددی از جمله بالابر، نردبان، دستگاه برش صنعتی فولاد و جرثقیل های 300 و 450 تن وجود داشت. بودجه مورد نیاز برای خرید این اقلام 92 میلیارد تومان برآورد شده و پیش بینی می شد این بودجه از محل 140 میلیارد تومان بودجه سازمان آتش نشانی تامین شود اما شهرداری قول داد که این بودجه را از محل دیگری تامین کند.
به گفته او این بودجه از هیچ محلی توسط شهرداری تهران تامین نشد: انتظار داشتیم شهرداری به دنبال این باشد که برای خرید این تجهیزات گشایش اعتبار کند اما در نهایت برای این خرید هیچ اقدامی انجام نشد، بدون شک اگر تجهیزات مورد نیاز آتش نشانی خریداری می شد چه بسا بسیاری از مشکلاتی که الان شاهد آن هستیم، وجود نداشت.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: اولویت های کاری شهرداری تداعی کننده این امر است که جان مردم برای آنان ارزش و الویت ندارد، به دستور آقایان در شهرداری، بلوار کشاورز در حال شخم خوردن است و بودجه برای این اقدامات وجود دارد اما برای تامین تجهیزات مورد نیاز آتش نشانی که با جان مردم در ارتباط است، بودجه ندارند. باید جواب مردم را بدهید نباید با جان مردم شوخی کنید، حادثه پلاسکو حاصل این بی توجهی است.
جالب اینکه محسن پیرهادی، یکی از اعضای هوادار قالیباف، شهردار تهران در شورای شهر گفت که خود آتشنشانی بودجه بیشتر نخواسته است!
البته آتشنشانی در مهر امسال گفته بود که بودجه برای خرید تجهیزات جدید و مدرن ندارد.
با این حال شب گذشته، رحمتاله حافظی لیست پرداختیهای شهرداری به آتشنشانی از سال ۹۲ تاکنون را اعلام کرد؛
جدول نشان میدهد شهرداری تهران بیش از ۵۰درصد درآمدی که اختصاص به آتشنشانی داشته است را به این سازمان پرداخت نکرده؛ بیش از ۱۹۸ میلیارد تومان.
هرچند که بودجه پیشبینی شده هم تحقق نیافته، اما همان هم اختصاص پیدا نکرده است.
البته حافظی در توضیح این جدول در اکانت اینستاگرام خود نوشت: از ابتدای سال ۹۵ شهرداری به سازمان آتشنشانی ۲۱میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان بودجه داد اما فقط طی هفته گذشته این رقم به ۵۰ میلیارد تومان رسید.
به هرحال نوسازی نشدن تجهیزات آتشنشانی بعد از حادثه مرگ دو زن در خیابان جمهوری، عواقبش را در حادثه پلاسکو، ناتوانی در خاموش کردن آتش در دقایق ابتدایی، در نهایت تخریب ناگهانی ساختمان، مرگ حداقل ۲۵ نفر و نابودی بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان نشان داد.