صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۴۲۱۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۵

وزیر دولت اصلاحات: شاید کاندیدایی را برای کمک به روحانی در مناظره‌ها بفرستیم/از روحانی عبور نمی‌کنیم

فعال سیاسی اصلاح‌طلب و وزیر تعاون دولت هشتم ‌گفت: جناح مقابل از طیف‌های متعددی برخوردار است و علیرغم اینکه انسجام ندارند در تلاش هستند که حسن روحانی را رئیس‌جمهور یک دوره‌ای کنند.
رویداد۲۴-نامه نیوز نوشت: فعال سیاسی اصلاح‌طلب و وزیر تعاون دولت هشتم ‌گفت: جناح مقابل از طیف‌های متعددی برخوردار است و علیرغم اینکه انسجام ندارند در تلاش هستند که حسن روحانی را رئیس‌جمهور یک دوره‌ای کنند.

علی صوفی در خصوص وضعیت اصلاح طلبان چند ماه مانده تا انتخابات گفت: ما در آینده نزدیک دو انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری را در پیش داریم و هرکدام از اهمیت خاصی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: انتخابات شوراها به لحاظ گستردگی و اهمیتی که در اداره شهرها دارد، حائز اهمیت است و از لحاظ سیاسی نیز رقابت بالایی میان طرفین برای کسب کرسی های شورای شهر، خصوصاً در تهران و شهرهای بزرگ وجود دارد.

صوفی با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری سرنوشت یک قوه را مشخص می کند، خاطرنشان کرد: در اختیار گرفتن این قوه برای جناح های سیاسی پر اهمیت است. این انتخابات اگرچه دور دوم ریاست جمهوری روحانی است و رئیس جمهور مستقر تعیین کننده است اما جناح رقیب که در سال ۹۲ از صحنه رقابت باز ماند، مدتهاست به راه های مختلف سعی در حذف رئیس جمهور مخصوصا برای دور دوم است.

وی ادامه داد: جناح مقابل از طیف های متعددی برخوردار است و علیرغم اینکه انسجام ندارند در تلاش هستند که حسن روحانی را رئیس جمهور یک دوره ای کنند.

صوفی با اشاره به اینکه اصولگرایان به سه طیف تقسیم می شوند، تصریح کرد : یک طیف که تندروها هستند و مجلس نهم را در اختیار داشتند و از طریق مجلس مانع هایی را برای رئیس جمهور ایجاد می کردند. خصوصا در موضوع مسئله هسته ای فضای متشنجی را ایجاد کرده بودند و حتی پس به نتیجه رسیدن مذاکرات آن را خائنانه توصیف کردند.

وی ادامه داد: مجلس نهم تغییر کرد و با روی کار آمدن مجلس جدید که تقریبا همسو با دولت است کار را برای دولت نیز راحت تر کرد، اما همچنان این طیف به دنبال تخربب دولت هستند و از این طریق خواستار حذف روحانی هستند.

این کارشناس با بیان اینکه این طیف ابزارهای مختلفی را در دست دارند، گفت : دولت نیز اذعان دارد که اتاق های فکری برای تخریب در جریان است و از هر طریقی برای تخریب دولت استفاده میکنند.

صوفی با اشاره به اینکه طیف دیگر جریان اصولگرا طیف سنتی هستند، خاطرنشان کرد :ابن گروه معمولا کاندیداهای خاص خود را دارند و از چنان تنوعی برخوردار نیستند که بتوانند موفق باشند. این طیف کاندیدای ثابتی دارند که هر دوره به میدان می آیند.

وی افزود : طیف سوم این جریان گروه اعتدالی هستند که از دولت حمایت میکنند، اما به هرحال این طیف هم کاندیدای بارزی را برای انتخابات ندارند و ممکن است از ابزارهای دیگری برای حذف روحانی استفاده کنند.

علی صوفی فعال سیاسی با بیان اینکه در سوی دیگر میدان اصلاح طلبانی حضور دارند که با رای آن ها حسن روحانی به ریاست رسیده است، تصریح کرد : با اجماعی که در سال ۹۲ ایجاد ‌شد و از میان دو کاندیدای باقی مانده مقابل اصولگرایان، دکتر عارف به خواست همه به نفع روحانی کنار رفت و فضایی را در کشور ایجاد کرد که مردم را به سمت صندوق های رای هدایت و باعث پیروزی روحانی شد.

وی ادامه داد: حسن روحانی پیش از این اقدام در نظرسنجی ها حدود ۱۱درصد رای داشت. بنابراین اگر هر دو کاندیدا تا آخر در صحنه انتخابات باقی می ماندند قطعا پیروزی از آن طرف مقابل بود.

صوفی با اشاره به اینکه روحانی رای لب مرزی را در سال ۹۲ کسب کرد، گفت: رای روحانی میتواند برای جناح مقابل امیدوار کننده باشد که نتیجه انتخابات را در این دوره به دور دوم ببرند. آن ها به دنبال این هستند که روحانی یا از حضور در انتخابات منصرف شود یا رد صلاحیت شود و اگر این دو اتفاق رخ نداد نهایتا انتخابات به دور دوم کشیده شود و در آنجا پیروز انتخابات شوند.

وزیر تعاون دولت هشتم، با بیان اینکه رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاحات اعلام کرده است قصد عبور از روحانی را ندارد، خاطرنشان کرد: طبیعی است در صورت کاندیداتوری حسن روحانی اصلاح طلبان گزینه ای را در مقابل روحانی ندارند. شاید بخواهند گزینه ای را برای کمک به روحانی در مناظره ها بفرستند و پس از آن به نفع روحانی کناره گیری کند.

استاندار سابق گیلان با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان قصد عبور از روحانی را ندارند، تصریح کرد: اصلاح طلبان خواهان این هستند که روحانی یک دوره دیگر هم به ریاست برسد.

نظرات شما