معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: سرطانها را
میتوان با افزایش مصرف میوه و سبزیجات تازه، افزایش فعالیتهای بدنی، کاهش
مصرف گوشت قرمز علیالخصوص سوسیس و کالباس کنترل کرد.
ملکزاده، گفت:
سیگار، قلیان و دخانیات همچنین مصرف تریاک به هر شکلی و مصرف الکل در
افزایش سرطان نقش دارند. این موارد ۳۰ درصد از ابتلای سرطانها را به خود
اختصاص میدهند.
وی افزود: همچنین ۳۰ درصد ابتلای
سرطانها به تغذیه نامناسب و عدم تحرک برمیگردد و ۷۰ درصد جمعیت ایران یا
چاق هستند و یا وزنی بیش از اندازه دارند که این افزایش وزن ناشی از پرخوری
و عدم تحرک است. ۸۰ درصد مردم ما تحرک ندارند.
معاون
تحقیقات وزارت بهداشت عدم مصرف میوه و سبزیجات تازه را یکی دیگر از عوامل
خطر دانست و گفت: لازم است مردم ما هر روز ۵ یا ۷ بار میوه مصرف کنند و در
هر وعده مصرف در یک میوه کافی است اما این موضوع باید ۵ تا ۷ بار در روز
تکرار شود. مصرف میوه تازه سبب میشود اشتها کاهش یافته و از اضافه وزن نیز
جلوگیری شود.
ملکزاده مصرف بیش از اندازه موادی
همچون برنج، نان و شیرینی را مضر دانست و گفت: خوردن بیش از اندازه این
خوراکیها سبب چاقی میشود. متأسفانه در کشور ما مصرف نمک ۲.۵ تا ۳ برابر
حد استاندارد است که همین موضوع باعث بالا رفتن فشار خون بسیاری از
ایرانیها شده است.
وی اضافه کرد: در کشور ما فرهنگ
مصرف گوشت سفید همچون ماهی پایین است و بسیاری از ایرانیان عادت به خوردن
گوشت قرمز علیالخصوص گوشت کبابی برشته شده دارند که این خود در ایجاد
سرطانها بسیار مؤثر است. مصرف سوسیس و کالباس به عنوان یکی از عوامل مهم
ایجاد سرطان ثبت شده است.
معاون تحقیقات وزارت
بهداشت گفت: مصرف نوشیدنیهای داغ بسیار مضر است؛ همه ما باید عادت کنیم که
فعالیت بدنی داشته باشیم. انجام نرمش ۵ بار در هفته که بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه
طول میکشد توصیه میشود.
ملکزاده بیان داشت:
پیشگیری در سرطان بسیار مهم است اگر تمامی سرطانها زود تشخیص و ثبت شوند
آمار سرطان در کشور بالا میرود هم اکنون در کشور ما بسیاری از سرطانها
ثبت نمیشود به همین دلیل آمار سرطان در کشور پایین است و ما در سال آینده
آمار دقیقتری از سرطانها را خواهیم داشت.
وی افزود: هم اکنون سرطان در کشور ما ۳۰ تا ۴۰ درصد پایینتر از تمامی کشورها و کشورهای همسایه است.