در پی این اقدام ترامپ، وزارت خارجه ایران در بیانیهای وعده داد که پاسخ مقتضی را به این عمل آنها خواهد داد.
ایران و آمریکا از سال ۱۹۷۹ هیچ روابط دیپلماتیکی نداشتهاند. جواد ظریف در توییتر خود در واکنش به این اقدام آمریکا آن را «هدیهای برای افراطگرایان و حامیان آنها» خواند. او همچنین نوشت: تبعیض به رویه استخدامی تروریستها کمک میکند و با تعمیق این شکافها افراطگرایان میتوانند با عوامفریبی صفوفشان را پرکنند.
ظریف همچنین در توییتی دیگر قول داد که ضمن احترام به تفاوتی که بین مردم آمریکا و سیاستهای خصمانه دولت آمریکا قائل است؛ اقدام متقابلی در جهت حمایت از شهروندان ایران داشته باشد.
دیگر رهبران جهان نظیر مقامات کانادا و اسکاتلند نیز در توییتر خود به این سیاست آمریکا واکنش نشان دادند.
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا با آغوش باز از پناهجوها حمایت کرد و در توییتر خود نوشت: «کسانی که احساس میکنند تحت شکنجه، ترور و جنگ هستند کاناداییها از آنها استقبال میکنند. فارغ از اینکه ایمان آنها چیست. تنوع، قدرت ماست.»
او در این توییت خود از هشتگ «به کانادا خوش آمدید» (#WelcometoCanada) استفاده کرد.
«نیکولا استروجن» نخست وزیر اسکاتلند نیز این توییت ترودو را ریتوییت کرد و با استفاده از هشتگ «به اسکاتلند خوش آمدید» از مردم این هفت کشور دعوت کرده به اسکاتلند برود.
مردم این هفت کشور یعنی ایران، سوریه، عراق، یمن، لیبی، سودان و سومالی نیز به این اقدام واکنشهای تندی نشان دادهاند.
فاطیما اشکیر یک شهروند سومالیایی آمریکایی که برای ازدواج به سومالی سفر کرده بود، گفته من به حدی شوکه شدم که نمیتوانم چیزی بگویم. این یعنی همسر من هرگز نمیتواند در آمریکا به من بپیوندد.
در اردن نیز پناهجوهای سوری که برای پناهندگی ثبت نام کرده و امیدوار بودند از وضعیت اسفناک فعلیشان به آمریکا پناه ببرند، نیز با این حکم ترامپ امیدهایشان ناامید شده است.