صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۴ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 25
کد خبر: ۴۲۷۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵
مدیرکل محیط زیست اهواز در گفت‎وگو با رویداد۲۴:

برای جلوگیری از ریزگردهای اهواز بودجه کافی نداریم

مدیرکل محیط زیست اهواز بیان کرد،کارهایی که برای بهبود وضع هوای اهواز باید انجام شود تصویب شده اما، بودجه لازم برای انجام آن تخصیص داده نشده است.
رویداد۲۴مدیرکل محیط زیست اهواز بیان کرد،کارهایی که برای بهبود وضع هوای اهواز باید انجام شود تصویب شده اما، بودجه  لازم برای انجام آن تخصیص داده نشده است. 

آلودگی هوای خوزستان مشکلی قدیمی است که این روزها دوباره برای مردم اهواز، آبادان و خرمشهر مشکل ایجاد کرده است. اگرچه در خصوص علت آلودگی هوای خوزستان و پخش ریزگردها در هوای این شهر تاکنون صحبت‎های زیادی شده است و کارشناسان محیط زیست، علت اصلی این آلودگی را خشک شدن تالاب هورالعظیم در این منطقه به علت سدسازی‎های غیرعلمی و اکتشافات وزارت نفت برای استخراج نفت دانسته‎اند. اما صحبت چندانی در رابطه با برنامه سازمان محیط زیست در خصوص پیشگیری از تکرار این آلودگی نشده است.

مردم اهواز در هوایی نفس می‎کشند که آلودگی آن  برای تنفس شهروندان بسیار خطرناک اعلام شده و به گفته مدیر کل محیط زیست اهواز، این شهر تاکنون این میزان از آلودگی را در آسمان خود ندیده است. علل وجود این ریزگردها در هوا  مشخص و بارها و بارها درباره آن صحبت شده اما مساله اصلی ارائه راهکارها و انجام اقداماتی است که باید برای جلوگیری از قرار گرفتن دوباره مردم اهواز در این وضعیت انجام شود. 

احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل محیط زیست اهواز در گفت‎وگو با رویداد۲۴ با تاکید بر شدت آلودگی هوای اهواز گفت: وزش طوفان شدید با سرعت ٦٠ کیلومتر در ساعت گردوخاک را به هوای اهواز کشاند. این گرد و غبار هوای آبادان و خرمشهر را نیز آلوده کرده اما هوای اهواز بسیار آلوده‎تر بوده است.

او ادامه داد: با تقسیم استان به دو بخش شمالی و جنوبی، مردم شمال استان شاهد بارش باران بودند و در بخش جنوبی هوا ابری بود و طوفان گرد‌و‌خاک به پا کرده بود.

مدیر کل محیط زیست اهواز در خصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری از این مشکل محیط زیستی بیان کرد: در سال 94 در مصوبه‎ای اقدامات لازم برای پیشگیری از وجود ریزگردها در هوای خوزستان به تصویب مجلس رسید و تکلیف هر نهاد و سازمانی هم مشخص شد. اعتباری هم که اجرای این طرح نیاز داشت مشخص شد. اما تاکنون این اعتبار تامین نشده است و در نتیجه طرح‎ها به طور کامل پیگیری نشده است. 

او ادامه داد: در این مصوبه قرار شد کانون‎های ریزگرد، نوع خاک و راهکارهای تثبیت آن  به طور دقیق مشخص شود، همچنین به سازمان محیط زیست و سازمان هواشناسی تجهیزات پیشرفته‎تری برای پیشبینی داده شود. 24 میلیارد تومان تسهیلات به صورت وام نیز برای حمل و نقل شهری در نظر گرفته شود. 

این مسئول در خصوص اعتبار تامین نشده و اقدامات ضروری که تاکنون انجام نشده است؛ توضیح داد:  دولت باید سالانه بین 500 تا 1000 میلیارد تومان برای جلوگیری از به وجود آمدن ریزگردها در اهواز بودجه اختصاص دهد اما از بودجه تایین شده فقط 10 تا 15 درصد  تامین شده است. 

لاهیجان زاده با اشاره به اینکه اقداماتی در زمینه جلوگیری از وجود ریزگردها در زمینه داخلی و خارجی انجام شده بیان داشت: محیط زیست اهواز تاکنون کانون‎های اصلی ریزگرد و نوع خاک هر منطقه را مشخص کرده و حدود 3500 هکتار از زمین‎ها را مالچ پاشی کرده است. اما برای ادامه کار بودجه نداشته‎ایم. 

او افزود: در زمینه احیای تالاب‎ها به خصوص تالاب هورالعظیم نیز بسیار موفق بوده‎ایم و نقطه عطف کار بوده است. وزارت نفت موانع احیای تالاب‎ها را تا حدودی رفع کرده و 65 درصد تالاب ها هم آبگیری شده است. در حال حاضر تالاب هورالعظیم و تالاب شادگان در وضعیت مطلوبی به سر می‎برند. 

مدیر کل محیط زیست اهواز بیان کرد: در زمینه خارجی نیز تفاهم نامه‎هایی با کشورهای همسایه امضا شده و همچنین پیشنهاد سازمان محیط زیست در این خصوص در ماه گذشته به تصویب سازمان ملل رسیده است و برای سال آینده هم پیشبینی یک اجلاس بین‎المللی با حضور کشورهای درگیر با این مشکل در تهران شده است. تمام  این اقدامات انجام شده ولی کافی نیست، برای اقدام موثر باید بودجه مورد نیاز تامین شود. 
نظرات شما