براساس گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه 94، میزان منابع اختصاصیافته برای مصارف قانون هدفمندکردن یارانهها اینگونه است که منابع تحققیافته بالغ بر 43 هزار و 555 میلیارد تومان یعنی معادل 80 درصد مبلغ پیشبینی شده است شامل مبلغ 33 هزار و 402 میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی و مبلغ 10 هزار و 153 میلیارد تومان از محل بودجه عمومی دولت بوده است.
بهعبارتی 77 درصد از منابع پیشبینی شده از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی تحقق یافته و بقیه منابع پیشبینی شده از محل بودجه عمومی دولت تامین شده است. سهم یارانه نقدی و غیرنقدی که به خانوارها اختصاص یافته، معادل 107 درصد مبلغ پیشبینی طبق قانون بوده است.
محاسبات نشان میدهد که 97 درصد منابع وصولی به عنوان یارانه نقدی و غیرنقدی اختصاص یافته و صرفا 3 درصد منابع وصولی برای بخش تولید و سلامت اختصاص پیدا کرده است.
در راستای اجرای این تبصره، طی سال 1394 بابت تامین بخشی از یارانه سود تسهیلات تامین مسکن حمایتی زوجهای جوان، اقشار آسیبپذیر، روستاییان و عشایر، ساماندهی مسکن در بافتهای فرسوده، سکونتگاههای حاشیه شهرها و مسکنمهر و کمک به برنامههای اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهها، پرداختی صورت نگرفته است.
از سوی دیگر، مطابق بندهای (الف) و (ب) تبصره (20) ماده واحده، دولت اجازه استفاده از 6هزار و 300 میلیارد تومان از بودجه عمومی برای مصارف قانون هدفمندکردن یارانهها را داشته است که در عمل مبلغ 3 هزار و 853 میلیارد تومان بیشتر از بودجه عمومی برداشت شده است.
در بخش حذف یارانه خانوارهای پردرآمد نیز مطابق بند (ح) تبصره (20) ماده واحده، دولت موظف بوده یارانه خانوارهای پردرآمد را قطع کند. در اجرای حکم مذکور دولت دستورالعمل نحوه تعیین و شناسایی خانوارهای مشمول را تهیه و معیارهایی را تعیین کرده است.
براساس این دستورالعمل، طی ماههای سال 1394 یارانه تعداد 3 میلیون و 235 هزار و 456 نفر قطع شد. صرفهجویی حاصل از این اقدام دولت، حدود 955 میلیارد و 100 میلیون تومان بوده است.