رویداد۲۴- یک فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: نبود رقیب مناسب از سوی اصولگرایان و اعلام حمایت اصلاحطلبان و اعتدالگرایان نحوه ورود آقای روحانی را تعیین کرده و او برای ورود به عرصه رقابت به تشریفات خاصی نیاز ندارد و به این خواست به طور طبیعی تن خواهد داد.
ریاست جمهوری روحانی ماههای پایانی خود را طی میکند و به انتخابات بعدی نزدیک و نزدیکتر میشویم؛ اما علیرغم آنکه منتقدان او تلاش میکنند دو دورهای شدن دولت تدبیر و امید را با تردید روبرو کنند و حتی از عدم تمایلش صحبت به میان آوردهاند، به نظر میرسد که فضا برای ورود حسن روحانی جهت رقابت انتخاباتی فراهم است و او بدون شک در این عرصه حاضر خواهد شد.
البته نباید فراموش کرد از آنجا که مخالفان تند و تیز حسن روحانی مایل نیستند چهار سال دیگر از صندلی ریاست جمهوری دور بمانند دست به هر ترفندی - حتی اگر دروغ در آن به کار رفته باشد- میزنند تا به نیت خود دست یابند، بنابراین بهتر آن است که روحانی در این زمان محدود تمام تلاش خود را معطوف به وعدههای عملی نشده کند و در صورت عدم موفقیت دلایل را برای مردم توضیح دهد.
داوود سلیمانی، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با
رویداد۲۴ درباره بهترین روش اعلام حضور حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصل نحوه ورود آقای روحانی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری به خود ایشان بستگی دارد اما به نظر من کم و بیش زمینههای ورود ایشان به انتخابات فراهم شده است.
وی در ادامه افزود: گروهها و تشکلهای اصلاحطلب و اعتدالگرا و بخشی از اصولگرایان معتدل با دعوت خویش از ایشان این زمینهها را فراهم آوردهاند و بعید میدانم که آقای روحانی راه آمده را ناتمام رها کند و در روز ثبت نام در وزارت کشور حاضر خواهد شد.
سلیمانی ادامه داد: تقریبا تمامی جریانهای سیاسی به این جمعبندی رسیدهاند که در شرایط کنونی گزینهای که بتواند با آقای روحانی در جبهه اصولگرا رقابت کند وجود ندارد و اصلاحطلبان و اعتدالگراها نیز از قبل اعلام کردهاند که کاندیدای اصلی آنان در انتخابات پیش رو آقای روحانی خواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در این باره یادآور شد: همین امر نحوه ورود آقای روحانی را تعیین کرده است ایشان برای ورود به عرصه رقابت به تشریفات خاصی نیاز ندارد و به این خواست بهطور طبیعی تن خواهد داد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره استفاده از ظرفیتهای موجود از سوی حسن روحانی بیان کرد: در صورتی که مراد از ظرفیتهای اجرایی تمام آن اختیاراتی است که رئیس جمهور به موجب قانون دارد، این مطلوب هر رئیسجمهوری است که بتواند در چارچوبهای قانونی، از اختیارات خود به نحو احسن استفاده کند و اگر عامدانه و یا به خاطر برخی ملاحظات غیر اصولی این کار را انجام ندهد قطعا به سیاسی کاری متهم خواهد شد. انتظار هم از ایشان در جامعه این است که به برخی شعارها و وعدههای انتخاباتی گذشتهاش بیشتر بپردازد و در جهت تحقق آنها بکوشد. البته ما باید شرایط و مقتضیاتی که وی در آن قرار دارد را درک کنیم اما این موجب نمیشود که ایشان نیز در این زمینه کمتر تلاش کند.
وی در ادامه اضافه کرد: نباید فراموش کرد که تلاش روحانی در جهت تحقق وعدهها و شعارهای انتخاباتی نیز نیازمند ساز و کارهایی است که لاجرم رئیس جمهور باید آنها را بهوجود آورده یا بهکارگیرد. ایشان در انتخاب وزرا و مدیران اجرایی و استانداران و فرمانداران، باید در بهکارگیری نیروها در جهت تحقق شعارها دقت بیشتری میکرد و کسانی را بهعنوان وزیر و استاندار و مسئول برمیگزید که با شعارها و برنامههای دولت همسو و معتقد بدان باشند تا موجب دلسردی مردم نشود. در غیر اینصورت ایشان متهم به سیاسی کاری خواهد شد.
سلیمانی در رابطه با کسب تکلیف روحانی برای حضور در انتخاب ریاست جمهوری سال آینده توضیح داد: اگر منظورکسب تکلیف از مقام رهبری است، بعید میدانم کسانی که بخواهند کاندیدا شوند خدای نکرده رهبری انتظارشان این باشد که به جای طی مراحل قانونی به ایشان رجوع کرده و کسب تکلیف کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در اینباره افزود: در جمهوری اسلامی ساز و کار انتخابات و نقش و مسئولیت هریک از ارکان نظام مشخص است. فقهای شورای نگهبان از جانب رهبری تعیین شدهاند و حقوقدان ها هم از جانب قوه قضائیه منصوب به رهبری معرفی شده و مجلس هم آنان را انتخاب کرده است. آنها هم نشان دادهاند که منویات رهبری و اصول قانون اساسی را مدنظر داشتهاند و لذا رد و قبول صلاحیت با این نهاد است، چنانکه دیدیم در رد صلاحیت آقای هاشمی به همین گونه عمل شد.
وی در این باره گفت: کسب اجازه در قانون نیامده و از آنجا که قانون ساز و کارها را معین کرده، این نوعی بیراهه رفتن است. البته کتمان نمیکنم که گاه برخی از شخصیتهای مطرح برای کاندیداتوری شاید با ایشان صلاح و مشورت داشتهاند اما ایشان قاعدتا نظر خود را به قانون و حرکت در جهت و مسیر قانون اعلام میکنند. اگر هم گاه به کسانی توصیه میکنند که وارد این عرصه نشوند چنانکه نسبت به آقای احمدینژاد دیدیم فقط توصیه است و نه امر و نهی، که طرف هم میفهمد که باید در این عرصه وارد نشود.