رویداد۲۴-رییس قوه قضاییه گفت: نظام غرب در صدد نفوذ است؛ اینکه در فکر این هستند که انقلاب را از طریق نفوذ باز بدارند برای ما روشن است، اما متاسفانه عدهای باور ندارند.
آیتالله صادق آملیلاریجانی در اولین همایش ملی نظام سلطه و جریان نفوذ که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام دهه فجر و تبریک فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: بحث نفوذ بحث جدی است. برجسته کردن این مساله در زمان پراهمیت است. ما باید به باوری درباره بحث نفوذ برسیم و آن را در سطوح مختلف مطرح کنیم؛ به دلیل اهمیت بالای مساله و نتایجی که دارد.
وی بیان کرد: مساله مهم بحث باور این پدیده است. تردیدی وجود ندارد که این پدیدهای است و نظام غرب در صدد این نفوذ هستند و اینکه در فکر این هستند که انقلاب را از طریق نفوذ باز بدارند برای ما روشن است، اما متاسفانه عدهای باور ندارند و مطرح می کنند که آیا واقعیت است یا تشکیک.
رییس قوه قضاییه افزود: اولین وظیفه ما این است که نفوذ را باور کنیم و طبیعی است که نفوذ مجاری مختلف دارد و نفوذ فرهنگی و سیاسی و اقتصادی داریم.
رییس قوه قضاییه گفت: انسان مومن وقتی به خدا پناه میآورد او را در همه جا ظاهر می بیند، آیا این انسان از سلطه و تهدید می ترسد! دشمنان از پس ایران بر نیامدند و با شیطنت هایی که داشتند و جنگ تحمیلی و تحریم کاری از پیش نبردند، البته آزار دادند، ولی کشورمان ماند و امروز سربلند و قدرتمندتر از قبل هست و قدرت اول منطقه مانده است. یک زمانی می گفتند ایران امروز و فردا تمام است، اما امروز می گویند که این قدرت را چه کنیم. امروز نخست وزیر خبیث انگلیس این طرف و آن طرف می رود که برای هلال جمهوری اسلامی فکری کنیم.
وی با طرح این سئوال که چرا نظام سلطه به دنبال نفوذ است؟ گفت: جمهوری اسلامی امروز تبدیل به قدرت عظیم در منطقه شده و قدرت نظامی دارد، اما نظام سلطه در مساله نفوذ، انگیزه مهمتری دارد؛ فقط مسالهاش این نیست که جمهوری اسلامی قدرت اول منطقه است، جمهوری اسلامی یک نظام منسجم و تاثیرگذار بوده و نظام فکری دارد و منبعث از نگاه توحیدی است. در قانون اساسی کشورمان که میثاق ملی کشور است اصل دوم آن این است که نظام بر پایه توحید تشکیل شده است. آنها در نظام جمهوری اسلامی این آثار را دیدهاند؛ لذا با نفود میخواهند ما را از بین ببرند.
آملی لاریجانی تاکید کرد: باید بحث نفوذ و سلطه را جدی بگیریم و برای کل جامعه تبیین کنیم که نفوذ واقعیت جدی است و پادزهرش رجوع به قرآن است.
وی اضافه کرد: شما شبکه های اجتماعی را ببینید که مومنین ما را گرفتار کرده است. نگاه قرآنی بیدار شدن است. شما ببینید که شب و روز ذهن ما را بمباران می کنند. کانال های ماهوارهای مستهجن سر جای خودش، مجموعهای از فکرها را القا میکند که عقلانیت ابزاری است، اما عقلانیت توحیدی این است که انسان بیدار باش. اگر می خواهیم پادزهری برای نفود دشمن داشته باشیم رکن اساسی آن نگاه توحیدی است.
رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی که بر نگاه توحیدی بنیان شده منشا عمل است و فقط بحث فکر نیست و از این میهراسند؛ زیرا نظام جمهوری اسلامی حیات قرآنی و بنیان های نظری قوی دارد و سابقه تمدنی عظیمی دارد. اساس عمل است و قرآن با آن نگاه توحیدی که القا میکند قابلیت و ظرفیت تحریک عمومی را دارد؛ زیرا انسان هایی که در گرو این نگاه دور هم جمع می شوند بسیار موثر هستند. جمهوری اسلامی همان ایمان را قبول داشته و به صحنه آورده است.
وی افزود: با حزب الله در کنار گوش اسراییل چه میکنند و این همه حساسیت به حزب الله وتروریست خواندن فرزندان شیعه بر اساس همان هراس است. جمهوری اسلامی حزب الله را خلق نکرد بلکه با تعالیم و آموزه های اسلام شدند حزب الله. در یمن و سوریه و افغانستان هم این به وجود آمده است.
آملی لاریجانی بیان کرد: یکی از دغدغههای مهم نظام سلطه برای نفود، داشتن رقیب در منطقه است. کشوری مثل جمهوری اسلامی سر بر می آورد و می گوید ما خودمان هستیم. حرف هایی می زند و بازگشت به خویشتن را مطرح می کند. استقامت امام راحل از کجا آمد و می فرمود آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند از کجا آمد؟ از نگاه توحیدی، آنها می ترسند و خوف شان بی جهت نیست.
به گزارش ایسنا، رییس قوه قضاییه در ادامه گفت: وقتی کسی میگوید من سکولاریسم را قبول دارم کل نظام سیاسی را از دین جدا میداند که در این نظام سیاسی نظام اقتصادی وجود دارد. اکنون نقادین مدرنیته در مغرب زمین کارهای ارزشمندی کردند و ادعاهای تجدد را برجسته کردند که یکی از مهمترین آن فردگرایی است.
وی با بیان اینکه تجدد یا مدرنیته اصولی دارد، گفت: بازارهای موبایل و تبلت ها چه داستانی در دنیاست و میلیون و میلیاردها تبلت و موبایل یعنی ترویج مصرف گرایی و تولید بیشتر. فکر کنیم که ما فضای مجازی را برای چه می خواهیم. فضایی که ایجاد کردند مهلت نمی دهد که ما فکر کنیم و این از عوامل تجدد و مدرنیته است.
آملیلاریجانی با طرح این سئوال که آیا نظام اسلامی می تواند کنار بیاید با این فکر که انسان ها ارزشهای شان را خودشان خلق کنند، گفت: ما معتقدیم نظام توحیدی هدف بلند در عالم است و همه چیز به سوی او حرکت می کند.
آملی لاریجانی ادامه داد: وقتی خدا را کنار گذاشتید نهایتش این می شود و این یکی از حرف های تجدد است که گفته می شود و در تاریخ مغرب زمین به آن افتخار می کنند. از دوره رنسانس انسان محور شد و خدا رانده شد؛ لذا اومانیسم را که انسان شد محور مطرح می کنند؛ لذا حواس مان باشد با وصله پینه در تفکرات غربی چیزی نمیتوانیم تحصیل کنیم.
وی ادامه داد: مولفههای تفکر غربی از جمله تجدد که نحوهای از حیات را پدید آورده، باید تحلیل کنیم. نگاه توحیدی که قرآن آورده نحوه حیات است که بسیار خاص است. عقلانیت قرآنی وقتی اولی الالباب را مطرح می کند یعنی کسانی که یاد حق می کنند این عقلانیت قرآنی است.
رییس قوه قضاییه اظهار کرد: نسبت به اصل نفود تردیدی وجود ندارد، با این حال عده ای آن را باور ندارند و عدهای هم خود را به عدم باور می زنند.
وی گفت: مقام معظم رهبری سال ها پیش به درستی شبیخون فرهنگی را تشخیص دادند و مسئولان و دلسوزان عالم فکر را دعوت به شناسایی این شبیخون فرهنگی کرده بودند. در همان زمان هم عدهای این مساله را توهم می دانستند که امروز نیز با این فکر مواجهایم.
رییس قوه قضائیه با تاکید بر باور داشتن به نفوذ به عنوان اولین وظیفه، گفت: نفود منافذ و جریان های مختلفی از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ایدئولوژی دارد. یکی از اهداف مهم نفوذ، نظام جمهوری اسلامی است، با این حال آنها معطوف به ما نیست و نفوذ انحصاری ندارد.
رییس قوه قضائیه تاکید کرد: در سطح فرهنگی یک جریان روشنفکری را برای عبور از خطوط قرمز تبلیغ کردند. در دوره اصلاحات، عده ای از دولتی ها بسته ای از این حرف ها و جریانات را به عنوان هدیه سفر دریافت می کردند و مسئولان بالا دستی آنها را تکرار می کردند.
وی با اشاره به ترویج نسبی گرایی به عنوان یکی از شیوه های نفوذ، گفت: بر اساس اصول فنی این سخنان مطرح نمی شد. فردی به عنوان فیلسوف کتابی را با عنوان تردید نوشت و با تمسک به فیلسوفان غربی به دنبال ترویج سخن خود و نسبی گرایی بودند. در کشوری که وزارت ارشاد باید به دنبال تبلیغ ارزشهای اسلام باشد، در دورهای به دنبال ترویج ضدارزشها بود و حتی شخص وزیر هم اعلام کرد که این تبلیع ارزشهای اسلامی وظیفه حوزه علمیه است.