امیر دریادار حبیبالله سیاری عصر امروز(سهشنبه، 19 بهمن) در اختتامیه همایش ملی مدیریت جهادی و امنیت ملی گفت: تمام اقدامات ما در نیروی دریایی برای گفتمانسازی اوامر فرمانده کل قوا مبنی بر اجرای مدیریت جهادی است.
وی افزود: بر این اساس ما دو موضوع را برای ارتقای امنیت دریایی در دستور کار خود قرار دادیم که یکی ایجاد اقتدار دریایی و دیگری توسعه سواحل مکران است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه منطقه شمال اقیانوس هند خط مواصلاتی دریایی کشور است، خاطرنشان کرد: 90 درصد تجارت کشور ما و یک سوم تجارت جهانی از این منطقه صورت میگیرد که آن را تبدیل به یک گلوگاه برای کشور ما کرده است.
امیر سیاری ادامه داد: زمانی ما فقط در شرق تنگه هرمز حضور داشتیم اما امروز محدوده مأموریتی ما تا مدار 10 درجه شمالی وسعت پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ما برای اجرای این مأموریت خطیر نیاز به تجهیزات متناسب داشتیم، گفت: خیلیها میگفتند امکان دریانوردی در اقیانوسها برای ما وجود ندارد اما ما با اجرای طرح ولایت در نیروی دریایی که عمقدهی انقلابی به تجهیزات و ایجاد زیرساختهای استقراری و همچنین ساخت تجهیزات مورد نیاز از ویژگیهای آن بود توانستیم این امر را تحقق بخشیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ما امروز در دریای خزر هم مشغول اجرای مأموریت هستیم، تصریح کرد: ما هماکنون در دریای خزر یک ناو تیپ مستقر داریم و همچنین در آنجا ناوشکن و ناوهای موشکانداز ما نیز حضور دارند.
امیر سیاری با اشاره به استقرار نیروری دریایی ارتش در سواحل مکران، اظهار داشت:زمانی که ما در سواحل مکران حاضر شدیم، آنجا جزو محرومترین مناطق کشور بود، اما علیرغم تمام این محدودیتها، ما برای اجرای فرامین فرمانده کل قوا در این منطقه حضور پیدا کردیم.
وی با بیان اینکه ما امروز توان ساخت زیردریایی را داریم، خاطرنشان کرد: ساخت زیردریایی جزو بالاترین سطوح فناوری در دنیاست و کسی باور نداشت ما بتوانیم این کار را انجام دهیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضور ناوگروه 44 نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس، گفت: کسی باور نمیکرد ما بتوانیم در آبهای آزاد دنیا حضور پیدا کنیم، اما ما در این مناطق حاضر شدیم و حضور ما در آبهای آزاد و بندرهای مختلف در دنیا برای نشان دادن اقتدار، جلوگیری از ایرانهراسی و صدور پیام صلح و دوستی است و ما با تمام این کشورها رزمایش ایجاد کردیم.
امیر سیاری ادامه داد: ناوگروه 44 نداجا که پانزدهم مهرماه به مأموریت رفته 15 اسفند به کشور بازمیگردد و این در حالی است که 300 نفر از نیروهای ما 150 روز است که در ماموریت بوده و از خانوادههای خود دور هستند.
وی با اشاره به اقدامات نیروی دریایی در خلیج عدن و مبارزه با دزدان دریایی، عنوان کرد: تاکنون 3850 کشتی نفتکش و تجاری جمهوری اسلامی در خلیج عدن را اسکورت کردیم و 25 کشتی از کشورهای مختلف هم کمک کردیم و ما امروز یکی از عوامل اصلی مبارزه با تروریسم در خلیج عدن هستیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان، جنگ با طبیعت خشن، مقابله با سازمانهای واگرا، وجود محرومیتها و محدودیتها و تهدیدات را از جمله چالشهای پیش روی نیروی دریایی دانست و خاطرنشان کرد: در پی آن هستیم تا با اعمال مدیریت جهادی، بر این مشکلات غلبه کنیم.