رویداد۲۴-محمد جواد کولیوند، رئیس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی تاکید کرد که سردار ذوالقدر «معاون راهبردی» قوه قضاییه در جبهه مردمی انقلاب اسلامی موسس است و از آنجا که نقش موسسین، هدایت گروه است، فعالیت سیاسی او در این جبهه منعی ندارند هر چند به لحاظ عرفی شایسته نیست.
بهمن ماه اولین نشست مجمع عمومی قشر رسانه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی برگزار شد که سردار محمد باقر ذوالقدر به عنوان رئیس اجرایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در آن حضور داشت و از مهمترین کارهای این جبهه را تشکیل دولت انقلابی دانست.
حضور سردار محمد باقر ذوالقدر در نشست مورد اشاره با نقدهایی روبرو شد، زیرا براساس قانون فعالیتهای انتخاباتی و شرکت یا فعالیت در دستهبندیهای سیاسی برای نظامیان اعم از ارتش، سپاه، بسیج و... جرم محسوب میشود. مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهورن نیز در این باره تاکید کرد کسانی که در کسوت نظامی هستند نمیتوانند وارد دستهبندیهای حزبی، جناحی و سیاسی شوند. اگر موردی باشد مردم و دستگاه های نظارتی، بازرسی و قضایی باید حساس باشند.
بلافاصله پس ازنقدها، روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد، سردار ذوالقدر ازسپاه بازنشسته شده و اکنون در آنجا مشغول به کار نیست، بنابراین نظامی محسوب نمیشود.
اما بحث دیگری هم در این میان مطرح شد و آن نقش و مسوولیت او در قوه قضاییه است و در این رابطه سوال پیش میآید که آیا با وجود این سمت او میتواند وارد حیطه تبلیغات انتخاباتی شود؟
جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی هفته گذشته در این باره با ارسال نمابری به رسانه ها به توضیح در هر دو مورد پرداخت و اشاره کرد که آقای ذوالقدر از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازنشسته شده و این امر به مدتها قبل از اعلام موجودیت جبهه باز میگردد. در بخش دیگرآن جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به ممنوعیت فعالیت سیاسی او به دلیل معاون در قوه قضائیه پرداخته و گفته است که در قانون منع فعالیت انتخاباتی مربوط به قضات و مقامهای دارایشان قضایی قوه قضاییه است در حالی که آقای ذوالقدر «معاونت راهبردی» قوه قضاییه را بر عهده دارد. این معاونت فاقد هرگونه ماموریت قضایی است.
سردار ذوالقدر از موسسین جبهه مردمی انقلاب اسلامی است
محمد جواد کولیوند، رئیس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی در گفتوگو با
رویداد۲۴ دراینباره گفت: سردار ذوالقدر در جبهه مردمی انقلاب اسلامی موسس است و از آنجا که نقش موسسین هدایت گروه است، منعی برای حضور ندارند. اما در جلسات تبلیغاتی شرکت نمیکنند، البته در صورت شرکت هم مشکلی قانونی به وجود نمیآید به لحاظ عرفی شایسته نیست.
وی درباره فعالیت سردار ذوالقدر در قوه قضائیه نیز ابراز کرد: قانون تاکید نداشته که معاون قوه قضائیه نمیتواند در تبلیغات انتخاباتی نقش داشته باشد، ولی همانطور که در بالا اشاره کردم عرف چنین اجازهای را به آقای ذوالقدر نمیدهد. البته جبهه مردمی انقلاب اسلامی خیلی گسترده است، نمیتوان به آن مانند یک حزب سیاسی کوچک نگاه کرد. آقای ذوالقدر هم بخش مردمی آن را بر عهده دارد.
فعالیت انتخاباتی ازسوی دولت و یا ذوالقدر محل اشکال دارد
احمد علیرضا بیگی، عضوکمیسیون شوراها و سیاست داخلی نیز در این رابطه در گفتوگو با
رویداد۲۴ گفت: اگر بخواهیم دراین باره اشارهای داشته باشیم باید به گذشته برگردیم. سال گذشته معاون اول رئیس جمهور در کاخ سعدآباد با اعضای حزب اعتدال و توسعه نشست برگزار کرده بود و همان موقع به این امر که یک حزب از امکانات دولتی استفاده میکند، اعتراض شد زیرا شان و جایگاه دولت باید مبرا از توجهات حزبی باشد.
وی در ادامه اضافه کرد: آقای ذوالقدر مانند تمام کارکنان دولت میتواند در موضوعات مختلف سیاسی حضور داشته باشد با توجه به اینکه دیگر نظامی نیست و مسئولیتی در این زمینه ندارد. البته حریمهای مسئولین باید رعایت شود که مبادا شائبه حزبی _ سیاسی به آنها وارد کنند.
این عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی درباره فعالیت سردار ذوالقدر در قوه قضائیه بیان کرد: در کل باید گفت کار هر دو یعنی ذوالقدر و معاون اول رئیس جمهور محل اشکال دارد.