رویداد۲۴- معاون سیاسی وزیر کشور در دولت اصلاحات تاکید کرد: کاملا طبیعی است که اصولگرایان به دنبال آشتی ملی نباشند، زیرا ورود به این فرایند سبب میشود رانتهایشان را از دست بدهند.
همان اندازه که این روزها اصلاحطلبان درباره آشتی ملی سخن میگویند، اصولگرایان نسبت به این بحث بیتفاوت هستند و در گفتوگوها تنها به این نکته بسنده میکنند که بحث آشتی ملی موضوعیت ندارد و یا اینکه به دلیل نبود اختلاف دراساس انقلاب طرح چنین مباحثی بیهوده است.
اما به یاد داریم زمانی که «گفتوگو» تبدیل به محور اصلی سیاستهای کشور در داخل و خارج از ایران شد نه تنها تهدیدات بینالمللی جای خود را به فرصتها داد، بلکه تمام نیروها در داخل به صحنه آمدند تا برای پیشرفت کشور تلاش خود را به کار بندند.
مرتضی مبلغ، معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در گفتوگو با
رویداد۲۴ گفت: کشور برای پیشرفت و عبور از بحرانهای بینالمللی خارجی و داخلی که با آنها مواجه بود نیاز به انسجام، همدلی، تعامل بین گروهها و جریانهای آحاد ملت دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: در داخل کشور در صورتی که تلاش گروهها، خنثیسازی بر علیه یکدیگر و سیاهنمایی باشد، بنابراین به جای رقابت سازنده که به یک فرایند رضایت بخش منجر خواهد شد نه تنها غلبه بر بحرانها محقق نمیشود، بلکه آن مقدار هم که توسط تلاشگران به دست میآید، اثر خود را از دست میدهد. با این حساب خیلی روشن و بدیهی است که باید انسجام ملی، همدلی و تعامل به عنوان رفتار و گفتاری پسندیده در جریان افتد تا بتوانیم به آن حد از پیشرفت که شایسته ملت است، دست یابیم.
مبلغ دراینباره که اصولگرایان از آشتی ملی تا به امروز استقبال نکردهاند، توضیح داد: متاسفانه اصولگرایان در طول چند سال گذشته از رانتهای سیاسی- تبلیغاتی بسیار گستردهای برخوردار بودهاند و هر چه به سمت تعیین صلاحیت و سختگیری در اینباره و مشکلاتی که از این حیث پیش میآید نگاه میاندازیم، تمام این موارد را متوجه اصلاحطلبان میبینیم.
معاون سیاسی وزیر کشور در دولت اصلاحات افزود: اصولگرایان در بهرهبرداری از گستره تبلیغاتی، از امکانات فراوانی برخوردار هستند و یک تبعیض آشکار نسبت به اصلاحطلبان به نفع آنان مشاهده میشود. بنابراین کاملا طبیعی است که اصولگرایان به دنبال آشتی ملی نباشند، زیرا ورود به این فرایند سبب میشود تا رانتهایشان را از دست بدهند.
این عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات در ادامه درباره احتمال تکرار تجربه لیست کاندیداهای مجلس شورای اسلامی برای شورای شهر، بیان کرد: فامیلبازی و گرایش اقتصادی در جریان لیست مجلس شورای اسلامی وجود نداشت و از طرح چنین صحبتهایی که این روزها مطرح می شود، تعجب میکنم. البته اصلاحطلبان درلیست مجلس مشکلاتی داشتند و آن هم به دلیل رد صلاحیتهای گسترده بود، حتی مجبور شدند برای تکمیل لیست نامزدهای خود فراخوان دهند.
وی در ادامه توضیح داد: در چنین فضایی با وجود تمام پالایشهایی که صورت گرفت،برخی وارد لیست شدند که به عنوان اصلاحطلب شناخته شده نبودند. بنابراین طبیعی است کاستیهایی به وجود آمد که در نتیجه آن علیرغم امضا میثاقنامه تعهدات لازم به اجرادر نیامد.
مبلغ در ادامه ابراز کرد: در مورد شوراها به نظر میرسد رد صلاحیت گستردهای وجود نداشته باشد و مر قانون به اجرا درآید. در این رابطه اصلاحطلبان شاخصه هایی را از جمله صداقت، راستگویی و توانمندی را تنظیم کردهاند که کاندیداها براساس آن انتخاب میشوند.
معاون سیاسی وزیر کشور در دولت اصلاحات درباره حضور افراد براساس رایآوری اظهار داشت: به هیچ وجه این مسئله برای ما ملاک نخواهد بود. به دلیل رای آوری کسی را در لیست قرار نمیدهیم و ترکیبی از رایآوری و توانمندی مدنظر قرار خواهد گرفت. بین دو نفر که شایستگی دارند، البته فردی که زمینه رایآوری بیشتری دارد، وارد صحنه انتخابت میشود و در صورتی که یک نفر زمینه رای داشته، اما متخصص نباشد به طور حتم وارد لیست نخواهد شد.