او گفت: همکاری با سوئد هم بهعنوان یک کشور پیشرفته اروپایی و هم بهعنوان عضو اتحادیه اروپا و امروز بهعنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل برای ایران اهمیت ویژهای دارد.
رییسجمهور یادآور شد: امروز بعد از توافق هستهای و برجام، شرایط مناسبی میان ایران و اتحادیه اروپا بهویژه میان ایران و سوئد برای توسعه روابط تجاری بهوجود آمده است.
او خاطرنشان کرد: مواضع کشور سوئد همواره از یک میانهروی و تعادلی برخوردار بوده و حتی در دوران تحریمها نیز روابط ایران و سوئد در برخی زمینهها ادامه یافت و مواضع سوئد درقبال بحث هستهای ایران، همواره موضعی متعادل و میانهرو بود.
رییس دولت یازدهم همچنین یادآور شد: ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه روابط میان دو کشور بهویژه در زمینههای حمل و نقل، محیط زیست، فناوری اطلاعات و همچنین معادن و صنعت وجود دارد.
او با بیان اینکه اراده دو کشور بر این است که روابط میان ایران و سوئد به دوران پیش از تحریمها بازگردد، یادآور شد: قصد داریم با ارتقای سطح همکاریها، بتوانیم با استفاده از روابط اقتصادی، در زمینه تضمین صندوق صادرات و روابط بانکی، رابطه نزدیکتری را دنبال کنیم.
او گفت: معتقدیم اتحادیه اروپا پس از برجام باید از بانکها و شرکتهای اروپایی حمایت کامل کند تا بتوانیم از فضای پسابرجام در راستای منافع دو طرف استفاده کنیم.
رییسجمهور ادامه داد: یکی از موضوعات دیگری که در این دیدار مورد بحث قرار گرفت، مسیر ترانزیت ایران و ارتباط اروپای شمالی و اروپای شرقی بود و ارتباطی که میتوانیم به لحاظ جادهای و ریلی میان این دو منطقه برقرار کنیم.
او اضافه کرد: همچنین راجع به روابط دانشگاهی و علمی، بهویژه فناوریهای جدید و مسائلی که در ارتباط دو کشور میتواند منافع دو طرف را تامین کند، مورد بحث قرار گرفت.
رییس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در بحثهای این جلسات خصوصی و عمومی مطرح شد، مسائل منطقه بهویژه افغانستان، عراق، سوریه و یمن بود. موضوع آتشبس در سوریه برای دو طرف اهمیت داشت و همچنین تاکید شد مبارزه با معارضان امتداد یافته و سوریه در ثبات باشد و با گروههای تروریستی همچون داعش و النصره ادامه یابد.
او اعلام کرد: در زمینه مسئله فلسطین و معضلاتی که در این رابطه از گذشته تاکنون وجود دارد نیز بحث شد و درباره راههایی برای کاهش تنش به تفاهم رسیدیم. وضعیت کشور یمن و فشاری که روی مردم این کشور وجود دارد و نیازمندی مردم یمن به دارو و غذا نیز مورد بحث قرار گرفت و بر لزوم مذاکره یمنی-یمنی تاکید شد.
روحانی در پایان تصریح کرد: سفر نخستوزیر سوئد که اولین سفر نخستوزیر این کشور بههمراه هیات بلندپایه و ۴۰ کشور به ایران است، بهمعنای ارائه دو کشور برای توسعه روابطه و رایزنی برای کاهش تنش در منطقه و صلح و ثبات جهانی است.
«استفان لوفن» نیز ضمن تشکر از رییسجمهور ایران، حضور در ایران را افتخاری بزرگ برای خودو هیات همراه دانست و با تشکر از میهماننوازی گرم ایرانیان، گفت: نخستوزیر پیشین ایران چندین مرتبه بهعنوان میانجی در جنگ ایران و عراق از کشور شما بازدید کرد و این دیدار، نخستین بازدید دوجانبه یک نخست وزیر سوئدی است.
او گفت: امروز با هیات بزرگی از تجار شناختهشده و مسئولان ارشد سازمانها و ارگانهای دولتی سوئد حاضر شدم که سطح این هیات، نشاندهنده اهمیت روابط دوجانبه برای سوئد است.
نخستوزیر سوئد با اشاره به بخشی از سخنان رییسجمهور کشورمان اعلام کرد: در این دیدار درخصوص مسائل مهمی ازجمله مسائل منطقهای، حقوق بشر و موضوعاتی همچون بحث سوریه و روابط ایران و عربستان سعودی صحبت کردیم.
لوفن در پایان تصریح کرد: همچنین درباره تجارت و روابط بیشتر میان شرکتهای اقتصادی دو کشور صحبت کردیم. و در ادامه این سفر نیز چند وزیر دیگر سوئدی و نمایندگان شرکتهای بزرگ به ایران خواهند آمد.