رویداد۲۴- یک فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: احمدینژاد خود را فراتر از مسائلی مانند حمایت از دیگران و حزب و گروههای جناحی میداند زیرا تصور میکند در هیچ مقطعی به آنان نیازی ندارد بلکه این دیگران هستند که برای دستیابی به اهدافشان محتاج او هستند.
محمود احمدینژاد، دیروز با صدور بیانیهای اعلام کرده است که عضو هیچ جناح و حزب و گروهی نیست، ازهیچ فرد یا جناح و حزب و گروهی حمایت نکرده و نمیکند. او بر این تاکید داشته که این موضع قطعی و غیرقابل تغییر او است و در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۹۶ از هیچ نامزدی حمایت نخواهد کرد.
وی در حالی این بیانیه را منتشر میکند که طرفدارانش از حضور او در عرصه رقابت نامزدهای ریاستجمهوری به عنوان کاندیدای انتخاباتی نام بردهاند و حتی مدیر مسوول روزنامه جوان هم ضمن اشاره به این موضوع در کانال تلگرامی خود نوشته بود که «شنیده ها حاکی است عدهای در کشور راه افتادهاند تا از طریق رایزنی و لابی با بزرگان و به ویژه بزرگان حوزه آنان را ترغیب به درخواست و مذاکره با مقام رهبری مبنی بر بازگشت احمدینژاد به عرصه انتخابات، کنند.»
با این حساب به نظر میرسد که احمدینژاد با نامه اخیر خود به دنبال یادآوری به اصولگرایان بود که بدون او نه تنها پیروز میدان نخواهند بود بلکه شکست سنگینی میخورند، بنابراین شاید درصدد است راهی تازه برای ورود به عرصه انتخابات توسط یاران دیروز خود بیابد.
حسین سبحانینیا، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده سابق در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با
رویداد۲۴ در این رابطه که آیا بیانیه احمدینژاد به معنای اصرار برای تغییر نظر مقام معظم رهبری درباره به صلاح ندانستن حضور او در انتخابات ریاستجمهوری است، گفت: این برداشت از بیانیه احمدینژاد را بعید میدانم. به عبارتی دیگر در صورت چنین مسئلهای انتشار بیانیه معنا پیدا نمیکرد زیرا درآن تاکید شده، قصد حمایت ازهیچ گروه و یا حزبی را ندارد.
وی درادامه اضافه کرد: به نظر میرسد رفت و آمدهای آقای احمدینژاد به برخی از استانها این شائبه را ایجاد کرده و سبب شده تا برخی چنین برداشتی پیدا کنند، ولی برای حضور فعال در صحنه انتخابات علاقهای در ایشان دیده نمیشود و البته در کنار آن هم از کاندیدای خاصی حمایت نمیکند و طرف هیچ جناح و یا گروهی را به قول معروف نمیگیرد ولی عدم حضور رئیسجمهور سابق در عرصه انتخابات قطعی و غیر قابل تغییر است.
این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: این بیانیه نشانگر آن است که او قصد حضور در انتخابات به عنوان یک کاندیدا را ندارد. البته طرح شایعات در این رابطه طبیعی است، زیرا رسانهها به دنبال خبر هستند ولی همانطور که اشاره کردم، برداشتم این نیست که احمدینژاد در این دوره در صدد باشد تا به عنوان یک کاندید ریاستجمهوری وارد میدان شود.
این نماینده سابق در مجلس شورای اسلامی درباره پیام این بیانیه به اصولگراها درخصوص شکستشان بدون احمدینژاد اظهار داشت: این برداشت از بیانیه هم درست نیست زیرا اساسا بحث این نبود که وی از کاندیدای خاصی حمایت کند یا خیر، به نظر میرسد بیانیه اخیر آقای احمدینژاد بیشتر جنبه ترغیبی برای حضور در پای صندوقهای رای را به همراه دارد.
سبحانینیا در این باره که آقای خاتمی با وجود ممنوع التصویری در انتخابات سال 92 از مردم درخواست کرد که پای صندوقهای رای حاضر شوند و حتی از لیستی هم برای حمایت نام برد، آیا واقعا این کار احمدینژاد به معنای ترغیب است، پاسخ داد: از این جهت میگویم قصد ترغیب داشته که در آن مطرح نکرده کاری به انتخابات ندارد و حالت تحریض و تند نداشت، تنها بیان کرده که از فرد، گروه و یا حزب خاصی حمایت نمیکند.
وی درباره معنای تحریم انتخابات از بیانیه، تاکید کرد: مفهوم آن این نیست که در انتخابات شرکت نخواهد کرد یا اینکه مایل به عدم حضور مردم در پای صندوقهای رای است. این بیانیه به هیچ وجه نشانهای از اعتراض در خود ندارد و در کل شخصا نفی در انتخابات در آن ندیدم. بیانیه فوق که دیروز منتشر شد به نحوی میتواند تبعیت از دستور رهبری که فرموده بودند صلاح نمیدانند به دلیل دوقطبی شدن فضای انتخابات احمدینژاد در این عرصه ورود پیدا کند، باشد و نشان دهد که در تبعیت از دستورات رهبری مصر است.
این فعال سیاسی اصولگرا در این باره که در چنین حالتی سفرهای استانی به چه معنا است، یادآور شد: سفرهای استانی را میتوان برحسب وظیفه بابت حضور حداکثری تعبیر کرد. البته به طور قطع یک آدم سیاسی برای آینده خود برنامهریزی دارد و این احتمال هست که آقای احمدینژاد درصدد تبلیغ برای دوره بعدی ریاستجمهوری پس از سال 96 باشد.
نماینده سابق در مجلس شورای اسلامی در این رابطه که رفتار احمدینژاد غیرقابل پیشبینی است و او در دوران ریاستجمهوری خود دست به کارهایی مانند «خانه نشینی یازده روزه» زد که در هیچ یک از دورههای ریاستجمهوری سابقه نداشته، ابراز کرد: احمدینژاد بر این ذهنیت است که میتواند در بین اصولگرایان اجماع به وجود آورد و هیچکس دیگر توان ایجاد زمینه رای به مانند او را ندارد. رئیس جمهور سابق در واقع خود را فراتر از مسائلی مانند حمایت از دیگران و حزب و گروههای جناحی میداند زیرا تصور میکند در هیچ مقطعی به آنان نیازی ندارد بلکه این دیگران هستند که برای دستیابی به اهدافشان به او محتاج هستند.
سبحانینیا در ادامه افزود: با تمام اینها هیچکس در دل فرد دیگری قرار ندارد که دقیق بداند به چه و چگونه میاندیشد، احتمالات همیشه وجود دارد.