صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۴۵۴۸۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵

فقط سویا و روغن ذرت در ایران مجوز تراریخته دارد/این محصولات تهدیدی برای سلامت ندارند

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هیچ محصول تراریخته‌ای در کشور تولید نمی‌شود و محصولی که تاکنون مجوز واردات تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) دارد، شامل سویا(روغن سویا و کنجاله سویا) و روغن ذرت است.
رویداد۲۴-رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هیچ محصول تراریخته‌ای در کشور تولید نمی‌شود و محصولی که تاکنون مجوز واردات تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) دارد، شامل سویا(روغن سویا و کنجاله سویا) و روغن ذرت است.

رسول دیناروند درباره محصولات تراریخته افزود: هیچ محصول دیگری از جمله برنج و گندم در کشور مجوز تراریخته ندارد؛ به عبارت دیگر و برنج یا گندم تراریخته به صورت وارداتی یا تولیدی در کشور وجود ندارد.

او گفت: روغن ذرت، واردات غیر تراریخته هم دارد ضمن اینکه روغن های آفتابگردان و کنجد هم که غیر تراریخته اند در بازار وجود دارد و مردم برای تهیه روغن بین محصولات تراریخته و غیر تراریخته، حق انتخاب دارند.

دیناروند گفت: 80 درصد تولید روغن سویا و ذرت تراریخته در کشورهای آمریکای جنوبی انجام می شود. این روغن‌های تراریخته بعد از واردات به کشور برای عرضه در بازار حتما باید برچسب تراریخته داشته باشند تا مصرف کنندگان و مشتری نهایی بداند که محصول تراریخته مصرف می‌کند.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هیچ محصول تراریخته ای ، تولید داخل نداریم و واردات نیز فقط برای محصول سویا و ذرت انجام می‌شود. در مورد این 2 روغن نیز امکان واردات محصول غیر تراریخته وجود دارد اما گرانتر است و هزینه بیشتری برای مصرف کننده خواهد داشت.

او افزود: نظرات مختلفی در مورد محصولات تراریخته در داخل کشور و دنیا وجود دارد، عده‌ای مخالف و عده‌ای موافق هستند، وزارت بهداشت در مورد این محصولات رویکرد احتیاطی دارد و با رعایت استانداردهای علمی در صورت نیاز کشور و در صورتی که محصول مورد نظر در کشور تولید کننده نیز مصرف شود و مجوزهای لازم را از سازمان‌های بین‌المللی داشته باشد، اجازه واردات محصول داده می‌شود.

دیناروند گفت: سویا و ذرت به عنوان محصولاتی که مجوز واردات تراریخته دارند به هیچ وجه مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی‌کنند و میلیون‌ها نفر در دنیا سال هاست که این محصولات را مصرف می‌کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: علاوه بر کنترل مدارک بین‌المللی، برای صدور مجوز واردات به صورت یک روال معمول، نوع تراریخته این محصولات، دوباره در آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت کنترل می‌شود.

 دیناروند گفت: از نظر وزارت بهداشت، باید اجازه تولید و کارهای تحقیقاتی در مورد محصولات تراریخته در کشور داده شود. باید دانشمندان و محققان کشور بتوانند در این علم نوین بشری نیز توانمند شوند زیرا دستیابی به تکنولوژی نوین تراریخته مانند سایر تکنولو‍ژی های نوی دیگر به نفع کشور است.
منبع: ایرنا
نظرات شما