صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۴۶۵۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۹ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵

یک اصلاح‌طلب: روحانی رد صلاحیت نشد چون فکر نمی‌کردند رای بیاورد

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اظهار کرد: برای کسانی که سال 92 آقای هاشمی را رد صلاحیت کردند کاری نداشت که آقای روحانی را هم رد صلاحیت کنند اما آن‌ها می‌خواستند او بماند و زینت انتخابات باشد چون فکر نمی‌کردند که رای آورد.
رویداد۲۴-عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اظهار کرد: برای کسانی که سال 92 آقای هاشمی را رد صلاحیت کردند کاری نداشت که آقای روحانی را هم رد صلاحیت کنند اما آن‌ها می‌خواستند او بماند و زینت انتخابات باشد چون فکر نمی‌کردند که رای آورد.

حمیدرضا جلائی پور عصر امروز در نشست «میراث اصلاحات، تاملی بر تجربه توسعه سیاسی در دولت اصلاحات» که در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: آن‌ها خواستتند آقای روحانی بماند و زینتی برای انتخابات باشد اما همین نیروی اصلاحی در جامعه مدنی توانست با شعار ائتلاف در برنامه های آقای عارف حضور پیدا کند و آن اتفاق را رقم بزند. نهایتا از سال 92 کشور از وضع نیمه امنیتی خارج شد و به حالت نیمه عادی برگشت.

جلائی پور در خصوص اولین دستاورد دوران اصلاحات گفت: در این دوران جا افتاد که دولت و نه حکومت، باید پاسخگو باشد. دولت اصلاحات نتوانست همه حکومت را پاسخگو کند اما یک رئیس‌جمهور به خوبی به مخالفان خود تریبون داد و برای آن‌ها نیز آزادی ایجاد کرد.

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت خاطر نشان کرد: این پاسخگو بودن را امروز نیز می بینیم در حالیکه افرادی حقوق نامتعارف گرفتند دولت موضوع را ماست مالی نکرد بلکه آن را پذیرفت و مورد پیگیری قرار داد.

وی تاکید کرد:‌ زمانی مردم فقط باید نظام را تقویت می کردند اما امروز تشکل سازی های فراوان اجزای محکم دموکراسی شده‌اند در حالیکه همچنان اقتدارگرایان با تشکیل احزاب مخالف هستند.

وی با تاکید بر رشد احزاب در دولت اصلاحات، افزود:‌ هیأت های مذهبی موتلفه در آن زمان به حزب موتلفه اسلامی تبدیل شدند. از طرفی حزب قوی مشارکت نیز هشت سال فعالیت داشت. در حال حاضر نیز می‌بینیم که یک مجمع دو سه هزار نفری از سراسر کشور می‌آورند رای گیری می‌کنند و اتفاقا یک خانم رای اول را کسب می‌کند و همه اینها دستاورد دوران اصلاحات است اما ما در حال حاضر هنوز به نظام رقابت حزبی نرسیده‌ایم.

این فعال سیاسی یادآور شد: سی سال پیش وقتی در مناطق قومی می پرسیدیم چه می‌خواهید می‌گفتند خود مختاری، اما امروز نیروهای مدنی در این مناطق شکل گرفته و همگی به دنبال توسعه منطقه خود هستند.

وی حضور مردم در انتخابات 76 را مهمترین تو دهانی به بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا دانست و اظهار کرد: پس از واقعه 11 سپتامبر بوش می خواست به همه کشورها حمله کند اما حضور مردم در آن انتخابات او را از این کار باز داشت و فقط به افغانستان و عراق حمله شد که در همان‌ها هم در گل ماند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در تشییع جنازه آقای هاشمی، 9 دیی‌ها هم آمده بودند و این به معنای دموکراسی و زندگی کردن آدم های متفاوت به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر است.

جلائی پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود موضوع «جامعه در آغوش خطر» مطرح کرد و افزود: نماد این مسئله پلاسکو بود که همه ما ظرف 10 روز به ناتوانی جمعی پی بردیم. اکنون ما به برجام ملی نیاز داریم که معضلات را با کمک هم مهار کنیم و این برجام ملی از برجام هسته‌ای مهم‌تر است. از سویی در انتخابات 96 نیاز است فردی عاقل رئیس‌جمهور شود در غیر این صورت کار ما در مقابل ترامپ کار سختی است. بنابراین باید کار کنیم تا آقای روحانی با رای بیشتر و محکم‌تر مجددا روی کار بیاید.

وی در پایان اظهار کرد: هسته اصلی کشور نم‌ خواهد اهداف قدرتمند شکل بگیرد اما اگر حکومت بپذیرد کشور به یک نظام رقابتی حزبی نیاز دارد بسیاری از مسائل حل خواهد شد.
منبع: ایسنا
نظرات شما