صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 04
کد خبر: ۴۶۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۵

شهدای گمنام در کجای پاسادگاد دفن شدند؟ (تصاویر)

صبح امروز دو خبر همزمان منتشر شد؛ «دفن شهدا در حریم درجه دو پاسارگاد» و «منتفی شدن دفن شهدا در پاسارگاد» که تنااقض های زیادی دارند اما واقعیات این ماجرا چه بوده و چرا این اخبار تناقض داشتند؟
رویداد۲۴- صبح امروز دو خبر همزمان منتشر شد؛ «دفن شهدا در حریم درجه دو پاسارگاد» و «منتفی شدن دفن شهدا در پاسارگاد» که تنااقض های زیادی دارند اما واقعیات این ماجرا چه بوده و چرا این اخبار تناقض داشتند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ به دنبال انتشار خبر دفن شهدای گمنام در حریم پاسادگاد، مسئولان ارشد میراث فرهنگی واکنش های متعددی در گفت و گوهای خبری و شبکه های اجتماعی داشتند و مخالفت خود را با این اقدام به دلیل احترام به شهدا و قوانین و ضوابط میراث فرهنگی اعلام کردند. با این وجود در سالروز شهادت فاطمه الزهرا، دو خبر همزمان منتشر شد:«دفن شهدا در حریم درجه دو پاسارگاد» و «منتفی شدن دفن شهدا در پاسارگاد».

چرا خبرها تناقض داشتند؟

گزارش های رسیده از پاسارگاد حکایت از آن دارد؛ دیروز در سالروز شهادت بانوی دو عالم، شهدای گمنام در دو جا به خاک سپرده شدند؛ دو شهید گرانقدر در کنار آرامگاه سایر شهدای گمنام در تپه «نورالشهدا» در نزدیکی شهر سعادت‌شهر مرکز شهرستان پاسارگاد به خاک سپرده شدند. دو شهید گمنام دیگر در حریم درجه دو و ورودی مجموعه پاسارگاد یعنی دقیقا جایی که مسئولان شهری پاسارگاد در چند هفته گذشته، تعبیه کرده بودند و تصاویر مربوط به آن در «خبرآنلاین» منتشر شد.

ماجرای دفن شهدای گمنام

دفن شهدای گمنام در پاسارگاد، برای نخستین بار پنج ماه پیش (آبان 95) از سوی مسئولان شهری پاسارگاد مطرح شد. فضای پیشنهادی درست در حریم درجه یک پاسارگاد بود. این طرح پیشنهادی به دلیل قوانین و ضوابط میراث فرهنگی همان زمان منتفی اعلام شد تا اینکه چند هفته پیش زمینی در خط عرصه و حریم درجه دو پاسارگاد از سوی متولیان دفن شهدا به آن ها اهدا یا خریداری و قرار شد که شهدای گمنام در این مکان دفن شوند.

خاکبرداری و تسطیح زمین آغاز شد، با این حال مسئولان ارشد میراث فرهنگی مخالفت خود را به این خاکسپاری اعلام کردند. سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی در گفت و گویی عنوان کرد که این اقدام بی احترامی به شهداست.

زهرا احمدی پور،رییس سازمان میراث فرهنگی هم در واکنش به این خبر در شبکه های اجتماعی عنوان کردند:«به شکل ویژه این موضوع در حال پیگیری است و مکاتبات گسترده‌ای در این باره انجام شده است.شهدا در قلب ملت ایران جای دارند و محل دفن آن‌ها محل رجوع خیل گسترده مردم خواهد بود.انتخاب حریم پاسارگاد برای دفن شهدا در درجه اول بی‌احترامی به خود شهداست. مگر قرار است شهدا به واسطه رجوع مردم به پاسارگاد محل زیارت مردم شوند؟ اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع این اشتباه و بی‌حرمتی به شهدا انجام شده و در حال پیگیری است.تلاش بر این است که شهدا در محلی متناسب دفن شوند نه در محوطه و حریم بناهای تاریخی.»

هرچند در حال حاضر این دفن در حریم درجه دو انجام شده است اما مکان مورد نظر دارای قوانین و ضوابطی است که باید از سوی متولیان امر رعایت شود و مسئولان میراث فرهنگی خواستار رعایت این قوانین هستند
.
از سوی دیگر اگر چه این خاکسپاری در حریم درجه دو است اما مسئله اینجاست که کارشناسان میراث فرهنگی در چند سال گذشته در حال بازنگری حریم پاسارگاد هستند و تاکید شده بود که تا زمانی که نقشه ها و فرایند تعیین حریم کامل نشده است، نباید این هیچ گونه اقدامی مغایر با قوانین میراث فرهنگی در حریم درجه دو آن انجام شود.

از سوی دیگر بسیاری از محلی ها عنوان می کنند، دفن شهدای گمنام در ورودی مجموعه پاسارگاد و جایی که تا کیلومترها هیچ گونه آبادانی نیست و به جز در روزهای نوروز که مسافران به بازدید می آیند، کمتر کسی گذرش به آنجا می افتد، جای سوالات بسیار دارد و این مسئله اصلا در شان شهدای این مرز و بوم نیست.

نظرات شما