به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین پایانی چهاردهمین جشن تصویر سال، عصر امروز (جمعه 20 اسفند) در تالار شهناز خانه هنرمندان با معرفی آثار و هنرمندان برتر برگزار شد.
بخشی از این مراسم به سخنرانی رضا میرکریمی، دبیر جشنواره بینالمللی فجر و مدیرعامل پیشین خانه سینما و حجتالله ایوبی، رییس پیشین سازمان سینمایی اختصاص داشت که از وضعیت سینمای ایران در چند سال گذشته گفتند.
دلیل دعوت از رضا میرکریمی به روی صحنه این مراسم، انتشار فراخوان دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای دریافت عکسها یا فیلمهای مردم از عباس کیارستمی بود. اما مدیرعامل پیشین خانه سینما، از این فرصت سود جست تا مسائل و موضوعهای دیگری را هم مطرح کند.
میرکریمی با اشاره به برنامههای جشنواره بیناللملی فیلم فجر برای تجلیل از عباس کیارستمی گفت: «قرار است بعد از بسیاری از بزرگداشتها که در دنیا برای عباس کیارستمی برگزار شد، باشکوهترین مراسم را در خانه او، ایران، برگزار کنیم. به این منظور ستادی با مسئولیت سیفالله صمدیان تشکیل شد، آثار زیادی به دبیرخانه رسیدند که مجموعه منتخب آن نمایش داده میشود و قرار است مهمانان زیادی از دیگر کشورهای دنیا به احترام عباس کیارستمی به ایران بیایند.»
او در ادامه به وضعیت سینمای کشور پرداخت و افزود: «من بهعنوان عضو کوچک جامعه سینمایی ایران، باید قدردان کسانی باشم که بیشتر از آنهایی که باید، برای سینما و فرهنگ دلسوزند.»
میرکریمی با اشاره به حضور حجتالله ایوبی در سالن و تشکر از او بهخاطر زحماتش در سینما، تاکید کرد: «او پس از جفا، نیرنگ و بدیهایی که باب شده بود، ادبیاتی توأم با احترام و محبت را در سینمای ایران جا انداخت و رونق داد. او موفق شد خانه سینما را باز کند، اقتصاد سینما را بهبود بخشد و مردم را با سینما آشتی دهد.»
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر ادامه داد: «استقبال چشمگیر تماشاگران از سینما در دو سال گذشته، دیجیتالی شدن سینماها و راه افتادن بخش «هنر و تجربه» بخشی از خدمات ایوبی به سینمای ایران است.»
او بهعنوان مدیرعامل پیشین خانه سینما گفت: «اسراری دارم که فقط خودم از آنها مطلع هستم و آنها را فاش نمیکنم، اما با حمایتها توانستیم در شرایط بحرانِ اقتصادی، بسیاری از مشکلات را حل کنیم.»
میرکریمی با تاکید براینکه ایوبی را متعلق به جامعه هنری میداند از عشق رییس پیشین سازمان سینمایی به ایران گفت و سپس از او خواست تا روی صحنه بیاید و از مدرسه ملی سینما سخن بگوید.
حجتالله ایوبی، رئیس پیشین سازمان سینمایی پس از حضور روی صحنه گفت: «من همتیپ سیفالله صمدیان هستم. برخی میگویند آدمهایی مثل ما مریض هستند، اما حضرت مولانا این را رمزگشایی میکند و میگوید، آنها مجروح هستند.»
او سپس این شعر را خواند: «مجروح ز عشقیم و از آن شادروانیم/ اندر مرض عشق بهجز عشق روا نیست.»
ایوبی در ادامه، درباره مدرسه ملی سینما نیز توضیح داد: «من معتقدم سینما، درس دادنی نیست. این مدرسه هم یک کارگاه و مدرسه استاد - شاگردی است و قرار است دانشجو در آن یاد بگیرد.»
رئیس پیشین سازمان سینمایی با بیان اینکه امروز مدرسه ملی سینما ۲۰ دانشجو دارد و قرار است ۲۰ دانشجو دیگر نیز بگیرد، گفت: «این مدرسه صنعت سینمایی را بهروز میکند و موظف است پژوهشهای بنیادی انجام دهد. همچنین فضایی فرهنگی و ادبی و ایرانی خواهد داشت تا این مدرسه و دانشآموزانش در آینده مانند عباس کیارستمیها بدرخشند.»
در بخشی دیگر از این آیین، سیفالله صمدیان، دبیر چهاردهمین جشن تصویر سال با یادی دوباره از عباس کیارستمی در سخنانی گفت: «کیارستمی در چهارمین دوره جشن تصویر سال، یکی از بهترین چیدمانها (چنارها) را طراحی کرد که از آن موقع یکی از زیباییهای اصلی خانه هنرمندان شده است. اینک میخواهیم یک طرح دیگر با هنرنمایی بهمن کیارستمی و آریان حبیبی پیاده کنیم. در این طرح، قرار است ۴۷ چنار را در گذری با نام کیارستمی ایجاد کنیم و احتمالا یک نگارخانه ایجاد میشود.»
تجلیل از آتشنشانان جانباخته حادثه پلاسکو از دیگر بخشهای این مراسم بود. در این بخش از مراسم، از حسام هوایی، برادر دو قلوی شهید آتشنشان حامد هوایی، خواسته شد تا روی صحنه بیاید و تندیس جشن تصویر سال را به نیابت از اعضای خانواده شهید هوایی و اعضای خانواده بزرگ آتشنشان ایران دریافت کند.
اهدای جوایز برترینها در بخشهای «مادربزرگ و پدربزرگ ایرانی»، «پلاسکو»، «موبایل»، «ایران ما»، «کاریکاتور»، «گرافیک»، «عکس»، «فیلم های زیر 15 دقیقه»، «فیلم های بالای 15 دقیقه» و ... پایان بخش مراسم اختتامیه چهاردهمین جشن تصویر سال بود.