صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 10
کد خبر: ۴۸۴۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

رئیس سازمان ملی استاندارد: مردم گول خارجی بودن کالاها را نخورند

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: این سازمان یک هزار و 700 ردیف تعرفه کالای خارجی که مشمول استاندارد اجباری هستند را می شناسد و با این شناخت به مردم توصیه می کنم در مصرف کالاهای مختلف، گول خارجی بودن کالاها را نخورند.
رویداد۲۴-رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: این سازمان یک هزار و 700 ردیف تعرفه کالای خارجی که مشمول استاندارد اجباری هستند را می شناسد و با این شناخت به مردم توصیه می کنم در مصرف کالاهای مختلف، گول خارجی بودن کالاها را نخورند.

نیره پیروزبخت افزود: ما در سازمان ملی استاندارد هم کالاهای داخلی و هم کالاهای خارجی را می شناسیم و معتقدیم حداقل مواد اولیه کالاهای داخلی را چند سازمان بهداشتی و استانداردی کنترل کرده است اما در مورد کالاهای خارجی ما فقط محصول نهایی را می بینیم.

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: این مثال را همه شنیده ایم که مردم ژاپن و هند در شرایط نامناسب اقتصادی فقط کالاهای داخلی خود را خرید می کردند تا رونق اقتصادی در کشورشان برقرار شود؛ آنها حتی اگر کیفیت کالاهای خودشان مقداری پایین تر بود باز هم به سراغ کالاهای خارجی نمی رفتند.
پیروزبخت افزود: این در حالی است که کالای تولیدی ایران از نظر کیفیت پائین نیست و ما به عنوان استاندارد - که با کالاهای ایرانی و خارجی سر و کار داریم - مشاهده می کنیم که کالاهای ما در بسیاری از زمینه ها با کالاهایی که در اروپا و کشورهای پیشرفته تولید می شود برابری دارد و حتی با کیفیت تر است.
پیروزبخت اضافه کرد: در تعریف کیفیت کالا چهار شاخص مورد توجه است؛ نخست استاندارد یا ویژگی آن محصول، دوم بحث قیمت کالا با توجه به آن کیفیت، سوم سرعت دسترسی به محصول و چهارم نوآوری؛ وقتی این چهار شاخص رعایت شود می گوییم آن کالا از نظر کیفیت قابل قبول است.
رئیس سازمان ملی استاندارد تاکید بر «برند» بودن کالاها را امری نامناسب قلمداد کرد و گفت: مردم فکر نکنند کالایی که برند است، الزاما از نظر کیفیت برتری دارد.
وی گفت: حتما باید کالاهای داخلی خریداری کنیم تا تولید داخلی حمایت و به این ترتیب، مشکل بیکاری جوانان برطرف شود.
پیروزبخت افزود: در شرایط کنونی بسیاری از افراد به دنبال واسطه گری هستند؛ این در حالی است که قبلا کسی که نقش واسطه و دلال داشت مردم با اکراهی با آن برخورد می کردند و می گفتند فلانی دلال است اما اکنون دلالی به یک شغل تبدیل شده است و می توان گفت خرید کالای ایرانی و ایجاد شغل، گرایش به دلالی را به یقین کاهش می دهد.
وی در توصیه به تولیدکنندگان نیز گفت: تولیدکنندگان هم دو موضوع را باید مورد توجه قرار دهند؛ یکی بحث کیفیت و دیگری بحث رقابت سالم و ورود به بازار رقابتی داخلی و خارجی است؛ تولیدکنندگان باید خودشان را همیشه در این حالت ببینند که اگر من کیفیت را رعایت نکنم رقیب من در بازار داخلی و خارجی، بازار را از دست من می گیرد.
معاون رئیس جمهوری در مورد برنامه سازمان ملی استاندارد برای نوروز نیز گفت: با وجود اینکه بازار را در طول سال به طور مداوم کنترل می کنیم، از اوایل اسفند روی کالاهای شب عید متمرکز می شویم.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: دست اندرکاران حوزه استاندارد با بازدیدهای دوره ای در سطح کشور، مراقب هستند که کالاهای بی کیفیت بین مردم به ویژه بین مسافران نوروزی توزیع نشود.
وی در پایان به معرفی سامانه 1517 و سامانه پیامکی 10001517 پرداخت و گفت: این سامانه برای تسهیل در رسیدگی به شکایت های مردمی فعال شده است.
به گفته پیروزبخت، در ذیل علامت استاندارد هر محصول یک عدد 10 رقمی درج شده است که اگر مردم این عدد را به 10001517 پیامک کنند، بلافاصله پیامکی برای آنها ارسال می شود که در آن پیامک شماره پروانه استاندارد و همچنین ویژگی های محصول طرح شده است و مردم می توانند به این ترتیب نسبت به واقعی بودن استاندارد کالاها اطمینان حاصل کنند.

منبع: ایسنا
نظرات شما