کمتر از سه هفته دیگر به یکی از بزرگترین رقابتهای سیاسی باقی مانده، آزمونی بزرگ برای دولتی که تاکنون تجربه برگزاری انتخابات را نداشته و مطمئنا برای کسب اعتماد مردم و رضایت کاندیداها تمام تلاش خود را برای هرچه باشکوه برگزار شدن این رقابت سیاسی به کار خواهد بست.
رد صلاحیت گسترده کاندیداهای اصلاحطلب از سوی شورای نگهبان موضوعی است که ذهن بسیاری از افراد جامعه را به خود معطوف کرده است. سؤال مهم و اساسی اینجاست که اصلاحطلبان چه واکنشی باید نشان دهند؟
به باور نگارنده، اصلاحطلبان چارهای جز شرکت گسترده در انتخابات پیشرو را ندارند زیرا در صورت قهر با صندوقهای رأی با حذف از سیاست کشور مواجه خواهند شد. اصلاحطلبان پس از پیروزی در انتخابات خرداد 92 انگیزههای دوچندانی برای رقابتهای آتی صحنه سیاسی کشور پیداکرده بودند اما همین حالا و با اتفاقات رخداده، هنوز هم فرصت رقابت هرچند کم وجود دارد. این لزوم شرکت حداکثری زمانی خودش را نشان داد که محمدعلی نجفی، وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت آموزشوپرورش با یک رأی کمتر از تصاحب این پست کلیدی بازماند. شاید اگر آن روز نجفی رأی اعتماد از مجلس را میگرفت وضعیت سیستم آموزشوپرورش بهمراتب بهتر از وضعیت کنونی بود.
امروز در مجلس کسانی بهمانند علی مطهری حضور دارند که اگر اصلاحطلب نیستند اما سخت به دنبال اصلاحات هستند. در همین شرایط، افرادی بهمانند علی مطهری در سراسر کشور حضور دارند که اگر اصلاحطلبان آنها را کشف و باور کنند میتوانند افرادی مؤثر برای جامعه و در خدمت کشور باشند.
در اين ايام که آشتی بینالمللی به لطف حرکت در مسیر عقلانی توسط دولت تدبیر و امید رقم خورده، دلیلی محکم برای شرکت در انتخابات مجلس دهم است. بیتفاوتی در شرایط حساس این روزهای کشور نهتنها عملی تأثیرگذار نیست بلکه میتواند تمام دستاوردهای دولت یازدهم را نقش بر آب کند.
اگر در انتخابات هفتم اسفند، مردمی كه تفكر اصلاحطلبی دارند به کاندیداهای موجود خود رأی دهند بیشک مجلسی با اقلیت قوی اصلاحطلب شکل خواهد گرفت که نهتنها حامی دولت تدبیر و امید می باشد بلکه به پیشبرد مسیر اصلاحات بیش از گذشته سرعت خواهد بخشید.
اصلاحطلبان که هیچگاه خود را جدا از نظام و انقلاب نمیدانند در این روزهای منتهی به انتخابات یا راهی خواهند یافت یا راهی خواهند ساخت. آرزومندم شور انتخاباتی بهمانند 24 خرداد 92 در کشور جاری و ساری شود.
*روزنامهنگار