صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 04
کد خبر: ۵۰۳۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
هاآرتص سامانه دفاع موشکی «دیوید اسلینگ» را تحلیل و ارزیابی کرد

پیام جدید اما ناقص اسرائیل به ایران

با اقدام اسرائیل که حزب‌الله و تااندازه‌ای حماس و غزه را به امتحان دستاورد جدیدش دعوت می‌کند، دور تازه‌ای از رقابت تسلیحاتی آغاز شده است.
رویداد۲۴- با اقدام اسرائیل که حزب‌الله و تااندازه‌ای حماس و غزه را به امتحان دستاورد جدیدش دعوت می‌کند، دور تازه‌ای از رقابت تسلیحاتی آغاز شده است.

به گزارش رویداد۲۴ به نقل از هاآرتص، آزمایش «دیوید اسلینگ» طی روز یکشنبه، شکاف موجود در سامانه دفاع موشکی اسرائیل را پوشش می‌دهد. سامانه تسلیحاتی دیوید اسلینگ که به معنای زنجیر دیوید (یا چوب جادو) است برای رهگیری موشک‌های میان برد طراحی شده و مکمل سامانه آرو (برای پیگیری موشک‌های دوربرد) و گنبد آهنین (برای مقابله با راکت‌های کوتاه برد) است. این سامانه همچنین کامل‌کننده سامانه رهگیری موشکی است که در اوایل دهه 1990 میلادی توسعه یافت.

آزمایش سامانه پدافند هوایی دیوید اسلینگ پیامی را به تمام کشورهای منطقه و مهم‌تر از همه به ایران مخابره می‌کند. اسرائیل با این آزمایش اعلام می‌کند که آماده مقابله با هر نوع تهدید موشکی است و برای رهگیری موشک‌های میان برد دیگر نیازی به گسترش سامانه‌های آرو و گنبد آهنین ندارد.

این امر باعث می‌شود اردوگاه دشمن –ایران، حزب‌الله و تا حدودی حماس که از حمایت تسلیحاتی جمهوری اسلامی برخوردارند- دور تازه‌ای از مسابقه تسلیحات تکنولوژیک را به‌منظور دور زدن تازه‌ترین دستاورد اسرائیل آغاز کنند. ضمن اینکه مقامات ارشد دفاعی اسرائیل می‌گویند دیوید اسلینگ تنها پاسخی برای موشک‌های میان برد نیست، بلکه می‌تواند موشک‌های کروز و موشک‌های ضدهوایی و همچنین هواپیماهای بدون سرنشین را نیز رهگیری کند.

بااین‌حال راه‌حل اسرائیل برای تهدید موشکی به‌هیچ‌وجه کامل و بی‌عیب نیست و احتمالاً هرگز نخواهد بود. مشکل اصلی و مهم، بحث اقتصادی آن است: برچسب قیمت هنگفتی که روی این موشک‌های رهگیر خورده (100 هزار دلار برای گنبد آهنین و 3 میلیون برای سامانه آرو) نشان می‌دهد که این سامانه‌ها بدون توجه به هزینه‌ها قابل استفاده نیستند.

محاسبه آن آسان است. حزب‌الله حدود 100 هزار راکت و موشک دارد، و حماس نیز چندین هزار بیشتر دارد. بنابراین در زمان جنگ دشمن سعی می‌کند سامانه‌های رهگیری موشکی اسرائیل را مورد هجوم قرار دهد. این مسئله همچنین باعث می‌شود سازمان دفاعی تغییر سیاست داده و به سمت مدیریت خطر پایان یافتن موشک‌های رهگیر برود.

در نوار غزه مشکل جدی وجود ندارد. ارزیابی‌های اطلاعاتی اسرائیل که طی سال‌های گذشته منتشر شده می‌گوید سازمان‌های فلسطینی دارای موشک‌های میان برد اندکی هستند و اکثر آن‌ها نیز ساخت داخل است. گنبد آهنین قابلیت مقابله با این تعداد موشک را دارد.

یکی از واکنش‌های حماس به این مشکل تولید موشک‌های سنگین با دامنه چند کیلومتر است که می‌تواند اجتماعات و نیروهای متمرکز در نزدیکی مرز غزه را هدف قرار دهد. این سازمان اسلامی امیدوار است که گنبد آهنین در رهگیری این موشک‌های کوتاه برد با مشکل روبرو شود.

اما چالش بزرگ‌تر در جبهه شمالی است، جایی که حزب‌الله دارای انبار بزرگی از موشک‌ها با تمام دامنه‌ها است که ظاهراً شامل راکت‌های دقیق مجهز به جهت‌یاب می‌شود. باوجودآنکه دستاوردهای تکنولوژیک اسرائیل قابلیت رهگیری موشک‌ها با هر دامنه‌ای را به این رژیم داده، سؤال اینجا است که با انبوه این موشک‌ها –صدها راکت با دامنه‌های مختلف که در هر یک روز از جنگی در آینده شلیک خواهند شد- چطور مقابله خواهد کرد.

پاسخ به این شرایط دستکم حمله متقابل است که ارتش اسرائیل طی سال‌های اخیر برای آن تمرین کرده اما این پاسخ کافی نخواهد بود.

به همین دلیل است که وزرای کابینه و مقامات ارشد اسرائیلی طی ماه‌های اخیر علناً اعلام کرده‌اند که اگر جنگ دیگری در شمال آغاز شود، اسرائیل احتمالاً به زیرساخت‌های استراتژیک لبنان حمله خواهد کرد. این تلاشی است برای ایجاد بازدارندگی مقابل حزب‌الله و تأکید به این مسئله که هرگونه آسیب جدی به حیفا و تل‌آویو منجر به ضربه جدی‌تر به بیروت می‌شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امو
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
راهش اینه که تعداد موشک های زیادی بطور همزمان شلیک بشن سمت مواضع اسرائیلی
ان شالله نابودی اسرائیل و ... نزدیکه
نظرات شما