رویداد24- طرفداران لغو ممنوعیت صادرات نفت آمریکا این سوال را در بوق و کرنا کرده اند که وقتی ایران به عنوان رقیب ژئوپولتیک آمریکا می تواند نفتش را صادر کند، چرا ایالات متحده نمی تواند؟
به گزارش
رویداد24 به نقل از هافینگتون پست، اما حال که جریان صادرات نفت از ترمینال های آمریکا به بازارهای جهانی آغاز شده، مشخص شده که همان شرکتی که نخستین بشکه های نفتی آمریکا را به بازارهای جهانی عرضع کرد، اکنون در حال صادرات تولیدات نفتی ایران است؛ ویتول گروپ مستقر در سوئیس نخستین شرکتی بود که پس از چهار دهه نفت آمریکا را به بازار جهانی صادر کرد.
ویتول که یکی از بزرگترین تاجران نفتی و فراورده های نفتی از نظر حجمی است، سه کشتی را به حمل نفت ایران اختصاص داده است. لغو تحریم های ایران که اخیرا صورت گرفت باعث شد شرکت های بین المللی برای خرید نفت ایران به سمت این کشور هجوم ببرند و شرکت ویتول از جدیدترین آنها است.
با وجود آنکه شرکت ویتول به اندازه شرکت هایی چون اکسون موبیل، شل، شورون، شل اویل و دیگر شرکت ها شناخته شده نیست، اما در واقع در میان 10 شرکت اول درآمدزا در جهان است.
ویتول خود را به عنوان یک «شرکت انرژی و کالاهای مصرفی» معرفی می کند که در کنار «تجارت، تداراک و توزیع» در حوزه «پالایش، حمل و نقل، پایانه ها، اکتشاف و تولید، تولید برق، معدن و کسب و کار خرده فروشی» فعال است. روزنامه دیلی تلگراف انگلیس شرکت ویتول را در میان قدرتمندترین شرکت های تجاری کالاهای مصرفی روی کره زمین می داند که اهرم های اقتصاد جهان را می کشد.
باراک اوباما که در پایان سال 2015 صادرات نفت را در لایحه بودجه گنجاند، مجموع 15 هزار و 500 دلار به کمپین انتخاباتی وی در سال های 2008 و 2012 برای ورود به کاخ سفید کمک کرده بود.
دقیقا چهار روز پس از انتشار خبر همکاری شرکت ویتول با ایران بود که جمهوری خواهان در سنای آمریکا با انتشار ویدئویی در مجلس بار دیگر صراحتا اعلام کردند که صادرات نفت ابزار خوبی برای استفاده علیه تهران بوده است.
سناتور لیزا مورکوسکی که برای کمپین انتخاباتی سال 2016 بیش از نیم میلیون دلار از صنعت نفت و گاز کمک گرفته بود، در این ویدئو گفت: رئیس جمهور تحریم های ایران را لغو کرد و به این رژیم اجازه داد که نفت خود را به بازارهای جهانی بفروشد. ما اطمینان داریم که تولیدکنندگان آمریکایی هم می توانند در پی لغو ممنوعیت تاریخ گذشته ای که بر ایالات متحده اعمال شده، همین کار را انجام دهند.
البته مورکوسکی فراموش کرد که بگوید شرکت ویتول دیگر تاجران نفتی حال می توانند از هر دو سوی این درگیری ژئوپولیتیک بهره ببرند. و بخش عمده آن به لطف باراک اوباما است.