رییس شورای عالی اقتصاد، دو برابر شدن صادرات نفت و میعانات نفتی طی فقط چند ماه، ارائه تسهیلات و تامین سرمایه در گردش ۲۴ هزار واحد تولیدی متوسط و کوچک با کمک بانکها و فعال شدن این واحدها؛ و مثبت شدن تراز تجاری کشور و پیشی گرفتن صادرات از واردات غیرنفتی برای اولین بار در سالهای ۹۴ و ۹۵ را از نشانه های جهت گیری درست دولت در مسیر اقتصاد مقاومتی برشمرد.
روحانی به توانایی فقط شش کشور دنیا برای تولید سالانه فراتر از ۶۰۰ هزار شغل اشاره و افزود: در سال گذشته ۶۳۰ هزار شغل در کشور ایجاد شد و با توجه به رشد فزاینده نیاز جوانان به اشتغال که حدود ۱.۲ میلیون نفر در سال است، نیازمند تحول بزرگتری در حوزه تولید و اشتغال هستیم که برای این منظور همه مردم، قوا، نهادها و دستگاهها باید به میدان بیایند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به این منظور نیازمندیم که با کمک رسانه ها و بویژه رسانه ملی، حمایت از تولید، امنیت سرمایه گذاری و کارآفرینی به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
روحانی با یادآوری هدفگذاری رشد ۸ درصدی در سند چشم انداز گفت: برای نخستین بار از سال ۸۴ این هدف در سال گذشته محقق شد و در سال جدید نیز برنامه دولت در جهت تحقق این هدف گذاری است.
رییس جمهور همچنین هدف اصلی و همگانی کشور را تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات و رقابتی پرشور و اخلاقی دانست که همچنان موجب افتخار بیشتر جمهوری اسلامی و تثبیت هر چه بیشتر سرمایه اجتماعی باشد.
روحانی در ابتدای این جلسه حلول سال نو و همزمانی آن با ماه پربرکت رجب را تبریک و برای تداوم خدمت به مردم توسط کارگزاران نظام آرزوی توفیق کرد.
در این جلسه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نامگذاری سال به اقتصاد مقاومتی تولید-اشتغال از سوی مقام معظم رهبری، برضرورت فرهنگ سازی دراین زمینه برای دانشجویان، اساتید و مجموعه علمی کشور تاکید کردند وگزارش دبیرخانه این شورا درباره اشتغال فارغ التحصیلان و پیداکردن شغل متناسب با تخصص، ارائه شد.
در ادامه، اعضای این جلسه اهمیت متناسب سازی نظام آموزشی کشور با بازار کشور را خاطر نشان کردند و مقرر شد با همیاری و همکاری وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری برای اصلاحات در نظام آموزشی کشور و دسترسی و سهولت جوانان جویای کار به بازار کار، اقدامات لازم انجام شود.
همچنین در این جلسه، بر ضرورت طراحی و انجام پیگیری های لازم برای ایجاد نظام ملی مهارت و فنی و حرفه ای تاکید شد تا به این ترتیب جوانان جویای کار بتوانند درصورت عدم ورود به دانشگاه ها با گذراندن دوره های مربوطه، مهارت های لازم و فنی را کسب کنند.
اعضای این جلسه با اشاره اهمیت مساله فرهنگ سازی برای استفاده از کالاهای تولید داخلی، تاکید کردند که با فرهنگ سازی در این زمینه و تبدیل این مهم به یک فرهنگ و گفتمان عمومی، بازار مناسب برای محصولات داخلی ایجاد می شود.
همچنین مقرر شد، با ایجاد زمینه ها و بسترها ، تضمین های فرهنگی و اجتماعی و سازوکارهای عمومی لازم برای ورود کالاهای تولیدی شرکت های دانش بنیان وارد بازار مصرف کشور و خانواده ها اقدامات لازم انجام شود و درصورت تهیه چارچوب مناسب در این زمینه، به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه شود.