رویداد۲۴-اسحاق جهانگیری روز شنبه در همایش ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی که در مرکز همایش های وزارت کشور برگزار شد، افزود: گفته می شود بسیاری از اقدامات و افتتاح های طرح ها به دلیل انتخابات است. من نمی دانم آیا انتظار گوینده این حرف آن است که کشور به دلیل انتخابات تعطیل شود.
وی ادامه داد: اگر در نقطه ای از این کشور طرحی قبل از تکمیل افتتاح شده ، بگویند تا ما با آن برخورد کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: طرحی افتتاح می شود که حتما تکمیل شده است و تولید آزمایشی داشته و به تولید انبوه رسیده است و چون طرح بزرگی است بنابراین انتظار دارند که رئیس جمهوری یا معاون اول یا یکی از وزرا آن را افتتاح کنند و بعد می گویند که اینها به خاطر انتخابات است.
وی به برخی اقدامات تبلیغاتی دولت گذشته اشاره و تاکید کرد: به خاطر انتخابات آن کارهایی بود که به طور نمونه شب قبل از انتخابات سهام عدالتی که واگذار شده نبود و سود نداده بود را تقسیم و شرکت ها را وادار می کردند از بانک ها وام بگیرید و سود پرداخت کنند.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: امسال دهمین سال پایان سهام عدالت بوده است و ما در این مورد وقت گذاشتیم و آن را سامان دادیم، مشکلات آن را برطرف کردیم. گفتیم مردمی که برگه سهام عدالت دستشان داده شده بدانند که مالک کدام کارخانه هستند. بدانند که برای این سهم چقدر پول باید می دادند، چقدر دیگر باید برای این سهم بدهند.
وی ادامه داد: قانونگذار به ما گفته است که سال 95 پایان 10 سال است دیگر هرکس پولش را نداده است این کار تمام است. ما دو تا سه سال وقت گذاشتیم برای کاری که هیچ چیز آن مشخص نبوده است. شرکت هایی بودند که مشکل داشتند همه را سامان دادیم و گفتیم سال 96 پایان 10 سال بوده است آنهایی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد هستند به طور کامل مالک سهام عدالت هستند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: به آنها گفته شده که حدود ارزش سهام شما چقدر است. به بقیه هم گفته ایم که لیستی حسابتان را بگیرید تا مشخص شود که مالک چقدر از این سهام هستید و می توانید بقیه را واریز کنید و مالک کل سهام شوید.
وی خطاب به دهیاران گفت: نگذارید با این کار دقیقی که انجام شده این سهام از دست مردم بیرون برود.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: این سهام یک برگه بسیار ارزشمند است و قیمت دار می شود. ادامه کار اصلاحات را انجام می دهیم و اعلام می کنیم، وقت دادیم تا شهریورکسانی که سهم دارند بیایند کسری را پرداخت کنند و صاحب سهم شان شوند و حتما در بازار ارزشش بیشتر از این خواهد بود.
جهانگیری افزود: اینها اقدامات جاری دولت است ما که نمی توانیم جلوی آن را بگیریم بعد همین طوری می گویند اینها می خواهند سود سهام توزیع کنند. کدام توزیع؟ ما می خواهیم مردم را به معنای واقعی سهامدار کارخانه کنیم. به معنای واقعی مردم احساس کنند که در این کارخانه ها به میزان 10 میلیون سهام دار هستند. بدانند که در بورس چقدر این سهم قیمت دارد.
وی ادامه داد: ما این کارهایی که انجام می دهیم روال عادی کارهای دولت است و هیچ ربطی به انتخابات ندارد و طرح هایی که تکمیل شده حتما افتتاح خواهد شد و این جریان یک لحظه هم متوقف نخواهد شد.
معاون اول رئیس جمهوری به اظهارات برخی مبنی بر دولت پیر و خسته انتقاد کرد و گفت: موضوعی دیگری که این روزها خیلی پررنگ در مورد دولت گفته می شود که البته من نمی خواهم هر موضوعی را جواب بدهم ولی گفته می شود این است که دولت پیر و خسته است.
جهانگیری تاکید کرد: ای برادر و خواهری که این جمله را تکرار می کنید، خدا و قیامتی هم وجود دارد. پیر و خسته بودن به چه چیزی است؟
وی ادامه داد: بیایید شما بگویید کجای کار کشور در این دولت نسبت به گذشته چند برابر نشده است؟ رشد منفی 6.8 دهم درصد رشد دو رقمی شد؟ تورم 40 درصد شد تورم یک رقمی؟ اشتغال صفر شد اشتغال 700 هزارنفر در سال؟ 11 فاز پارس جنوبی راه اندازی شد که نتیجه آن این شد که میزان دریافت ما برای اولین بار از قطر بالاتر رفت؟
معاون اول رئیس جمهوری به بخش سلامت نیز اشاره کرد و یادآور شد: ما در این بخش چقدر کار کردیم، عید 93 در بازدید از بیمارستانی در استانی با چند بیمار احوال پرسی کردم، عذابی که بعد از برگشتن داشتم این بود که همه از وضع رسیدگی و خرید وسایل پزشکی از بیرون یا دادن پول بیمارستان گلایه داشتند ولی عید سال 94 که به بیمارستانی در همان استان رفتم یک مورد بیمار نگفت که فلانی ما مشکل پول داریم یا فلان وسیله را خرید کنید، بیاورید.
جهانگیری تصریح کرد: کاری که انجام شده این بود که مشکلات مردم را با عزت حل کردیم. بعد می آیند می گویند دولت پیر و خسته؟ این وزیری که شما می گویید پیر بیایید با آن وزیری جوان که داشتید مقایسه کنید، کارکردها چه بوده است؟
معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: ما مجموعه ای از مدیران کاردان و چکیده ای از مدیریت نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم و به لطف خدا دستاوردهای خوبی دولت داشته است. البته نواقصی هم داشته ایم که باید رفع شود، مردم با مشکلاتی روبرو هستند. برای معیشت و کار و اشتغال مردم باید وقت زیادی بگذاریم.
جهانگیری یادآور شد: حلقه های اول ارتباط با مردم ما باید با کمک همدیگر از مرکز تا روستا همت کنیم در سال 96 و با کمک اقتصاد مقاومتی مشکلات مردم را حل کنیم.
وی در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای مهمی که پیش روی نظام است و در واقع هم در مسوولیت دهیاران تاثیرگذار است و هم برای کل نظام، مساله انتخابات مهم ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا است.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: انتخابات خودش از جهات گوناگون برای مردم ایران به عنوان دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است و به طور قطع یکی از اصلی ترین هدایایی که به برکت جمهوری اسلامی در ایران ماندگار شد و باید از آن حفاظت کنیم، صندوق رای است.
جهانگیری یادآور شد: صندوق رای محلی است که مردم ایران درمورد نحوه اداره کشور و انتقادی که در مورد اداره کشور دارند بارای خود حرفشان را می زنند و دلبستگی خودشان به نظام جمهوری اسلامی را به رخ جهانیان می کشند.
وی اضافه کرد: با هر انتخاباتی روح و خون جدید در پیکر نظام جمهوری اسلامی به گردش در می آید به همین دلیل انتخابات همواره مورد توجه مردم ایران، مسولان و دلسوزان نظام و همین طور مورد توجه دشمنان ما در سراسر جهان است که چقدر مردم در انتخابات حضور پیدا می کنند.
وی همچنین گفت: بنابراین از دهیاران به عنوان حلقه ارتباط مردم با روستاها در سراسر کشور انتظار می رود در روزهای باقی مانده برای حضور پرشور مردم در انتخابات تلاش وسیع و گسترده ای داشته باشند چرا که انتخابات در مقطع فعلی و فضای بین المللی که امروز حاکم است اثر بسیار مهم و تعیین کننده ای دارد.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما امروز با سردمدارانی در دنیا روبرو هستیم که فقط فکر می کنند زور دارند بنابراین منطق آنها زور است. به هر حرکتی که علاقمند هستند با مردم حرف می زنند، با هر زبانی که دوست دارند با مردم شرافتمند دنیا صحبت می کنند.
جهانگیری ادامه داد:منطقه ما به شدت به این تجاوزها و زورگویی ها آلوده شده است. هر اتفاقی درهر گوشه ای از دنیا می افتد سریع به سراغ منطقه ما می آیند. شعله یک آتشی را برافروخته می کنند و نمی دانند که نتیجه کارهای آنها این خواهد بود که خودشان و هم مردم دنیا را گرفتار می کنند.
وی تاکید کرد: افراطی گری، تندروی، القاعده ، داعش و امثال اینها نتیجه اقدامات نابخردانه ای است که سردمداران بعضی کشورهای بزرگ دنیا انجام دادند و فکر می کنند که با یک بمب باران و موشک باران و یک اقدام این گونه تروریست ها را از بین می برند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: یک بار در اتاق های فکر و اندیشکده هایی که درست کردند ننشستند بحث کنند که چرا این اقدامات انجام گرفته اما روز به روز دنیا شاهد تروریست بیشتری شد. گروه های بیشتری دست به افراطی گری می زنند، منشا این کارها چیست؟ ما با دشمنان این گونه روبرو هستیم بنابراین برای حفاظت و حراست از کشور و ملت نیازمند این هستیم که در همه کارها و برنامه ها عقلانیت و تدبیر و دقت نظر داشته باشیم.
وی همچنین گفت: ما با یک گروهی که با منطق صحبت کنند، روبرو نیستیم بنابراین در مقابل حرکت های تندروی دشمنان باید بیشتر به سمت عقلانیت حرکت کنیم تا بتوانیم از کشور و ملت ایران و هم کشورهای منطقه حفاظت و حراست کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: به همین دلیل عقلانیت و تدبیر و دوراندیشی مسولین جمهوری اسلامی ایران و خصوصا مدیریت هوشمندانه رهبر معظم انقلاب امروز در این کانون نامتلاطم منطقه خاورمیانه یک نقطه امن وجود دارد و آن ایران اسلامی است. از هر نظر امنیت بر این کشور حاکم است.
وی در ادامه به نقش روستاییان مرز نشین در کمک به امنیت کشور اشاره کرد و گفت: از نقش روستاییان مرزنشینی که بیشترین کمک را در امنیت ایران انجام می دهند صمیمانه تشکر کنم البته نقش نیروهای امنیتی،اطلاعاتی و نظامی کشور به جای خود محفوظ است اما امنیت پایدار امنیتی است که مردم در آن سهمین هستند و امروز چنین شرایطی در کشور وجود دارد و با کمک هم از چنین اوضاعی که در داخل کشورداریم باید حفاظت و حراست کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به موضوع همایش اقتصاد مقاومتی و توسعه روستا اشاره کرد و گفت: امروز اقتصاد مساله اول ایران است. ما به دلایل متعدد امروز اقتصاد مسأله اول ایران است و ما به دلایل متعدد باید به این موضوع به صورت ویژه بپردازیم .
جهانگیری افزود: باید بدانیم که دشمن برای این که به ایران آسیب بزند امروز دستورکارش این است که از طریق اقتصاد و مسایل اقتصادی به تعبیر خودشان ایران را زمین گیر کنند. گاهی اوقات تحریم ها را مطرح می کنند و گاهی مسایل دیگر را مطرح می کنند بنابراین تمرکز اصلی مدیریت کشور باید بر روی مسایل اقتصادی باشد.
وی ادامه داد: سیاست های اقتصاد مقاومتی تنها نسخهای است که میتواند در شرایط فعلی اقتصاد کشور را وارد دوران طولانی شکوفایی کند. این سیاست ها قادر است داخل کشور در همه سطوح انسجام و هماهنگی به وجود آورد.
وی تاکید کرد: این سیاست ها، سیاست جناحی که یک جناح علیه یک جناح دیگر بهره برداری کند، نیست. اینها سیاست هایی است که رهبر انقلاب بعد از مشورت با تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کرده است بنابراین هرکس دلسوز ایران است باید در جهت تحقق آن گام بردارد.
جهانگیری در ادامه به ویژگی دیگر اقتصاد مقاومتی اشاره کرد وگفت: این سیاست ها به شدت بر ظرفیت های درونی کشور تاکید دارد. باید به اتکای این سیاست ها آنچه ظرفیت در جای - جای کشور وجود دارد آن را بالفعل درآوریم. تمامی کانون های جمعیتی کشور از یک روستای دور افتاده تا پایتخت هر کدام ظرفیت های منحصر به فرد خود را دارند و هنر مدیریت این است که ظرفیت هر نقطه از کشور را شناسایی و به فعلیت برساند.
وی یادآور شد: اقتصاد مقاومتی متکی بر آحاد ملت است بنابراین یکی از مهم ترین رویکردهای اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد و برون گرایی اقتصاد است. اقتصاد مقاومتی به هیچ عنوان اقتصادی منزوی نیست که با دنیا قطع رابطه داشته باشد بلکه تعامل با دنیا حرف اول را در اقتصاد مقاومتی می زند.
معاون اول رئیسی جمهوری سال 95 را یکی از بهترین و درخشان ترین سال ها برای اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: اقتصاد کشور در بخش های مختلف از جمله نفت و گاز، کشاورزی، صنعت و خدمات و شاخص های اصلی اقتصادی درخشش خوبی داشت و کسانی که منکر این دستاوردها می شوند اگر از علم اقتصاد آگاهی داشته باشند باید بدانند که اقتصاد از طریق شاخص هایی نظیر اشتغال، تورم، رشد اقتصادی، میزان صادرات و واردات قابل ارزیابی است.
جهانگیری یادآور شد: شاخص های اقتصاد در سال 95 مثبت و امیدوار کننده است و رهبر معظم انقلاب نیز با اتکا به همین شاخص ها سال 96 را سال تولید و اشتغال عنوان کردند.
وی با بیان این که بیکاری و اشتغال از مهم ترین مسائل امروز کشور است، گفت: آمار جوانان تحصیلکرده بیکار در کشور زیاد است بنابراین باید برای حل مشکلات و بیکاری جوانان به خصوص تحصیل کرده کشور تمرکز کنیم و هر کس در هر مسئولیتی که دارد باید نقش خود را ایفا کند.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در روستاها اشاره کرد و اظهارداشت: علیرغم همه کارهای انجام شده، از مسائلی که امروز با آن روبرو هستیم شکاف در زندگی شهری و روستایی است زیرا امکانات و خدمات به صورت عادلانه در نقاط مختلف کشور توزیع نشده است و نمی شود.
جهانگیری افزود: از خلاء های موجود در روستاها خلاء مدیریتی است بنابراین انتخاب شوراهای روستاها در دولت اصلاحات کلید زده شد و یکی از مهمترین کارهایی بود که اداره امور کشور به دست خود مردم انجام شود.
وی تصریح کرد: امروز شوراهای روستایی به کانون هایی تاثیر گذار تبدیل شده اند که مدیریت و اداره امور روستاها را بر عهده دارد.
وی به حضور 31 هزار دهیار در روستاها و فعالیت پررنگ بانوان در این زمینه اشاره کرد و گفت: برخی از دهیاری ها اقدامات خلاقانه ای برای تولید و ایجاد اشتغال انجام داده اند که باید این اقدامات در جامعه معرفی تا آنها تشویق شوند.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که دولت از محل درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده تا کنون 7 هزار میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های کشور برای انجام امور توسعه ای اختصاص داده است، یادآور شد: در بودجه سال جاری سهم 20 درصدی دهیاری ها از محل این درآمد به 35 درصد افزایش یافته چرا که مدیریت دهیاری ها در سال های گذشته مطلوب بوده است.
جهانگیری افزود: با ابتکارات انجام شده منابع ویژه ای برای آبرسانی، برق و گاز روستایی اختصاص یافته است و باید همه کارها در روستاها با هماهنگی دهیارها انجام شود.
وی با بیان این که دولت سهم بیشتری به دهیاران موفق و خلاق از محل منابع روستاییان اختصاص خواهد داد، تاکید کرد: دهیارها نیز باید از طرح های اقتصادی ای دفاع کنند که این طرح ها امکان ادامه حیات دارند.
وی از برخورداری 25 هزار روستا از نعمت اینترنت و 10 هزار روستا از مرکز آی سی تی در روستاها خبر داد و گفت: این امکانات باعث شده تا روستاییان برای انجام امور خود نیاز به حضور در شهرها نداشته باشند و باید روستاییان از این امکانات برای معرفی روستای خود بهره مند شوند. امروز معرفی جاذبه های گردشگری می تواند باعث رونق در روستاها شود و حتی گردشگران خارجی را به روستاها جذب کند.
معاون اول رئیس جمهوری با انتقاد از طولانی شدن روند بررسی لایحه دو فوریتی دولت به مجلس برای اختصاص 1.5 میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی به روستاها تصریح کرد: روستائیان باید بتوانند از منابع صندوق توسعه برای توسعه روستاها سهم داشته باشند و آنها می توانند وام ریالی دریافت شده را با راه اندازی طرح های مناسب اقتصادی بازگردانند.