صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۵۱۶۲۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۶
محمد سالاری، عضو شورای عالی اصلاح‎طلبان:

روحانی در دو قطبی یا سه قطبی پیروز انتخابات است

محمد سالاری عضو شورای اسلامی شهر تهران می گوید حسن روحانی در دو قطبی یا سه قطبی با حمایت تمام قد اصلاح‎طلبان پیروز انتخابات خواهد بود.
رویداد۲۴، فروزان یزدانی- محمد سالاری عضو شورای اسلامی شهر تهران می گوید روحانی با قاطعیت برنده انتخابات پیش رو خواهد بود؛ او معتقد است که پتانسیل بدنه اجتماعی اصلاح طلبان حامی حسن روحانی است .این عضو شورای عالی اصلاح طلبان گفت: مردم دستاوردهای حسن روحانی را در 4 سال گذشته درک کرده‎اند و دیگر فریب جذب شعارهای پوپولیستی را نخواهند خورد.

با توجه به حضور آقای احمدی نژاد در کنار ابراهیم رئیسی و آمدن حسن روحانی به صحنه به نظر می رسد شکل انتخابات سه قطبی خواهد بود، در چنین شرایطی ارزیابی شما از انتخابات چگونه است و  شانس حسن روحانی چقذر است؟
دو قطبی یا سه قطبی؛ فرقی با هم ندارد. روحانی با حمایت تمام قد اصلاح طلبان پیروز انتخابات خواهد بود.

چرا گمان می‎کنید که در هر شرایطی روحانی توانایی پیروزی را دارد؟
به این دلیل که اصلاح طلبان حامیان اصلی حسن روحانی هستند، اصلاحات دارای پایگاه و بدنه اجتماعی قوی است و این بدنه اجتماعی طیفی از آرای خاموش را هم در بر می گیرد که  در شرایط لازم به میدان می آیند. 

آیا صرف داشتن بدنه اجتماعی قوی برای پیروزی کافی است؟
توجه داشته باشیم که عملکرد شخص حسن روحانی و اعضای کابینه وی در چهار سال گذشته به اندازه لازم توانایی جمع آوری آراء را دارد، چرا که روحانی توانست تورم لجام گسیخته در دوره قبل را به خوبی مهار کند و ایران را از انزوای بین المللی خارج کند و مردم فراموش نمی کنند که روزهایی که از خواب بیدار می شدند و هر روز با یک قیمت افزایش یافته در نرخ دلار، مسکن و یا کالاهای اساسی مواجه بودند. این‎ها دستاوردهای اندکی برای یک دولت نیست.

یکی از دستاوردهای مهم دولت روحانی تعامل جهانی در قالب برجام بوده است، شما فکر می کنید دولت تا چه میزان در ایجاد یک دیپلماسی سازنده موفق بوده است؟
برجام تابحال به صورت دقیق تببین نشده است که البته یک ضعف محسوب می شود، همان طور که بارها حسن روحانی تاکید کرده است «برجام سایه جنگ را از سر کشور برداشته است» شاید تصور این موضوع برای برخی تندروهای مخالف دولت سخت باشد اما واقعیت آن است که تیم دیپلماسی دولت توانست ایران را از ذیل بند 7 شورای امنیت سازمان ملل خارج کند، تحریم‏های کمرشکن را متوقف کند و مهم‎تر از همه آنکه روحانی توانست اعتدال را در سطح منطقه بازسازی کند و یک چهره جدید از ایران به جهانیان معرفی کند و ایران را کشوری اهل مدارا و گفت‎وگو و مهم‎تر از همه ضد تروریسم نشان دهد.

با تصوری که شما از برجام دارید چرا برخی کشورهای منطقه هم چنان به مخالفت با ایران می‎پردازند؟
اتفاقا مخالفت‎های کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی و هم پیمانان آن به دلیل قدرت گرفتن ایران در عرصه دیپلماسی است روحانی در دوره پسابرجام ایران را تبدیل به یک کشور کلیدی در منطقه کرده است این کشورهای منطقه به خوبی می‎دانند که ایران نقش سازنده و کلیدی پیدا کرده است و می‎تواند دارای تعاملات گسترده در جهان به ویژه با اروپا داشته باشد.

آیا نشانه‎هایی از این تعامل وجود دارد؟
بله؛ کشور زمانی برای ورود کالاهای اساسی و یا حتی بسیاری از کالاهای غیر اساسی مشکل داشت، امروز می‎بینیم که نه تنها کالاهای اساسی و ضرورت‎های زندگی مردم به ویژه ورود و عرضه مسایل دارویی راحت شده، بلکه  از همه مهم تر طلسم 40 ساله ورود هواپیماهای مدرن به کشور شکسته شده است و ایرباس و بویینگ و اخیرا شرکت ATR برای بستن قرارداد با شرکت‎های دولتی و خصوصی با هم رقابت می‎کنند.

آیا از ثبت نام احمدی‎نژاد متعجب شدید؟
خیر من از تصمیم ایشان نه متعجب شدم و نه شگفت زده، او از این دست کارها بسیار انجام داده است، او دوست دارد،دیده شود و در صدر اخبار قرار بگیرد، او هشت سال کشور را به حالت نمایشی اداره کرده است و باز هم می خواهد خود را نمایش دهد، دستورالعمل‎های غیر کارشناسی و خسارت های فراوان او به کشور محصول همین سیاست ورزی نمایشی است.
البته این هم برای خودش مدلی است یعنی کسانی هستند که دوست دارند کشور را مانند کشورهای بحران زده آمریکای جنوبی اداره کنند که حالا نرخ تورمشان 700 درصد است و به مرحله مبادله کالا به کالا رسیده اند.
 
اصول گرایان جمنا هم آقای رئیسی را بعنوان  نامزد خود معرفی کرده اند، شما وضعیت آن ها را چطور ارزیابی می کنید؟
به نظر می‎رسد تجربه تلخ و شكستهاي متعدد اصول گرايان در ايجاد وحدت حول كانديداي واحد آنها را به سوي راهكاري جديد سوق داده است. با نزديك شدن به ايام انتخابات و طرح نام بيش از ده نفر كانديداي اصول گرا، ليدرهاي اين جريان را به اين فكر انداخته است كه گريزي از اين تكثر و تعدد نيست و اصرار بر كانديداي واحد موجب انشقاق بيشتر در ميان آنها خواهد شد. لاجرم به تاكتيك جديدي روي آورده اند. خط واحد به جاي كانديداي واحد، چند كانديدا در يك خط. قرار دهند،اصول گرايان اگرچه به صراحت اذعان نمي كنند ولي به خوبي مي دانند كه در هر صورت نفر اول اين انتخابات در ٢٨ ارديبهشت كسي نيست جز حسن روحاني. بنابراين چاره را در اين ديده اند كه تمام تلاش خود را متوجه تقسيم آراي همه كانديداها كنند. آنها به اين نتيجه رسيده اند كه بهترين راهكار چند قطبي كردن انتخابات به هدف دو مرحله اي كردن آن است. آنها تصور مي كنند مجموع آراي سبد اصول گرايي بيش از پنجاه درصد است. بنابراين اميدوارند كه چند كانديداي برتر آنها بتوانند در هماهنگي با هم مجموعا بيش از پنجاه درصد آرا را كسب كنند و انتخابات را حداقل به مرحله دوم بكشانند. اما حسن روحانی بنا به دلایل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی شانس اول پیروزی در انتخابات است فراموش نکنیم او امنیت به ویژه امنیت روانی را به کشور بازگردانده است و مردم امنیت را به نام ها و شعارها نخواهند فروخت.
نظرات شما