صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 04
کد خبر: ۵۱۸۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۶

تخریب دولت روحانی با قرمز نشان دادن وضعیت اقتصادی

جهان اقتصاد نوشت:با نزدیک شدن به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، جریان رسانه‌ای که تخریب دولت را در دستور کار دارد با شدت و قوت بیشتری به این کار ادامه داده و تلاش می‌کند وضعیت را در تمامی بخش‌های کشور قرمز نشان دهد تا موجبات دلسردی مردم شده و از پیروزی دوباره حجت‌الاسلام حسن روحانی در انتخابات جلوگیری کند.
رویداد۲۴-جهان اقتصاد نوشت:با نزدیک شدن به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، جریان رسانه‌ای که تخریب دولت را در دستور کار دارد با شدت و قوت بیشتری به این کار ادامه داده و تلاش می‌کند وضعیت را در تمامی بخش‌های کشور قرمز نشان دهد تا موجبات دلسردی مردم شده و از پیروزی دوباره حجت‌الاسلام حسن روحانی در انتخابات جلوگیری کند.

به گزاش خبرنگار جهان اقتصاد، اینکه دولت یازدهم نیز نقاط ضعفی دارد و در برخی حوزه‌ها نتوانسته خوب عمل کند را نمی‌توان انکار کرد، اما اینکه همه مشکلات را متوجه این دولت دانسته و در تبیین آنها مقصر اصلی را نادیده گرفت و یا اینکه واقعیت‌ها را دگرگونه نشان داد، از شأن و جایگاه رسانه‌ها دور بوده و نقض‌کردن رسالتی است که اهالی این حوزه بر خود واجب می‌دانند.

گذشته از ضعف و سوءمدیریت دولت‌های نهم و دهم که مشکلات زیادی را برای کشور درست کرده‌است، شدت گرفتن تحریم‌ها که موجب شد اقتصاد ایران به لبه پرتگاه سقوط نزدیک شود نیز از دستاوردهای آن دوران بوده و در حالی‌که نزدیکان رئیس دولت‌های نهم و دهم همچنان از مواضع خود دفاع می‌کنند اما رسانه‌های مخالف دولت تدبیر و امید تلاش می‌کنند با مرتبط کردن نتایج مخرب تحریم به دولت یازدهم، در اذهان عمومی کابینه دکتر روحانی را مقصر این اتفاقات نشان دهند.

برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حقی است که تمامی دولتمردان در همه دوره‌ها بر آن تأکید داشته‌اند، اما نوع رفتار و دیپلماسی که برای احقاق این حق دردستور کار قرارمی‌گرفته نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌است.

قضاوت در خصوص اینکه رفتار دولت‌های نهم و دهم که به انزوای سیاسی و اقتصادی بین‌المللی ایران منتهی‌شد و یا تلاش‌های دولت‌ تدبیر و امید برای احیاء دوباره جایگاه بین‌المللی ایران، کدام یک نمره قبولی می‌گیرد، موضوع دیگری است، اما اینکه نتایج سیاست‌های دولت‌ قبلی را متوجه دولت یازدهم بدانیم، موضوعی قابل بحث است.

بی‌نتیجه نشان‌دادن سیاست‌های توسعه‌ای اقتصادی، کاهش تورم، مثبت شدن تراز تجاری کشور، افزایش صادرات، کاهش قاچاق و از همه مهمتر خروج اقتصاد ایران از انزوای بین‌المللی از جمله دستاوردهای اقتصادی دولت یازدهم است که از سوی مخالفان ندیده گرفته می‌شود.

از سویی ایشان تمامی مشکلاتی که اقتصاد کشور با آنها درگیر است و بسیاری از آنها میراث دولت قبلی است را به دولت تدبیر و امید نسبت داده و در مقام پرسشگر دلایل آن را جستجو می‌کنند.

نکته جالب اینکه این رسانه‌ها از سیاست‌هایی دولت قبل که موجب انزوای اقتصادی ایران، تورم و رکود فراگیر شده‌بود، دفاع می‌کنند اما نتایج منفی آنرا به دولت یازدهم نسبت داده و مورد نقد قرار می دهند.

از جمله این موارد می‌توان به مصاحبه  با عبدالله بهرامی مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش روستایی و شهری اشاره‌کرد که وی با استناد به آمار مرکز ملی فرش ایران تعداد قالیبافان را یک میلیون اعلام کرده و نتیجه گرفته‌است که ظرف دو دهه چهار میلیون نفر شغل شان را از دست داده‌اند.

بهرامی گفت: میزان تولید سالانه فرش دستباف در کشور در حال حاضر سه میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع است. از این میزان در سال گذشته، حدود ۳۲۳ میلیون دلار صادرات داشته ایم که ۷۵ میلیون دلار آن مربوط به کشور آمریکا بود. این آمار نسبت به سال ۹۴ حدود ۱۳ درصد رشد داشته است.

وی وضعیت صادرات را نسبت به یک دهه گذشته بسیار پایین‌تر عنوان‌کرد و بیان‌داشت: در دهه ۷۰ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات فرش دستبافت به کشورهای دیگر داشتیم که این چهار برابر ظرفیت موجود است.

وی خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ و ۸۰ دو میلیون بافنده داشتیم و ظرفیت حدود شش میلیون متر مربع بود و به همان نسبت نیز صادرات بالایی داشتیم. بعد از مواجه شدن با تحریم و مشکلات دیگری مانند سوء‌مدیریت و همچنین رکودی که بر اروپا حاکم شد، باعث شد نتوانیم با موقعیت و ظرفیت فرش در کشور هماهنگ شویم و با کاهش صادرات روبرو شدیم.

بهرامی از رشد بیکاری در حوزه فرش گفت و عنوان داشت: در سال های اخیر افرادی که در حوزه فرش بیکار شده‌اند، رشد داشته‌است. بنا به آماری که مرکز ملی فرش ایران ارائه داده است، در حال حاضر یک میلیون بافنده داریم یعنی ظرف دو دهه چهار میلیون نفر شغل شان را از دست داده اند.

وی با اشاره به شعار سال، گفت: بهترین هنر و صنعتی که در کشور موجود است و پایه های اصلی آن از نظر منابع انسانی و تولیدی در کشور به طور کامل و زیاد وجود دارد و همچنین نزدیک به ۸۵ درصد آن صادراتی است، فرش دست بافت است. بنابراین مسئولان باید این موضوع را جدی بگیرند و با توجه به اینکه زمینه‌های آن محیا است، نیازی به هیچ سرمایه گذاری اضافه ای ندارد.

این فعال حوزه فرش دستباف رکود صنعت فرش را نتیجه تحریم و سوء‌مدیریت در سال‌های گذشته دانسته‌ و با اشاره به اینکه آمریکا بزرگترین بازار صادراتی فرش دستباف است، بزگترین عامل کاهش تولید و صادرات را تحریم دانسته و اعلام کرده که این روند موجب شده تا نسبت به دو دهه گذشته بخش قابل توجهی از اشتغال این صنعت از دست برود.

با این حال رسانه مذکور همه اینها را نادیده گرفته و بیدون اشاره به این موارد با استفاده از تیتر ۴ میلیون نفر در صنعت فرش دستباف بیکار شدند،‌ تلاش کرده به مخاطب القاء کند که این روند نتیجه مدیریت ضعیف دولت تدبیرو امید است.

 

نظرات شما