اسماعیل نجار که در مناطق سیل زده حضور دارد، درباره آخرین وضعیت مناطق سیل زده، گفت: عملیات جستوجو برای یافتن مفقودشدگان این حادثه ادامه دارد و آمارها نسبت به شب گذشته تغییری نکرده است.
به گفته وی، تاکنون شمار جانباختگان سیل در استانهای آذربایجان شرقی، غربی و کردستان 41 نفر است و البته 7 تن نیز مفقود هستند که عملیات جستوجو برای یافتنشان ادامه دارد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه عملیات بازسازی مناطق سیل زده در حال پیگیری است، گفت: رییس جمهور نیز دستور ویژه برای سیل آذربایجان داده و تمامی امکانات در این زمینه بسیج شدهاند و امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن خسارات مادی وارده جبران شود.
سیل در آذربایجانغربی 2 کشته و مصدوم بر جا گذاشت
مدیرکل
راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی با بارش باران شدید و طغیان
رودخانههای آذربایجانغربی در 2 روز گذشته اشاره کرد و گفت: حدود 250
میلیارد ریال به راههای استان در شهرستانهای ارومیه و اشنویه خسارت وارد
شده است.
«عبدالحسین علیاکبری» در جلسه ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی که با حضور وزیر نیرو بهعنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری در ارومیه برگزار شد، افزود: در طی بروز سیلابها و طغیان رودخانههای استان در شهرهای ارومیه، نقده و اشنویه ، سه پل ارتباطی دچار آب شکستگی شده و 30 کیلومتر راه روستایی نیز دچار آسیب شده است.
به گفته وی، پل سه دهنه 15 متری محور «راژان - زیوه»، پل چهار دهنه 10 متری روستای گلستانه و پل هاشمآباد در محور سیلوانا تخریب شده و با توجه به اهمیت موضوع، ترمیم و احداث پلها از دیروز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی با بیان اینکه 60 روستای استان دچار آبگرفتگی شده است، گفت: بیشتر این روستاها در حوزه شهرستان ارومیه قرار دارد و 800 نفر از عوامل راهداری در مسیرهای منتهی به این روستاها در حال انجام عملیات راهداری هستند.
علیاکبری به آبگرفتگی و انجام عملیات راهداری در سه راهی محمدیار نقده نیز اشاره کرد و افزود: در ارومیه 100 دستگاه ماشینآلات سنگین وارد عمل شده است و عملیات راهداری هنوز ادامه دارد.
معاونان وزارتخانههای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی و جمعیت هلالاحمر از اعضای هیئت اعزامی به سرپرستی وزیر نیرو به ارومیه هستند.
بارش بارانهای فصلی روز پنجشنبه با شدت زیاد در جنوب و مرکز آذربایجانغربی آغاز و تداوم این بارشها همراه با ذوب شدن برفها در ارتفاعات استان، موجب جاری شدن سیل و طغیان رودخانهها شد.
بر اساس اعلام مسئولان استان جاری شدن سیل و طغیان رودخانهها در آذربایجانغربی یک فوتی و یک مصدوم برجا گذاشت و راه مواصلاتی افزون بر 50 روستای بخش سیلوانای ارومیه را مسدود کرد.
تاکنون علاوهبر تخریب سه پل در استان، شماری از روستاهای شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه در محاصره آب قرار گرفته است و ارسال اقلام غذایی و مایحتاج مردم از طریق بالگرد انجام میشود.
جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی نیز با راهاندازی قایقها در این روستاها، مکانهای اسکان اضطراری و موقت ایجاد کرده و به امدادرسانی مشغول است.
ادامه امدادرسانی در مناطق سیلزده/ توزیع اقلام ضروری
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر آخرین وضعیت امدادرسانیها به استانهای درگیر سیل و آبگرفتگی را تشریح کرد.
مرتضی سلیمی در توضیح گزارش سیل و آبگرفتگی از 25 فروردین تا صبح امروز (ساعت 6)، گفت: طی این مدت هفت استان آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه، قزوین، زنجان و مازندران تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی بودند.
رییس سازمان امداد و نجات همچنین گفت: در این مدت به 52 شهر و روستا و 5100 تن امدادرسانی شده است و طی آن 410 تن اسکان اضطراری یافته و 16 تن هم به مناطق امن منتقل شدهاند.
سلیمی آخرین آمار جانباختگان سیل را تا ساعت 6 صبح امروز 40 نفر اعلام کرد و گفت: مفقودین احتمالی نیز پنج نفر ( چهار نفر در آذرشهر و یک نفر در عجب شیر) هستند.
رییس سازمان امداد و نجات در تشریح جزییات اقلام ضروری توزیعی میان سیلزدگان نیز گفت: تاکنون 110 دستگاه چادر، 1000 تخته پتو، 320 تخته موکت، 580 ست شستشو، 175 شعله والور و فانوس، 360 قوطی کنسروجات، 3600قرص نان، 1580 کیلوگرم برنج و 770 کیلوگرم حبوبات میان هموطنان سیلزده توزیع شده است.
به گفته سلیمی، امدادرسانی در چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، قزوین ومازندران همچنان ادامه دارد.
توزیع اقلام اضطراری در میان 1372 خانوار سیلزده در آذربایجانغربی
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی گفت: 5470 نفر در حادثه سیلاب شهرستانهای ارومیه، اشنویه و نقده از خدمات امدادی و اقلام اسکان اظطراری بهرهمند شدهاند.
حسن محمودیاصلزاده با اشاره به اقدامات انجام گرفته در امدادرسانی به سیلزدگان آذربایجانغربی اظهار کرد: با توجه به بارشهای اخیر و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان و وارد شدن خسارت به منازل مسکونی روستاها، برخی مسیرهای ارتباطی نیز مسدود شد.
محمودی افزود: عوامل امدادی هلالاحمر با استقرار تیمهای نجات خود در این مناطق و امدادرسانی به حادثهدیدگان، برخی مسیرهای اصلی ارتباطی را بازگشایی کرده و به مشکلات گرفتارشدگان رسیدگی کردند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی اظهار کرد: تیمهای ارزیاب امدادی در سطح روستاهای آسیبدیده مستقرشده و در حال شناسایی مناطق امن و ایجاد اردوگاه برای اسکان اضطراری حادثهدیدگان هستند.
محمودی گفت: بیش از ۱۰۰ نفر امدادگر پرتلاش و متخصص جمعیت به همراه ۱۳ دستگاه خودروی امدادی و دیگر تجهیزات نجات، به یک هزار و ۳۷۲ خانوار به استعداد پنج هزار و ۴۷۰ نفر امدادرسانی کردند.
وی گفت: ۲۰۰ دستگاه چادر امدادی در راستای اسکان سریع حادثهدیدگان به منطقههای سیلزده فرستاده شده و نیروهای امدادی در حال استقرار آنها و توزیع دیگر اقلام اضطراری هستند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی گفت: در این اردوگاههای اسکان اضطراری، اقلامی شامل آبمعدنی، خرما، بیسکوییت، نان، پتو، موکت و کنسرو در میان حادثهدیدگان توزیع شد.
محمودی با اشاره به ادامه عملیات امدادرسانی به سیلزدگان، گفت: مردم عزیز ما مطمئن باشند مجموعه جمعیت هلالاحمر همه توان خود را برای ارائه هر بیشتر و بهتر خدمات امدادی به حادثهدیدگان این حادثه عظیم به کار خواهد گرفت.
امدادرسانی به روستاهای سیلزده میاندوآب
راه ارتباطی 5 روستا در میاندوآب بهعلت سیلاب تخریب شده است.
«علی ابراهیمنژاد»، بخشدار باروق گفت: دیروز با کمک نیروهای هلالاحمر و آتشنشانی بستههای نان درمیان خانوارهای 2 روستا گوزللوی قرهداغ و حیدر باغی میاندوآب توزیع شد.
وی ادامه داد: راههای 5 روستای بخش باروق میاندوآب بر اثر سیلاب تخریب شده و بهعلت کوهستانی بودن مناطق به نقاط شهری دسترسی ندارند و به آذوقه نیاز دارند.
بخشدار باروق با اعلام اینکه سیل به جز تخریب راه و از میان بردن پلها خسارت دیگری به این روستاها نزده است، یادآور شد: توزیع آذوقههای غذایی توسط هلالاحمر طی امروز هم ادامه خواهد داشت.