صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 23
کد خبر: ۵۳۴۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران

از ابهام تولید برق از زباله‌ تا فعالیت زباله‌گردها در پایتخت

«زباله» این طلای کثیف، یکی از موضوعاتی است که این روزها پایش به مناظره‌های انتخاباتی باز و به بحث داغ تبدیل شده است.
رویداد۲۴_ «زباله» این طلای کثیف، یکی از موضوعاتی است که این روزها پایش به مناظره‌های انتخاباتی باز و به بحث داغ تبدیل شده است.

در این کارزار انتخاباتی از یکسو مسوولان شهرداری و در راس آنها قالیباف نامزد انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری مدعی هستند که سال‌هاست از زباله‌های شهر برق تولید می‌شود و درصد زیادی از زباله‌ها از مبدا تفکیک می‌شوند و در دیگر سو، گروهی از مدیران از جمله برخی اعضای شورای شهر بر این نکته باور دارند که نه تنها شهرداری تهران نتوانسته برای تفکیک زباله از مبدا کاری انجام دهد، بلکه تولید برق از زباله نیز در حد یک ادعا باقی مانده و در عمل نور این طلای کثیف خانه‌ای را روشن نکرده است.

محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا جمع‌آوری زباله در پایتخت را قصه پرغصه بیان کرد و با بیان اینکه واقعا نمی‌دانیم در مورد وضعیت جمع‌آوری، انتقال و امحاء زباله‌های تهران باید افتخار کنیم و یا از این وضعیت شرمنده باشیم، گفت: در تهران نه تنها از زباله برق تولید نمی‌شود بلکه از تفکیک زباله از مبدا که حتی در عقب‌افتاده‌ترین شهرهای دنیا انجام شده، عاجز هستیم.

زباله‌گردها در زمینه تفکیک زباله موفق‌تر عمل کرده‌اند

وی با بیان اینکه در تهران مدیریت پسماند در اختیار زباله‌گردها و نه شهرداری تهران است، اظهار کرد: بدون تردید انبوه افرادی که به شغل شریف زباله‌گردی اشتغال دارند، در زمینه تفکیک پسماند موفق‌تر عمل کرده‌اند.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در مورد ادعای شهرداری مبنی بر تفکیک زباله 19 درصد از زباله‌های شهر تصریح کرد: حداکثر 4 درصد زباله‌های شهر از سوی شهروندانی که دغدغه‌های زیست‌محیطی دارند با تحویل زباله‌های تفکیک شده به کیوسک‌های بازیافت از مبدا، تفکیک می‌شود در صورتی که 15 درصد از زباله‌ها از جانب زباله‌گردها تفکیک می‌شود که البته شهرداری تهران عملکرد زباله‌گردها را به حساب خودش منظور می‌کند.

حقانی با اشاره به اینکه 75 هزار مخزن جمع‌آوری زباله در شهرداری تهران به کانون‌های تفکیک زباله از مبدا از سوی افراد زباله‌گرد بدل شده است، گفت: حضور انبوه زباله‌گردها در چرخه غیربهداشتی تفکیک زباله در کوچه و خیابان نشان‌دهنده صرفه اقتصادی این کار است و از این رو می‌توان گفت که زباله‌گردها در امر تفکیک بسیار موفق‌تر از شهرداری عمل کرده‌اند.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران روزانه 1.5 میلیارد تومان برای جمع‌آوری، انتقال و امحاء زباله هزینه می‌کند، ادامه داد: این هزینه‌ها در حالی است که صنعت بازیافت سودآور است و مدیریت شهری می‌توانست زباله را به یک منبع درآمد پایدار برای شهر تقسیم کند اما شهرداری در زمینه اشتغال‌زایی برای زباله‌گردها موفق عمل نکرده است به گونه‌ای که برای هزاران زباله‌گرد مشاغل 2 یا 3 شیفته ایجاد کرده است.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در هر ساعت از شبانه‌روز از هر کوچه و خیابانی که تردد کنیم، شاهد فعالیت زباله‌گردهایی هستیم که از مخازن زباله آویزان شده و در داخل آن مشغول جست‌وجو هستند، گفت: صحنه آویزان شدن زباله‌گردها متاسفانه موجب تضعیف نظام است و چهره زشت از شهر و کشورمان را پیش روی گردشگران خارجی به تصویر می‌کشد.

کارخانه تولید برق، لامپ 60 واتی را روشن نمی‌کند

کارخانه تولید برق قادر نیست حتی 3 درصد زباله‌ها را به برق تولید کند

حقانی در مورد ادعای تولید برق از زباله گفت: احتمالا آقایان با طرح این ادعا قصد شوخی داشتند چرا که در حال حاضر یک کارخانه چینی درجه 2 تولید برق از زباله با ظرفیت 200 تن در کهریزک وجود دارد که اغلب روزهای سال تعطیل است.

وی با بیان اینکه ممکن است این کارخانه چند روز در سال فعال و به صورت نمادین کار کند، گفت: اگر این کارخانه حتی به صورت 24 ساعته و با تمام ظرفیت هم کار کند، قادر نیست 3 درصد از 7500 تن زباله شهر تهران را به برق تبدیل کند!

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه مسوولان شهری تهران باید بگویند برق تولید شده از زباله در کجا به مصرف می‌رسد و لامپ کدام خانه را روشن می‌کند؟ گفت: هربار که به این کارخانه رفته‌ام تعطیل بوده است. ضمن اینکه بعید می‌دانم کارخانه مورد ادعا در صورت فعالیت تمام وقت نیز قادر باشد برق مورد نیاز یک لامپ 60 وات را تامین کند.

حقانی در پاسخ به این سوال که مسوولان شهری عنوان کرده‌اند که وزارت نیرو برق تولیدی از زباله‌های شهر را نمی‌خرد، گفت: وزارت نیرو با شهرداری تفاهم‌نامه خرید برق امضا کرده اما از آنجایی که کارخانه تولید برق عمده روزها تعطیل بوده است و برقی تولید نکرده، وزارت نیرو نیز از خیر تفاهم‌نامه گذشته، چراکه این وزارتخانه نمی‌تواند منتظر بماند که یک روز برقی از این کارخانه تولید شود.

هزینه سالانه 519 میلیارد تومان برای جمع‌آوری زباله‌های تهران

امکان خرید 650 اتوبوس دوکابین با هزینه سالانه جمع‌آوری زباله

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه به جای آنکه زباله‌های تهران به عنوان یک منبع درآمد پایدار به مزایده گذاشته شود متأسفانه به مناقصه گذاشته می‌شود، در شرایطی که می‌توانیم ده‌ها و صدها میلیارد تومان در سال بابت بازیافت زباله‌های پایتخت درآمد داشته باشیم، اما می‌بینیم نه تنها درآمدی وجود ندارد بلکه سالانه 519 میلیارد تومان بودجه تنها برای جمع‌آوری، انتقال و دفن زباله به طور مستقیم به پیمانکاران پسماند داده می‌شود.

حقانی با بیان اینکه با پولی که هر سال برای جمع‌آوری زباله هزینه می‌شود، می‌توان حداقل سالی 650 دستگاه اتوبوس دو کابین خریداری کرد، گفت: متاسفانه انتخاب پیمانکاران جمع‌آوری زباله در تهران گزینشی است و اغلب شرکت‌های پیمانکاری تخصصی در این زمینه ندارند و یکی از دلایلی که در زمینه مدیریت پسماند در تهران ناموفق بوده‌ایم انتخاب نادرست پیمانکاران است.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در پایان با تاکید بر اینکه مدیریت شهری که در زمینه تفکیک زباله معضل مانده چگونه از ایجاد برق از زباله صحبت کرد و به آن افتخار می‌کند، گفت: تصور دیدن انبوه افرادی که از هزاران مخزن زباله در ساعات روز و شب آویزان شده و در جست‌وجوی زباله هستند نه تنها افتخار ندارد بلکه باعث شرمندگی است.
منبع: ایسنا
نظرات شما