صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۵۳۵۶
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۵ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۴

روایتی از یک دهه تلاش برای مصادره جامعه مدرسین

رویداد 24- کتاب «شرح اسم»، زندگینامه و خاطرات رهبر معظم انقلاب، در صفحات 156 تا 158 خود، از سه سلسله جلسه در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بین فضلا و علمای قم خبر می‌دهد؛ جلسه 40 نفری، جلسه 11 نفری و همچنین، جلسه سومی که بعدها پایه و اساس یکی از تشکل‌های روحانی جناح راست دیروز و اصولگرایان امروز شد.

در هر سه تای این جلسات، نامی به چشم می‌خورد که این روزها برای نخستین بار از فهرست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای انتخابات خبرگان پنجم حذف شده است؛ اکبر هاشمی‌ رفسنجانی.

شرح اسم در این باره آورده است:
«در کنار این دو (جلسه 40 نفری و جلسه 11نفری)، جلسه سومی هم راه افتاد که بنیان جامعه مدرسین امروز است. "ما جزو کسانی هستیم که در اولین نشست‌های جامعه مدرسین عضو بودیم، شرکت داشتیم. هم بنده بودم، هم به نظرم آقای هاشمی بود... آقایان [علی] مشکینی، ربانی شیرازی، [ناصر] مکارم و... یک عده مسن‌ترها هم شرکت می‌کردند." این جلسه‌ها، به‌ویژه تصمیماتی که در جلسه همگانی‌تر گرفته می‌شد و به اجرا درمی‌آمد، فضای حوزه علمیه قم را تغییر داد...»

با پیروزی انقلاب و پس از آن با تشکیل مجلس خبرگان رهبری در سال 1361، همواره و در همه دوره‌ها، اکبر هاشمی‌رفسنجانی به عنوان یکی از پایه‌گذاران جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از ارکان اصلی فهرست انتخاباتی این تشکل روحانی بوده است.

تاکنون چهار دوره از مجلس خبرگان گذشته است و هفتم اسفند امسال، انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری برگزار می‌شود.

تلاش برای مصادره جامعه مدرسین و حذف هاشمی، مسبوق به سابقه است و دست‌کم به اندازه یک دهه درازا دارد.

در آستانه انتخابات خبرگان پنجم نیز، از همان ابتدا که فضای تحرکات سیاسی به سمت انتخابات پیش می‌رفت، گمانه‌هایی مطرح بود که جامعه مدرسین تحت تأثیر بعضی از آرای خاص، برای نخستین بار به یکی از پایه‌گذاران اصلی خود پشت خواهد کرد.
حالا با انتشار فهرست جامعه مدرسین برای کرسی‌های تهران خبرگان،‌ این گمانه‌ها،‌ رنگ واقعیت گرفته است.

نبود نام هاشمی رفسنجانی در فهرست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بیانگر مصادره حاصلِ تلاشِ انقلابیونی چون هاشمی رفسنجانی است که در روزهای غربت امام(ره) یاری‌گر او بودند و در روزهای خفقان شاهنشاهی، بذر کار تشکیلاتی در میان فضلا و علمای قم را کاشتند؛ بذری که امروز دیگران حاصل آن را درو می‌کنند.

هاشمی خود در سخنانش بارها از کسانی یاد کرده که قبل از انقلاب از دور هم دستی بر آتش نداشتند و حالا با پیگیری خط تفرقه، به میوه‌های نهضت امام(ره) چشم طمع دوخته‌اند.
منبع: آنا
نظرات شما