صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 10
کد خبر: ۵۴۷۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶

وزیر کشور: راهپیمایی و راه‌اندازی کارناوال‌های تبلیغاتی ممنوع است/ دهیاری‌ها بودجه‌ای از دولت نمی‌گیرند که بخواهیم آن را قطع کنیم/تخلفات فضای مجازی کم و قابل چشم پوشی است

وزیر کشور اعلام کرد که طبق قانون راهپیمایی و راه‌اندازی کارناوال‌های تبلیغاتی ممنوع است.
رویداد۲۴-عبدالرضا رحمانی فضلی با حضور در برنامه نگاه یک، با اشاره به برگزاری سه انتخابات در روز جمعه هفته جاری گفت: بزرگترین افتخار ملت این بوده که در گذشته رعیت شاهان بودند اما اکنون مسئولان را خودشان انتخاب می کنند. ما در روز جمعه هفته جاری سه انتخابات شوراها، ریاست جمهوری و در چهار شهرستان انتخابات میان دوره ای مجلس دهم را برگزار خواهیم کرد.

وزیر کشور با بیان اینکه بر اساس این سه انتخابات، سه قانون جداگانه، سه هیات اجرایی و سه هیات نظارت داریم، اظهار کرد: ما هزار و صد نفر هیات اجرایی داریم که هر هیات اجرایی یازده نفر هستند. انتخاب این افراد طی فرایندی صورت گرفت که باید سی نفر به هیات نظارت معرفی شود تا از میان آنها یازده نفر انتخاب شوند.

او ادامه داد: در انتخابات پیش‌رو  حدود یک هزار و پانصد عامین اجرایی و نظارتی برای انتخابات وجود دارد، ادامه داد: در سراسر کشور حدود ۶۴ هزار شعبه داریم که به جز نماینده نامزدها، در هر شعبه ۱۷ نفر حضور دارند.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید از آموزش ۱۷۰۰ نفر خبر داد و گفت: در بحث انتظامات هزار و ۶۰ نفر امنیت انتخابات را برعهده دارند.

او درباره اینکه آیا ستادها درخواستی برای کارناوال‌ یا تجمعات تبلیغاتی داشته‌اند، گفت: برخی ستادها برای راهپیمایی و کارناوال‌ها درخواستی‌هایی مطرح کرده‌اند.

وزیر کشور ادامه داد:  افراد می‌توانند در ستادها جمع شوند و ما هیچ مانعی ایجاد نمی‌کنیم اما اگر بخواهند فراخوان کنند به ستادی بیایند، حتما باید مجوز بگیرند و ما هم از فرمانداری‌ها و استانداری‌ها خواسته‌ایم در اسرع وقت مجوز بدهند.

او با تاکید بر اینکه طبق قانون راهپیمایی و راه‌اندازی کارناوال ممنوع است، اظهار کرد: قانون مجلس این امور را ممنوع اعلام کرده و تسری داده به انتخابات ریاست جمهوری و ما اصلا اجازه این کار را نخواهیم داد. البته ممکن است همچون سال‌های گذشته در یکی دو شب منتهی به پایان تبلیغات مردم به خیابان‌ها بیایند که نمی‌توان عنوان کارناوال را به آنها داد چراکه خودجوش است.

رحمانی‌فضلی یادآور شد:  توصیه ما به ستادها این است که در فضاهای بسته و با کسب مجوز تجمع برگزار کنند اما اگر بخواهند در میادین شهرها جمع شوند حتما ترافیک را مختل و عبور و مرور دچار اشکال می‌شود و حفظ نظم برا نیروی انتظامی سخت می‌شود.

او گفت: بنابراین بنا بر دستورالعملی که تهیه شده برای تجمع در مکان‌های بسته همچون استادیوم‌ها مشکلی نداریم.

رحمانی فضلی در مورد پایبندی نامزدها و هوداران در تبلیغات انتخاباتی گفت: برای تبلیغات انتخاباتی باتوجه به هماهنگی که در کمیسیون تبلیغات به عمل آمده، شرایط برای نامزدها تشریح شده است. برای فضای مجازی هم از سوی شورای عالی فضای مجازی از وزارت کشور خواسته شد برای این امر دستور العملی تهیه شود که با هماهنگی سایر مراجع این کار صورت پذیرفت.

او ادامه داد: سامانه بی تاک که برای تبلیغات در فضای مجازی است با مشارکت وزارت ارتباطات انجام دادیم.در آنجا فضایی برای نامزدها گذاشته می شود تا شرایط و برنامه های خود را در آنجا بگذارند.

وزیر کشور فضای تبلیغاتی را بسیار خوب توصیف کرد و گفت:‌ در این دور تقریبا یک سوم دوره قبل شکایت داشتیم. شکایات در مرحله اول در وزارت کشور بررسی و بعد به قوه قضاییه ارسال می شود. تاکنون ۲۰۰ مورد پرونده تشکیل شده که بیشتر درباره تبلیغات زودرس در انتخابات شوراها است.

او در مورد موضوع شکایت‌ها ادامه داد: برخی شکایت‌ها درباره زودرس بودن، برخی به دلیل نبود مدارک کافی برای تبلیغات و یا استفاده از عناوین و ارائه برخی قول‌ها بوده است.

وزیر کشور درباره ادعای نماینده‌ای مبنی براینکه یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دهیاران تهدید کرد که "این دولت حتما دو دوره‌ای است و اگر رای اول در هر روستا، حسن روحانی نباشد بودجه و رسیدگی به آن روستا در دور بعدی قطع خواهد شد، گفت:  از این شائبه‌ها و اتهامات زیاد مطرح می‌شود که بیشتر برای در اختیار گرفتن فضا و جنگ روانی است. ما در وزارت کشور بنا را بر عدم دخالت گذاشتیم. استانداران و بخشداران و زیر مجموعه‌های آن باید حتما رعایت کنند. شورای نگهبان، وزارت کشور و خود کاندیداهم نظارت می کنند و سطح نظارت بر این افراد بسیار بالا است. اما کشور وسیع است و در وزارت کشور حدود ۵۰ هزار مدیر وجود دارد. احتمال دارد از این میزان چهار پنج فرد به ستادی برود.

وزیر کشور تهدید دهیاران  را کذب خواند و گفت: دهیاران مدیرانی هستند که توسط شوراها انتخاب می شوند و اعمال حاکمیتی بر این ها نیست. چون می‌دانستم که در این ارتباط سوال خواهید کرد قبل از برنامه با همان نماینده مورد نظر حرف زدم. گفت اتفاقا خبرنگار از من پرسید که دهیاران را تهدید کردید که من به او گفتم از این موضوع اطلاع ندارم اما آن خبرنگار سوال خود را به عنوان جواب من منتشر کرده است.

رحمانی‌فضلی تاکید کرد:‌ دهیاری‌ها هیچ بودجه ای از دولت نمی‌گیرند که بخواهیم آن را قطع کنیم. دهیاری‌ها فقط مالیات ارزش افزوده می گیرند که آن مالیات هم به خزانه واریز نمی‌شود و دهیاری‌ها هیچ ارتباط اداری هم به ما ندارند.

او در مورد ارائه تهسیلات به دهیاران گفت: از سال اردیبهشت قبل سازمان شهرداری ها با پست بانک قراردادی امضا کردند که به دهیاری‌ها برای امور روستا تهسیلات ارائه شود. این که گفته می‌شود به خود دهیاران نیز وامی پرداخت می‌شود مربوط به اکنون نیست و بر مبنای همان قرارداد سال گذشته است.

رحمانی‌فضلی درباره اینکه در دستورالعمل و توصیه‌ها آمده بود که ستادها برای نامزدهای خود تبلیغ کنند و دست به تخریب سایر نامزدها نزنند اما این کمتر به این موضوع در فضای مجازی توجه شد، گفت: هوداران و طرفداران در ستادها ساماندهی می شوند که مسدئولیت آن بر عهده نامزدها است. همه باید مراعات کنند و اول از همه خود نامزدها. این نامزدها می خواهند مسئولیت اجرایی کشور را بر عهده بگیرند و امانت‌دار شوند تا اصول و ارزش‌های انقلاب، راستگویی، صحت و سلامت را در جامعه پیاده کنند، خودشان باید ناظر باشند و قابل قبول نیست که موارد از دست ستادها خارج باشد.

او تاکید کرد: ما باید بدانیم که انتخابات طریق است. قدرت برای ما وسیله ای برای تقویت نظام و خدمت به مردم است. نیاییم در طریق گیر کنیم و کارهایی انجام دهیم که طریق با اهداف مغایر باشد. باید بدانیم که مردم این روزها همه حرف ها را می‌شوند. من به شعور سیاسی مردم اطمینان دارم و قطعا این صحبت‌ها در نظر و رای آنها تاثیرگذار است.

وزیر کشور با بیان اینکه تخلفات انتخاباتی را برای رسیدگی به قوه‌قضاییه ارسال می‌کنیم و آنها طبق قانون باید با فوریت به این موارد رسیدگی کنند، اظهار کرد: یکی از نگرانی های ما از قبل انتخابات بحث فضای مجازی بود اما باید بگویم میزان تخلفات صورت گرفته در فضای مجازی با این همه گستردگی و فضایی که دارد واقعا کم و قابل چشم پوشی است. منفعتی که از این محل برای مردم بوجود می‌اید باعث شده که هزینه کم آن به چشم نیاید.

وزیر کشور درباره سامانه بی‌تاک و استقبال نامزدها و مردم از آن گفت: این برای اولین بار امسال این سامانه ایجاد شده. البته  نامزدهای ریاست جمهوری نیازی به این سامانه نداشتند چون تعداد شان کم است،  ولی شوراها عدد بالاست. این فضای رایگانی برای نامزدها است. وزارت کشور با کمک وزارت ارتباطات این فضای  را ایجاد کرده تا از طرفی شرکت های تبلیغاتی به این محل مراجعه کنند. و نامزدها و شرکت‌ها میتوانند به هم سفارش کار بدهند و از طرف دیگر مردم هم می‌توانند از نامزدها اطلاعات کسب کنند. انشالله با توصیه‌هایی که امسال به ما داده می شود این  سامانه را تقویت می‌کنیم. باید به سمتی برویم که انتخابات با هزینه کم و مناسب با عوارض مثبت ایجاد شود برای همه کسانی که ظرفیت حضور در انتخابات را دارند و نقش پول را در تبلیغات کم کنیم چرا که این بهترین وسیله است.

او با بیان اینکه صدا و سیما برای ریاست جمهوری این ظرفیت را قرار داده و شاید این بیش از سفر ها به شهرستان ها برای نامزد ها موثر واقع شود  گفت : در این میان  این لایوها در اینستاگرام و تلگرام هم مساله فشار ناشی از پول را کم میکند. ما باید ایراد ها را حذف کنیم.

وزیر کشور در خصوص قانون الکترونیکی شدن انتخابات گفت: ما قانون را به مجلس دادیم ولی تصویب نکردند.

رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی در خصوص  بحث  مسئولیت برگزاری انتخابات توسط وزارت کشور و تعداد صندوق سیار و ثابت گفت: تعداد دقیق خاطرم نیست ولی حدود ۶۴ هزار شعبه هست که ۱۱۸ هزار صندوق خواهیم داشت. ولی دقیق آن را نمی دانم.

او افزود : ما برای الکترونیکی کردن انتخابات ریاست جمهوری از چند سال قبل وارد مذاکره با شورای نگهبان شدیم ولی بنا به دلایلی این اتفاق نیافتاد. انتخابات شوراها موقعیت خوبی بود که با توجه به اینکه نظارت شورا با مجلس است به توافق برسیم. این کار در ۱۴۱ شهرستان در حال انجام است. در این انتخابات تمام مراحل را الکترونیکی می‌کنیم.

رحمانی فضلی ادامه داد : در  انتخابات ریاست جمهوری فقط اخذ آرا الکترونیکی است اما وقتی می گوییم شورا تماما الکترونیکی است یعنی اخذ و شمارش هم الکترونیکی می شود. امیدوارم در ۱۴۱ شهرستان در عمل این نگرانی ها را برطرف کنیم و من یقین دارم با توجه به تست هایی که انجام دادیم در همین ۱۴۱ شهر و با توجه به  برنامه های آموزشی برای نحوه  روش وارد کردن کد نامزدها همه چیز خوب پیش برود. امیدوارم دوره های بعد به مجلس و ریاست جمهوری هم تسری پیدا کند.

او در خصوص آخرین وضعیت برگزاری انتخابات در کشورهای دیگر گفت: ما در جایی که سفارت‌خانه نداریم نمی‌توانم انتخابات داشته باشیم. در مورد کانادا مشکل قانونی هست. باز هم تلاش می‌کنیم این موضوع حل شود. وزارت خارجه خود  عضو ستاد انتخابات است و آقای قشقاوی مسئول است.

وزیر کشور خاطر نشان کرد ‌: حدود ۱۰‌۲ کشور هست که ۱۳۲ شعبه در آن تعبیه شده است.  فقط کانادا مشکل است که سفارت نداریم و آنها هیچ سفارت خانه دیگری را هم نپذیرفته‌اند که در آنجا بتوانیم رای گیری را انجام دهیم. این اولین بار است برای ما که در کشوری انتخابات برگزار نمیکنیم. حتی در آمریکا با توجه به مناسباتی که داریم ما ۵۲ نمایندگی اخذ رای داریم.

وزیر کشور در خصوص گمانه زنی برخی خبرگزاری ها با توجه به نظر سنجی‌هایی که می‌گویند انتخابات به دور دوم می رود و آمادگی وزارت کشور برای این وضعیت گفت : در مورد نظر سنجی  باید گفت حتی در مهد نظرسنجی هم این نتایج اشتباه از آب در آمده است. در کشور ما نظرسنجی عمدتا درست نیست.

 او ادامه داد: برخی نظر سنجی‌ها که نظرسازی برای جنگ روانی است که کاملا غلط است و برخی در روش و اجرا دچار اشکال هستند. حجم نمونه و نوع سوال مهم است. برخی هم در نظر سنجی‌ها نتیجه را تغییر می‌دهند. در نتیجه هشتاد نود درصد اینها درست نیست.

رحمانی‌فضلی افزود : در مورد دور دوم،  هر دوره ای این طور است که چون فاصله فقط یک هفته تا دور دوم است و حتی  کمتر (با توجه به اعلام نتیجه تهران که دست کم تا شنبه و یکشنبه به طول می انجامد پس یعنی عملا سه روز فقط وقت تبلیغات است) در نتیجه در این مدت نمی‌شود تعرفه چاپ گرد. از این رو  از الان ما این آمادگی ها را داریم و با کمک شورای نگهبان تمهیدات لازم اندیشیده شده است.

او در خصوص اظهارات رهبری درباره صیانت از رای مردم گفت : ما خدا را شکر هم برای اجرا و هم نظارت برنامه ریزی ای انجام دادیم. بزای حفظ حقوق ملت تمام طراحی های قانونی را انجام داریم

او با بیان اینکه از مرحله چاپ تعرفه‌ها، تا آخرین مراحل قانونی را طی کرده این گفت: تعرفه ها مساله مهمی است ما چهارده نوع رمز گزاری کرده‌ایم که امکان تقلب نباشد. نگهداری در قرنطینه و حمل نقل اینها امکان تقلب را از بین برده. مساله بعدی تکرار در رای یا شناسنامه است؛ با این روش که تشخیص هویت در انتخابات ریاست جمهوری الکترونیکی شده است و قانون هم گفته ملاک شماره ملی است. بنابراین هر کس  اطلاعاتش در سیستم است و هرکس مراجعه کند و کد را وارد کند ثبت نام می شود.

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد : در شمارش آرا هر شعبه یک بازرس دارد. امسال برای بالا بردن دقت ‌۶۳ هزار بازرسی دارم. ۶۳ هزار نماینده فرماندار در شعبه به علاوه نماینده شورای نگهبان و نمایندگان نامزدها هم در حوزه هستند. ما در شمارش آرا گفتیم دو نفر باید علامت بزنند تا اشتباهی رخ ندهد. این مساله درصد تقلب را پایین می آورد. این بار نمایندگان نامزدهای انتخابات تا آخرین لحظه باید در شعبه‌ها بمانند.

وزیرکشور با بیان اینکه من تجربیات چند دوره برگزاری انتخابات را دارم گفت : تمام تلاش خود را جهت بهبود تکنولوژی خواهیم کرد تا  کار ناظران امر شمارش را تسهیل کنیم. ما این را در مجلس هم انجام دادیم و به تعداد اندک در بحث شناسنامه‌ها مشکل داشتیم. آن شکل این بار بهتر هم عمل می کند.

او با تاکید بر اینکه با این تمهیدات امکان تقلب تقریبا میل به صفر دارد گفت: انتخابات از  تبلیغات گرفته تا اعلام رای است. تا الان دو سوم تخلفات کم شده و اما اگر در تبلیغات برخی حرف ها زده می شود، بحث رقابت کاندیداها هست.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه رسانه های معاند هر چه بیشتر مردم مشارکت کردند بیشتر بهانه جویی کردند به موضوع تعرفه ها و پر بودن صندوق ها قبل از آغاز رای گیری اعتراض کرد و گفت : صندوق ها شفاف است. نماینده شورای نگهبان هم در تمام مراحل در کنار اعضا است و این ها پلمپ می شود.

او با تاکید بر اینکه نامزد های شوراهای شهر می‌توانند ناظر داشته باشند گفت: ما گفتیم هر چند نامزد یک نماینده معرفی کنندکه شعب شلوغ نشود.

رحمانی فضلی در خصوص اعتراضات به نتیجه نیز گفت : قانون می گوید سه روز بعد از اخذ رای افراد فرصت شکایت دارند و می‌توانند به هیات‌های نظارت و شورای نگهبان که در آنجا مستقر است شکایت کنند.

او در خصوص احتمال بروز  رفتار های هنجار شکنانه  در صورت شکست گفت : در همه مراحل مهم تر از همه  که میثاق همه ماست،رعایت مر قانون است و رهبر انقلاب بر اجرای مر قانون تاکید داشتند. ما در تعاملات اجتماعی خود باید به دنبال اجرای قانون باشیم.

رحمانی فضلی با تاکید براینکه  همه باید تابعیت از قانون را بپذیریم، اظهار کرد: قانون مسئول اجرا، امنیت و تبلیغات را مشخص کرده. این ها منظومه ای است که با هم کار می‌کند اما خروجی باید مورد تایید همه باشد. بالاترین تضمین صحت انتخابات تمکین همه به قانون است.اگر کسی اعتراض کرد ما به محاکم قضایی معرفی می‌کنیم و آنها رسیدگی می‌کنند.

او در خصوص  هماهنگی با نهاد های نظارتی نیز گفت: ما با همه دستگاه ها هماهنگی داشتیم. انتخابات یک مساله بین بخشی است.  شما اگر نیروی انتظامی را نادیده بگیرید، انتخابات برگزار نمی شود. ما با تهدیدات امنیتی زیاد مواجه  هستیم  اینها زحمت می کشند که یک اجتماع چند هزار نفری ایجاد شود.

وزیر کشور با بیان اینکه شورای نگهبان در حال تلاش است، ادامه داد: شورای نگهبان بعد از تجربه چند ساله اخیر شبکه خوب نظارتی دارد و این شبکه کارش را انجام می دهد ما هماهنگی های خوبی با شورا داریم.در ۱۰۶۰ هیات اجرایی باید دستگاه های امنیتی با نظارتی تعامل کنند تا افرا انتخاب شوند که اگر حسن تعامل نباشد، این اتفاق نمی افتد.

او در خصوص آموزش و پرورش گفت: یک میلیون و صد هزار نفر پای صندوق هستند و تعدادی از میان معلمان است. اینها دایم در حال زحمت هستند.بسیج و سپاه وظیفه برقراری امنیت را دارد و وزارت کشور مسئولیت هماهنگی همه اینها را دارد.

وزیر کشور اظهار کرد: ما روزانه کمیته امنیتی داریم که همه اخبار سراسر کشور در آن تحلیل می شود. کمیسیون تبلیغات مرتب جلسه دارد. بعضی اوقات تا هفت ساعت برنامه کاندیداها را رصد می‌کنند. مجلس را هم نباید فراموش کرد چرا که وظیفه نظارت بر انتخابات شوراها برعهده مجلس است.
منبع: ایلنا
نظرات شما