صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۵۷۰۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
نیویورک‌تایمز:

دولت ترامپ ضرورت برقراری روابط کاری با ایران را دریافته است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که هرگز رویکرد خصمانه خود را نسبت به ایران را پنهان نکرده، اخیراً خواستار یک استراتژی منطقه‌ای کلان در میان کشورهای سنی برای منزوی کردن این کشور شد. اما تهران این تهدید را با متانت و آرامی پاسخ داد.
رویداد۲۴- دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که هرگز رویکرد خصمانه خود را نسبت به ایران را پنهان نکرده، اخیراً خواستار یک استراتژی منطقه‌ای کلان در میان کشورهای سنی برای منزوی کردن این کشور شد. اما تهران این تهدید را با متانت و آرامی پاسخ داد.

به گزارش رویداد۲۴ به نقل از نیویورک‌تایمز، ایران تهدید ترامپ و کشورهای عرب سنی را با خودداری پاسخ داد چرا که دولت ترامپ در عمل نشان داده که خواهان انجام تجارت با این کشور است.

در ظاهر، به نظر می‌رسید که اخیراً خبرهای بد بسیاری برای جمهوری اسلامی وجود دارد. در نشست عربی-آمریکایی در عربستان، ترامپ میهمان شاه سعودی، دشمن قسم‌خورده ایران بود و دو کشور قرارداد تسلیحاتی 110 میلیارد دلاری را به امضا رساندند.

ترامپ در این نشست گفت: «تا زمانی که نظام ایران بخواهد شریکی برای صلح باشد، تمام کشورها باید در جهت منزوی کردن ایران کار کنند.»

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران روز شنبه طی سخنانی که به نظر می‌رسید واکنشی به این قرارداد تسلیحاتی باشد، تأکید کردند که چنین خریدهایی منجر به نتیجه‌ای نمی‌شود.

ایشان فرمودند: «این احمق‌ها فکر می‌کنند با صرف پول می‌توانند دوستی دشمنان اسلام را بخرند. آن‌ها مانند گاو شیرده هستند. شیرشان دوشیده می‌شود و زمانی که تمام شد، ذبح خواهند شد.»

دو طرف صحبت‌های خصمانه‌ای داشته‌اند اما در داخل ایران، آن‌ها به‌واسطه قرارداد 22 میلیارد دلاری با شرکت بوئینگ آمریکا، در انتظار تحویل ناوگانی از هواپیماهای مسافربری ساخت آمریکا هستند. جدیدترین قرارداد میان این هواپیمایی و شرکت هواپیمایی آسمان ایران دو ماه پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا به امضا رسید.

ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود، توافق هسته‌ای با ایران را به تمسخر گرفت و آن را بدترین توافق تاریخ خواند. اما طی ماه‌های آوریل و می بدون سروصدا لایحه چشم‌پوشی از تحریم‌ها را امضا کرد تا قرارداد هواپیمایی پابرجا بماند و ایران قادر به انجام تجارت بین‌المللی و دسترسی به دارایی‌های مسدود شده توسط آمریکا را داشته باشد.

شواهد دیگر دال بر اینکه دولت ترامپ خواستار مشارکت با ایران است، در طول کنفرانس خبری رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در ریاض آشکار شد. این سؤال مطرح شد که اگر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران با او تماس بگیرد، او پاسخگو خواهد بود.

تیلرسون در این خصوص گفت: «در خصوص اینکه آیا تماس تلفنی را پاسخ می‌دهم باید بگویم که من هرگز تلفن کسی که بخواهد مکالمه سازنده‌ای داشته باشد را قطع نمی‌کنم».

به نظر می‌رسد دولت ترامپ به نکته مهمی در مورد ایران رسیده است: اینکه به دلیل گسترش نفوذ ایران در منطقه که همواره از آن شکایت می‌کند و نگرانش است،  حفظ حداقل یک رابطه کاری میان دو کشور الزام‌آور است. 

آمریکا بدون همکاری ایران، برای حل مشکلات در خاورمیانه به مشکل بر خواهد خورد: ایران در لبنان، سوریه، عراق و یمن فعال است. به همین دلیل است که برخی تحلیلگران معتقدند اگر دو کشور پای میز مذاکره بنشینند، امکان مصالحه وجود دارد. 

روز پنجشنبه، کمیته روابط خارجی سنا به بهانه آنچه نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم خواند، تحریم‌هایی را علیه ایران تصویب  کرد.

علیرغم آنکه طبق برجام برخی از تحریم‌های ایران لغو شده است، تحریم‌های باقی مانده، بانک‌های اروپایی را از ارائه بودجه مورد نیاز برای معاملات تجاری و پروژه‌های زیرساختی در ایران منصرف کرده است.

یکی از مشاوران «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران اعلام کرده است که مذاکرات مستقیم با آمریکا را رد نمی‌کند اما ایران همچنان در حال بررسی رفتارهای ترامپ است. «حسین شیخ‌الاسلام» یکی از مشاوران ظریف درباره ترامپ گفته است: «او یک تاجر است اما حتی در تجارت نیز عملکرد وی تحریک‌آمیز و غیرقابل پیش‌بینی است».

نظرات شما