صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۵۷۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۶
محمود بهمنی در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

راه خروج از بن‎بست‌های اقتصادی خردجمعی است

محمود بهمنی، رییس کل سابق بانک مرکزی ایران و نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد در مجلس دهم معتقد است: رکود و تورم ناشی از مشکلات اقتصادی باعث بدبینی مردم به دولت‌ها می‌شود و راه خروج از این بن‌بست، خردجمعی همه صاحبنظران اقتصادی است.
رویداد۲۴- رییس کل سابق بانک مرکزی ایران و نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد در مجلس دهم معتقد است: رکود و تورم ناشی از مشکلات اقتصادی باعث بدبینی مردم به دولت‌ها می‌شود و راه خروج از این بن‌بست، خردجمعی همه صاحبنظران اقتصادی است.

محمود بهمنی با بیان این مطلب در گفت‌وگو با رویداد۲۴ گفت: در اسلام آمده شکم گرسنه دین و ایمان ندارد. یا حضرت رسول می فرماید: «از دری که فقر بیاید ایمان از پنجره خارج می شود». خود ما می گوییم اول وجود بعدا سجود. یعنی اگر کسی معاش خود را نتواند تامین کند قدرت فکر و کاری نخواهد داشت. بنابراین یکی از کارهای ما تامین نیازهای معیشتی مردم است و اقتصاد پایه این نیازها است.

وی افزود: سالهاست که قدرت خرید مردم کم شده است. در شرایطی که قدرت و توان خرید مردم کم شود اگر قیمت ها پایین هم باشد چون نقدینگی لازم وجود ندارد خیلی توفیقی در حال مردم جامعه نمی کند.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: اینکه تورم پایین آمده است کاملا درست و واقعی است ولی ما 359 قلم کالا برای محاسبه تورم داریم که اخیرا این اقلام به 389 هم رسیده است. بطور مثال قیمت مسکن و اجاره خانه 27.5 درصد از تورم را نشان می دهد. وقتی ما می گوییم مسکن منهای 10 رشد دارد یعنی آن منهای 10 بقیه اقلام را هم پایین می آورد.

این نماینده ادامه داد: حالا وقتی نگاهی به 42 قلم از کالاهای اساسی می کنیم می بینیم که نه تنها کاهش قیمت نداشته بلکه با رشد قیمت مواجه شده است. وقتی تورم پایین اعلام می‎شود یعنی همه 389 قلم کالا لحاظ شده نه فقط یک تعداد خاص. این بالا و پایین رفتن تورم در دولت های مختلف حکایت از توان مدیریتی، شرایط اقتصادی و یا وضعیت سیاسی کشور و تعامل با دنیا و ... دارد.

بهمنی افزود: رکود و تورم ناشی از مشکلات اقتصادی باعث بدبینی مردم به دولت‌ها می‌شود و خروج از این بحران کاری بسیار ساده است. با یک برنامه چهار ماهه می شود کشور را از رکود خارج کرد.

وی تصریح کرد: در زمانی که بحران اقتصادی اروپا در سال 2008 اتفاق افتاد آمریکایی ها و اروپایی ها از ما و دیگر کشورها برای همفکری استفاده کردند. در زمانی که ما در جلسه شرکت کردیم شش نظریه را ارائه دادیم که به دو نظریه ما عمل کردند. همین که بخشی از حرف های ما را پذیرفتند و عملیاتی کردند وضعشتان تا حدی بهتر شد. آن ها هم مثل کشورهای دیگر به نظریات جهانی احتیاج دارند و از این قاعده مستثنی نیستند. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها عاشق نظریه های خودشان نیستند و از همین رو برای رسیدن به هدفشان از پتانسیل همه کشورها استفاده می کنند.

بهمنی تاکید کرد: در ایران هم باید این فرهنگ همفکری بوقوع بپیوندد. برای خروج از رکود نیار به خردجمعی است و اینطور نیست که حرف فقط حرف ما باشد. 

وی افزود: در زمانی که بنده رییس بانک مرکزی بودم 57 اقتصاددان نامه نوشتند و گفتند کشور دچار بیماری هلندی شده است و اتفاقا نامه این اساتید کاملا درست بود و مربوط به همان زمان می شد. قرار نیست چون من سمت داشتم گفته شود که آن پیشنهادات اشتباه بوده است و برای همین از نظرات این اقتصاددانان استفاده شد. 

رئیس کل سابق بانک مرکزی ادامه داد: امروز اگر در کشور دور هم جمع شویم و ظرفیت ها را بررسی کنیم می فهمیم که مشکل حادی نداریم فقط باید منیت ها و گرایشات سیاسی را کنار گذاشت و با نظرات جمعی تصمیمات مقتضی مربوط به آن شرایط را گرفت.

بهمنی  در خاتمه گغت: بسیاری از اقتصاددانان ما صاحب فکر و اندیشه والایی هستند ولی کسی به سراغ آن ها نمی رود و نظرات این افراد را نمی‎خواهد. اگر هم این نخبگان اقتصادی حرف به میان بیاورند خیلی خریدار ندارد در حالی که آن ها هدفشان کمک به نظام است.
نظرات شما