صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 15
کد خبر: ۵۷۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۶
تحلیل بلومبرگ از اشاره رئیس جمهور به لغو تحریم‌های غیرهسته‌ای:

روحانی به دنبال تعامل بیشتر با جهان است

حسن روحانی یک روز پس از پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد که راهی برای رهایی کشورش از تحریم‌هایی که اقتصاد را به زنجیر کشیده، خواهد یافت.
رویداد۲۴- حسن روحانی یک روز پس از پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد که راهی برای رهایی کشورش از تحریم‌هایی که اقتصاد را به زنجیر کشیده، خواهد یافت.

به گزارش رویداد۲۴ به نقل از بلومبرگ، این وعده‌ای است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و قانون‌گذاران این کشور بیش از هر زمانی سعی در عملی نشدنش دارند.

ترامپ در نخستین سفر خارجی خود طی هفته گذشته سعی کرد ایران شیعه را نیروی شر و دشمن مشترک جهان سنی عرب و اسرائیل در مسیر دستیابی به صلح خاورمیانه نشان دهد. جمهوری خواهان کنگره در واشنگتن نیز بر تصویب لایحه افزایش تحریم‌ها علیه ایران و عدم لغو تحریم‌های باقی‌مانده پس از توافق هسته‌ای 2015 تأکید می‌کنند.

الیزابت روزنبرگ، تحلیلگر ارشد مرکزی برای یک امنیت جدید آمریکایی گفت که پس از کسب 57 درصد آرا، بهترین مهره روحانی کسب رضایت داخلی برای ادامه مذاکرات با آمریکا در عین همکاری با سران اروپایی در مورد محدودیت‌های موجود است.

روزنبرگ گفت: «اگر ایران پیشنهاد مذاکرات کنترل تسلیحات را مطرح کند که البته شامل ثبات منطقه‌ای می‌شود، هستند افرادی در دولت ترامپ که شیفته آن هستند.»

البته نمی‌توان در این مورد مطمئن بود. ترامپ بارها توافق هسته‌ای را «وحشتناک» خوانده است. ماه آوریل که وزارت خارجه طی نامه‌ای به کنگره از پایبندی ایران به توافق هسته‌ای برای خبر داد، ترامپ شخصاً برای تزریق ادبیاتی سخت‌تر به آن مداخله کرد.

بااین‌حال ترامپ تمام راه‌ها به تهران را نبسته است. توافق 16 میلیارد دلاری بوئینگ با ایران برای فروش 80 فروند هواپیما علیرغم مخالفت برخی جمهوری خواهان نهایی شد.

سوزان دیمگیو، عضو ارشد بنیاد تحقیقاتی آمریکای جدید گفت: «صحبت‌های روحانی در خصوص لغو تحریم‌های غیرهسته‌ای بیانگر آن است که اولویت دولت وی آماده‌سازی شرایط برای رشد اقتصادی ایران است. این موضع‌گیری علیرغم موانع موجود، نشان‌دهنده علاقه و تمایل وی برای بهبود روابط با آمریکا است.»

عملکرد اقتصادی پس از توافق هسته‌ای، یکی از عناصر مهم در یک ماه آخر انتخابات بود و ابراهیم رئیسی و دیگر نامزدهای تندرو سعی در جذب آرای طبقه کارگر و حامیان مناطق روستایی داشتند. 

البته باوجود پیروزی قاطع، قدرت روحانی برای ایجاد تغییرات محدود است. سازمان‌ها و تشکیلات محافظه‌کار در انتخابات از رقبای وی حمایت کردند و آمریکا و توافق هسته‌ای در طول مبارزات انتخاباتی بارها مورد انتقاد قرار گرفت.

ریچارد نفیو، محقق ارشد مرکز سیاست انرژی جهانی گفت: «روحانی یک وعده مهم داد اما سؤال اینجا است که آیا در جایگاه ایجاد تغییر در سیاست ایران قرار دارد یا خیر. نوع تعهداتی که آمریکا از ایران می‌خواهد، مطمئناً بیش از آن چیزی است که روحانی قادر به انجامش باشد.»

نظرات شما