حجتالاسلام غرویان در گفتوگو با رویداد۲۴:
یک استاد حوزه و دانشگاه درباره رفتارهایی که در روزهای انتخاباتی مشاهده شد و سنخیت آن با تبعیت از رهنمودهای امام خمینی گفت: بههیچوجه این حرکتهای ضد دولت، منتخب ملت و آرا اکثریت که صورت گرفت و میگیرد با اندیشههای امام سازگاری ندارد.
رویداد۲۴- یک استاد حوزه و دانشگاه درباره رفتارهایی که در روزهای انتخاباتی مشاهده شد و سنخیت آن با تبعیت از رهنمودهای امام خمینی گفت: بههیچوجه این حرکتهای ضد دولت، منتخب ملت و آرا اکثریت که صورت گرفت و میگیرد با اندیشههای امام سازگاری ندارد.
حقوق سیاسی، ازجمله حقوقی است که امام خمینی (ره) بارها به برخورداری مردم از آن تأکید کردهاند. این حقوق، بخشی از حقوق کلی انسانهاست که به حوزه سیاست مربوط و اموری مانند حق تعیین سرنوشت و آزادیهای سیاسی را شامل میشود. امام خمینی (ره)، همواره آن را محترم میشمرد و منظور ایشان از مردم نیز همه اعضای جامعه فارغ از عقیده، دین، مذهب، جنس و قوم و زبان بود.
پس از برگزاری دوازدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری و اعلام نتایج آن رقیب حسن روحانی که به نظر میرسد توقع کسب چنین نتیجهای را نداشت فارغ از اینکه احتمال دارد اظهار نظراتی ازایندست به دوقطبی شدن مردم در جامعه منجر شود بر طبل حلال و حرام بودن آرا کوبید.
درحالیکه این گروه خود را تابع نظرات امام خمینی میداند در ظاهر باور ندارند که بنا نیست برای دستیابی به سیاست از اخلاقیات دست شست و آن مسئلهای که امام خمینی بارها مورد تأکید قرارداد یعنی سیاست برای اخلاقیات باید به کار گرفته شود را نادیده گرفتند. این گروه سیاسی باید بداند که بر اساس گفته بنیانگذار انقلاب «میزان رأی ملت است» و باید به آن احترام گذاشت درنتیجه چنین دستهبندیهایی نشان از این دارد که گوینده به لحاظ سیاسی هنوز آمادگی رقابت در سطحی مانند انتخابات ریاست جمهوری را پیدا نکرده است.
حجتالاسلام محسن غروبان، استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با جایگاه اخلاق و سیاست در سیره امام خمینی به
رویداد۲۴ گفت: حضرت امام را جهانیان و ما در داخل کشور بهعنوان یک عارف، فقیه، فیلسوف و سیاستمدار میشناسیم. بدین معنا که وجه غالب شخصیت ایشان از همان بعد اخلاقی، عرفانی و زهد و تقوا ساختهشده است.
وی در ادامه اضافه کرد: سیاست تحتالشعاع شخصیت عرفانی حضرت امام قرار داشت، بنابراین میتوان این نتیجه را گرفت که سیاست باید تحت تأثیر اخلاق قرار گیرد و برای آن خواسته شود و نه بالعکس. امام این درس را به یادگار گذاشت که قدرت و حکومت نباید ما را از اخلاقیات دور کند. این درس بزرگی بود که از حضرت امام باقی ماند، اما متأسفانه امروز برعکس آن رفتار میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در فضای جامعه امروز کشور ما فضای بداخلاقی زیاد شده است. تهمت، دروغ، افترا و ترور شخصیت به نظر من حرکتهایی است که بر ضد آرمانها و منویات امام خمینی است و در این سالگرد حضرت امام خوب است که همگی تنبهی پیدا کنیم.
غروبان درباره رفتارهایی که در روزهای انتخاباتی مشاهده شد و سنخیت آن با تبعیت از رهنمودهای امام خمینی گفت: بههیچوجه این حرکتهای ضد دولت، منتخب ملت و آرا اکثریت که صورت گرفت و میگیرد با اندیشههای امام سازگاری ندارد.
وی در ادامه افزود: امام فرمود میزان رأی ملت است و اینکه عدهای آرا ملت را به حلال و حرام تقسیم میکنند و آرا اکثریت را حرام واقعیت را حلال میدانند، درصدد هستند تا بدعتهایی در اندیشههای امام خمینی به وجود آورند. ایشان بههیچوجه به این نظرات اعتقاد نداشت، بلکه آرا اکثریت را محترم میشمرد و چهرهای مردمی بود. مشخص نیست به کدام دلیل کسانی بانام امام خمینی تا این اندازه در برابر ملت ورای آنها ایستادگی به خرج میدهند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه بیان کرد: امام خمینی خود را خادم تمام ملت میدانست و همانطورکه در بالا اشاره شد، اینکه چرا یک عدهای به نام امام خمینی و دین در برابر خواست ملت و آرا آنها مقاومت میکنند، مشخص نیست. بههرحال این مشکلی است که در جامعه امروز ایران وجود دارد.