رویداد۲۴-مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: نسبت به حوزههای اجتماعی، فرهنگی و آسیبهای اجتماعی در حاشیه شهر یاسوج در احساس خطر می کنیم.
حجت الاسلام سید علیفتح میرمحمدی در نشست ساماندهی امور اجتماعی و فرهنگی سکونتگاههای غیر رسمی و حاشیهنشینی در شهرهای استان افزود: این استان در زمینه حاشیهنشینی وضعیت مطلوبی ندارد.
وی بیان کرد: روستائیان و افراد فقیر شهری در حاشیه شهرها سکونت دارند و بدون نظارت اقدام به ساخت و ساز میکنند که این امر به علت نبود طرح تفضیلی جامع است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: زیرساختهای فرهنگی، آموزش و بهداشتی مورد نیاز مناطق حاشیه نشین استان تامین نشده، این مناطق فاقد امکانات اولیه هستند و ساخت و سازهای بدون مجوز، غیر قانونی و بدون پروانه در این مناطق صورت میگیرد.
میرمحمدی با بیان اینکه در مناطق حاشیهنشین استان فقر بالاست، تصریح کرد: شغلهای کاذب و غیررسمی در این مناطق زیاد است که باید همه ادارات و دستگاههای متولی در این زمینه چارهاندیشی و تلاش جدی داشته باشند.
وی ادامه داد: در مناطق حاشیهنشین استان هنجارهای دینی، قانونی و اجتماعی چندان رعایت نمیشود، تنوع فرهنگی وجود دارد، سطح سواد، تحصیلات و مهارتهای زندگی پایین است و میزان جرائم، آسیبهای اجتماعی و بیکاری در این مناطق بالاست.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: وضعیت حاشیهنشینی در دو شهرستان گچساران و یاسوج حاد است که در شهرستان بویراحمد 45هزار نفر و در شهرستان گچساران 32هزار نفر حاشیهنشین وجود دارد.
میرمحمدی بر لزوم توانمندسازی افراد ساکن حاشیه شهرهای استان تاکید و اضافه کرد: باید نقشه راه حاشیهنشینی استان تهیه و تدوین شود.
شهر یاسوج 100هزار حاشیه نشین داردمعاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 100هزار نفر در حاشیه شهر یاسوج وجود دارد که فضای سبز، میدان و بلوار ندارند و این ضعف مربوط به 10 تا 20 سال گذشته است.
به گزارش ایسنا، علی شهابی نسب در نشست ساماندهی امور اجتماعی و فرهنگی حاشیه شهرهای استان افزود: ادارات و دستگاههای متولی باید برای این مناطق به طور ویژه پروژه تعریف کنند.
وی بیان کرد: شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد 130هزار نفر جمعیت دارد که جمعیت حاشیه نشین این شهر 100هزار نفر است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: زمین فروخته شده اما فضای اولیه دیده نشده و حتی خیابانهای در نطر گرفته شده نیز مناسب نیستند و باید دستگاههای متولی نظارت کنند.
نعیمی، سرپرست مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: جمعیت حاشیه نشینی دغدغه بخش سلامت استان بود.
وی افزود: 13 پایگاه در حاشیه شهر وجود دارد که در یاسوج و گچساران 6 پایگاه راهاندازی شده است.
نعیمی بیان کرد: در شهر یاسوج 59هزار حاشیهنشین و در شهر گچساران نیز 49هزار جمعیت حاشیه نشین در مراکز بهداشتی استان ثبت شده است که پزشک، دندانپزشک و مراقبین سلامت در این مراکز حضور دارند.
یکی از مهمترین مشکلات حاشیه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد کمبود شدید فضای آموزشی است
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از مهمترین مشکلات حاشیه شهرهای استان کمبود شدید فضای آموزشی است.
به گزارش ایسنا، هادی زارعپور در نشست ساماندهی امور اجتماعی و فرهنگی سکونتگاهها و حاشیه شهرهای یاسوج افزود: یکی از مهمترین حاشیه شهرهای این استان کمبود شدید فضای آموزشی و نیاز به ساخت فضای آموزشی جدید است.
وی بیان کرد: 48مدرسه در حاشیه شهر یاسوج به عنوان مرکز شهرستان بویراحمد وجود دارد، 19مردسه فرسوده و 10مدرسه باید احداث و ساخته شود که هماکنون تنها پنج قطعه زمین برای ساخت مدرسه داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در حاشیه شهر دهدشت به عنوان مرکز شهرستان کهگیلویه 9مدرسه موجود است، 10مدرسه فرسوده است و سه مدرسه نیز باید ساخته شود.
زارعپور تصریح کرد: در شهرستان بویراحمد برای بازسازی و ساخت مدرسه 18میلیارد تومان و در شهرستان کهگیلویه 9میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: در حاشیه شهر گچساران 16مدرسه موجود است، 10مدرسه فرسوده است و نیاز به ساخت پنج مدرسه جدید است که هماکنون سه قطعه زمین در این زمینه موجود است. برای ساخت این تعداد مدارس 9میلیارد تومان نیاز است.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: بیشترین مشکل فضای آموزشی استان در شهر مادوان (مادوان علیاء و سفلی)، از توابع شهرستان بویراحمد است.