کد خبر: ۶۱۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۱ تير ۱۳۹۶
لحن نرم تر دبیر کل جدید سازمان ملل نسبت به برنامه نظامی جمهوری اسلامی؛
آنتونیو گوترش در گزارش خود با وجودی که از ایران خواسته از آزمایش های موشکی خودداری کند اما گزارش او لحن نرم تری نسبت به گزارش "بان کی مون" دارد. او از آزمایش های موشکی ایران و تبعات آن ابراز نگرانی نکرده است.
رویداد۲۴-روزنامه نیویورک تایمز آمریکا از رویکرد متفاوت و نرم تر دبیر کل جدید سازمان ملل نسبت به آزمایش های موشکی ایران خبر داده است.
این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه به نسخه ای از گزارش جدید "آنتونیو گوترش" دبیر کل سازمان ملل به شورای امنیت درباره وضعیت اجرای قطعنامه 2231 این شورا درباره ایران دست یافته، لحن گوترش را نرم تر از لحن گزارش های دبیر کل پیشین " بان کی مون" توصیف کرده است.
به گزارش نیویورک تایمز گزارش گوترش در تاریخ 14 ژوئن تنظیم شده و هنوز منتشر شده است. این نخستین گزارش فصلی دبیر کل جدید سازمان ملل از وضعیت و روند اجرای برجام از سوی ایران به شورای امنیت ملل متحد است.
بان کی مون در گزارش ماه جولای 2016 خود با ابراز نگرانی از پیامدهای آزمایش های موشکی ایران این آزمایش ها را مغایر با روح توافق هسته ای (برجام) توصیف کرده و از ایران خواسته بود به دلیل احتمال تنش زا بودن این آزمایش ها، از انجام آنها خودداری کند.
اما به نوشته نیویورک تایمز "آنتونیو گوترش" در گزارش جدید خود با وجودی که از ایران خواسته از انجام آزمایش های موشکی خودداری کند اما در گزارش خود به نگرانی ها و تبعات انجام آزمایش های موشکی اشاره ای نکرده است.
به نوشته این گزارش، لحن گزارش گوترش نرمتر از آن است که بهانه ای به دست آمریکا دهد تا ایران را به خاطر انجام آزمایشهای موشکی تحت فشار و تحریم بیشتر قرار دهد.
"داریل کیمبال" مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات در واشنگتن تفاوت لحن گزارش های دبیر کل سابق و کنونی سازمان ملل را بسیار ظریف دانسته و به نیویورک تایمز گفته است:" دبیر کل جدید سازمان ملل به احتمال زیاد بر این باور است که تحریم و جریمه ایران به خاطر انجام آزمایش های موشکی، تاثیری در کاهش یا کندتر کردن روند پیشرفت برنامه های موشکی ایران نخواهد داشت.
به گفته کیمبال تحریم ها و اعمال مجازات علیه ایران به خاطر برنامه موشکی ممکن است نه تنها روند انجام و توسعه برنامه موشکی ایران را کُند نکند بلکه موضع افرادی در داخل ایران را که خواهان توسعه بیش از پیش برنامه موشکی این کشور هستند، تقویت کند.