صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 16
کد خبر: ۶۱۸۱۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۲ تير ۱۳۹۶

بانوان می‌توانند بر کرسی شهردار تکیه بزنند؟

نام های مختلفی تاکنون از میان رجال برای شهرداری تهران مطرح شده اما خبر های شورا حاکی از آن است که بانوان منتخب شورای پنجم یک خانم را برای تصدی کرسی شهردار در نظر دارند.
رویداد۲۴-نام های مختلفی تاکنون از میان رجال برای شهرداری تهران مطرح شده اما خبر های شورا حاکی از آن است که بانوان منتخب شورای پنجم یک خانم را برای تصدی کرسی شهردار در نظر دارند.
 
انتخاب شهردار آینده پایتخت این روزها تبدیل به یکی از دغدغه های اصلی شورای پنجم شهر تهران شده است. روزهایی که هنوز نه رسانه ها توانسته اند گزینه اصلی اداره پایتخت را شناسایی کنند و نه حتی خود 21 نفر منتخب شورا می دانند که چه کسی شهردار خواهد شد.
 
در این میان اخبار متفاوتی از نحوه انتخاب شهردار تهران و ملاک ها و اولویت های شورای پنجم به گوش می رسد و همین امر سبب شده تا حتی خود اعضا نیز نتوانند روی یک نفر به اجماع برسند.
 
در آخرین اخبار روز گذشته، نام 5 نفر از جمله محمود حجتی، محسن هاشمی، مرعشی، حبیب الله بیطرف و محمدعلی نجفی به عنوان گزینه های نهایی شهرداری تهران اعلام شد.
 
نکته جالب اینجاست که در تمام گمانه زنی ها رسانه ها نام شهردار آینده را در میان رجال جستجو می کنند و کسی به این موضوع فکر نمی کند که شاید شهردار آینده تهران یک بانو باشد.
 
شورای پنجم شهر تهران دارای 6 بانو است و این میزان، بیشترین سهم زنان از شورای شهر تهران را از ابتدا تاکنون به خود اختصاص داده است.پیشتر در شورای چهارم و در برخی شهرها زمانی که تعداد بانوان به حد تاثیر گذاری رسیده بود، شاهد ریاست یکی از آنها بر شورا بودیم. حالا شورای شهر تهران برای دوره پنجم 6 عضو خانم دارد که این به معنای تاثیرگذاری آنها در شورای آینده خواهد بود.
 
آنها تقریبا یک سوم اعضای شورای آینده را تشکیل می دهند و قطعا می توانند در انتخاب شهردار  نقش تاثیرگذار و تعیین کننده ای داشته باشند.
 
در این خصوص زهرا صدر اعظم نوری منتخب شورای پنجم در هنگام مصاحبه با سایت خبری تیترشهر زمانی که خبرنگار از او پرسید کدام یک از اسامی مطرح شده (هاشمی، مرعشی، نجفی، بیطرف و حجتی) برای شهردار شدن شانس بیشتری دارند در پاسخ گفت: چرا هیچ کس به شهردار خانم فکر نمی کند؟
 
وی ادامه داد: اعتقاد دارم که یک زن می تواند تصدی شهرداری تهران را برعهده بگیرد و به دنبال حضور زنان ابتدا در شهرداری تهران و سپس در لایه های مختلف مدیریت شهری هستیم چرا که شهرداری زنان تجربه عجیب و غریبی نیست و در کشورهای دیگر شاهد آن هستیم.
 
اعضای شورای پنجم مجاز به پیشنهاد 3 گزینه برای شهردار آینده هستند
در خصوص نحوه انتخاب شهردار آینده مباحث مختلفی مطرح شده است اما آخرین اظهارات را در این خصوص افشین حبیب زاده منتخب شورای پنجم داشته که گفته است:هر عضو شورا سه نفر را به عنوان داوطلب برای شهرداری تهران معرفی و پیشنهاد کند. از میان کاندیداها هر کسی که حداقل 5 رای کسب کند، وارد لیست اولیه کاندیداهای شهردار تهران خواهد شد.
 
با این رویه انتظار می رود که یکی از نامزدهای نهایی شهرداری تهران خانم باشد چرا که تعداد زنان شورای پنجم بیش از 5 نفری است که حبیب زاده اعلام کرده و آنها می توانند یک نفر را به عنوان نامزد نهایی معرفی کنند.
 
کدام بانو شانس شهردار شدن دارد؟
کارنامه کاری مهمترین نکته در انتخاب یک خانم به عنوان شهردار آینده پایتخت است که باید مورد توجه قرار گیرد. در تاریخ فعالیت اصلاح طلبان در مجلس و شورای شهر تهران، بانوان زیادی از این طیف سیاسی در بهارستان و بهشت حاضر بودند.حتی در دولت های هفتم، هشتم و یازدهم زنان توانستند تا سمت معاونت ریاست جمهوری نیز پیشرفت کنند اما هرگز نتوانستند بر صندلی وزارت تکیه بزنند.
 
حال که موضوع انتخاب شهردار زن از سوی صدراعظم نوری یکی از اعضای شورای پنجم مطرح شده است باید در میان زنان اصلاح طلبی که سابقه کار اجرایی دارند، به دنبال گزینه هایی باشیم که قادر به اداره پایتخت باشند.
 
 زنان شورای پنجم انتخابهای محدودی دارند و باید بین گزینه هایی کمتر از انگشتان یک دست به دنبال شهردار مطلوب خود بگردند. آنها شاید بتوانند، زهرا شجاعی رئیس مجمع زنان اصلاح طلب و رئیس مرکز زنان دولت اصلاحات، فاطمه راکعی نماینده سابق مجلس یا آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد را به عنوان گزینه های خودبررسی کنند.شاید در میان این 3 گزینه شانس آذر منصوری از دیگر گزینه ها به واسطه حضور اعضای این حزب در شورای پنجم بیشتر باشد.
 
گزینه دیگر و شاید اصلی زنان شورای پنجم، احتمالا عضو شورای سوم شهر تهران و معاون فعلی رئیس جمهور خواهد بود، معصومه ابتکار تنها نامی است که بانوان منتخب شورای پنجم می توانند به عنوان گزینه مطلوب خود به شورا معرفی کنند. چرا که ابتکار هم سابقه حضور در شورای شهر را دارد و هم سالها معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست  است.
 
این سوابق شاید بتواند شانس ابتکار را برای معرفی به عنوان نامزد شهرداری افزایش دهد اما آیا این سوابق با توجه به انتقادهای وارده بر عملکرد او در سازمان حفاظت محیط زیست  می تواند برای تصدی کرسی بهشت مطلوب باشد؟
نظرات شما