صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۶۳۸۶۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۱۴ تير ۱۳۹۶
صدرعاملی:

امیدوارم حال خوب سینمای کودک برگردد

رسول صدرعاملی در آیین بزرگداشت خود که در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانانِ اصفهان برگزار شد، از شرایط مبهم سینما در سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب و راه افتادن دوباره تولید فیلم در کشور گفت.
 رویداد۲۴- رسول صدرعاملی در آیین بزرگداشت خود که در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانانِ اصفهان برگزار شد، از شرایط مبهم سینما در سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب و راه افتادن دوباره تولید فیلم در کشور گفت.

مراسم بزرگداشت رسول صدرعاملی، نویسنده و کارگردان باسابقه سینمای کودک و نوجوان، عصر امروز، سه شنبه ۱۳ تیر، در سینما فلسطین شهر اصفهان و در جریان جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده امیرشهاب رضویان بود، برنامه گفت‌وگوی تصویری با صدرعاملی که مجید توکلی ساخت آن‌ را بر عهده داشت، پخش شد.

سپس رضویان با اشاره به سابقه آشنایی‌اش با رسول صدرعاملی گفت: «من آقای صدرعاملی را از فیلم «خونبارش» و تهیه‌کنندگی آن می‌شناسم که اولین فیلم بعد از انقلاب ایران درباره ماجرای ۱۷ شهریور بود.»

او خطاب به نوجوانان و کودکان حاضر در سالن گفت: «شما نوجوان‌‌ها باید درباره آن‌ دوزه‌ها اطلاعات بدست بیاورید. آقای صدرعاملی اولین ملودارم بعد از انقلاب را هم کارگردانی کرد، فیلمی به نام «گل‌های داوودی» که شما نوجوان‌ها هم باید آن‌ را ببینید.»

در ادامه صدرعاملی با ابراز خوشحالی از اینکه در این مراسم حضور دارد، به شوخی گفت: «با برگزاری بزرگداشت انتظار نداشته باشید دیگر فیلمسازی نکنم؛ من باز هم فیلم می‌سازم.»



 

او ادامه داد: «دلم برای فیلم‌هایی تنگ شد که سال‌ها قبل می‌ساختیم؛ فیلمنامه، تصویربرداری و پروانه گرفتن برای ساخت و نمایش فیلم‌های‌مان خیلی اهمیت داشت و حتی در آن زمان با اینکه رعب و وحشتی از فیلم ساختن وجود داشت، اما همیشه همدلی‌هایی داشتیم و احساس می‌کردیم که بعد از انقلابی که بر اساس عقاید و باورهای مردم اتفاق افتاده است، چطور باید سینما را دوباره بسازیم.»

این کارگردان یادآور شد:‌ «به هر حال برخی از علمای ما سینما را دوست نداشتند و آن را فعل حرامی می‌دانستند و اصلا هم هیچ اشکالی ندارد. اما برخی دیگر بودند که آن را دوست داشتند، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را خدا بیامرزد که پای سینمای ایران ایستاد و من هم توانستم دقیقا بعد از انقلاب فیلم سینمایی «خون‌بارش» را با همراهی امیر قویدل نویسندگی و تهیه کنم.»

کارگردان «من ترانه 15 سال دارم» همچنین تاکید کرد: «در آن زمان با همه رنج‌ها و ابزار محدودی که داشتیم برایمان مهم بود که تماشاگر وقتی در سالن نمایش می‌نشست مورد احترام قرار بگیرد. البته امروز همه این‌ها مخدوش شده و معلوم نیست چه اتفاقی می‌افتد.»

صدرعاملی در ادامه با یادآوری نام فیلم‌های کودک و نوجوانی که سال‌‌ها قبل در سینمای ایران ساخته شده‌اند، بیان کرد: «سال‌ها قبل فیلم‌های «گلنار»، «پاتال و آروزهای کوچک»، «نیاز»، «قصه های مجید»، «گربه آوازه خوان»، «بادکنک سفید»، «بچه‌های آسمان»، «پرنده کوچک خوش‌بختی»، «الوالو من جوجوام» و «مدرسه پیرمردها» را داشتیم که سینمای جذاب و دیدنی بود، اما از آن سینما امروز به فیلم‌های امروزی رسیدیم. من فیلم‌های زیادی را دیده‌ام که مرا به وجد نیاوردند. امیدوارم حال خوب سینمای ایران برگردد تا بتوانیم امید را به سینمای کودک و نوجوان برگردانیم.»

این کارگردان در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: «اصفهان شهر عزیزی برای مردم ایران و البته جهان است و غیر از خشکی زاینده رود، زخمی روی آن مانده است که بهتر است به آن اشاره کنم. از نیروهای امنیتی و انتظامی می‌خواهم که یک بار دیگر اقتدار خود را نشان دهند و افرادی را که در این شهر اقدام به اسیدپاشی کردند دستگیر کنند.»

در بخش دیگر مراسم، وحید نیکخواه آزاد با حضور روی صحنه از حاضرین درخواست کرد که اگر می‌خواهند رسول صدرعاملی به سینمای کودک و نوجوان برگردد، دست بزنند. او در ادامه عنوان کرد: «من خودم را کوچک‌تر از چیزی می‌دانم که درباره آقای صدرعاملی و فیلم‌هایش صحبت کنم، چون او به قدری بزرگ است که در بیان من نمی‌گنجد.»

او ادامه داد: «اما نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که خیلی از ما راهی که باز شده بود را ادامه دادیم، اما صدرعاملی راه را ساخت، او سه فیلم با سه قهرمان دختر ساخت و بازیگرهایش هم نقش اولی بودند.»

این کارگردان سینما یادآور شد: «این فیلم‌ها نه فقط در جشنواره‌ها که در نمایش هم به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرد. او در همین سه فیلم دو بازیگر به سینمای ایران معرفی کرد که هردوی آن‌ها مانند نگینی در سینمای ایران می‌درخشند؛ ترانه علیدوستی و پگاه آهنگرانی آن دو هستند.»

کیومرث پوراحمد، دیگر سخنران مراسم بزرگداشت صدرعاملی بود که تاثیر او بر سینمای کودک و نوجوان را این‌طور توصیف کرد: «در ایران یک فیلمسازی هست به نام محمد بزرگ‌نیا که همه فیلم‌هایش داخل دریاست و تنها فیلمساز ایرانی است که تا به حال در خشکی فیلم نساخته است. یک کارگردان دیگر هم در ایران داریم که درباره نوجوانان دختر فیلم ساخته و او هم رسول صدرعاملی است که دومی ندارد.»

او ادامه داد: «من که اوستای ساختن فیلم نوجوانان هستم تا به حال درباره نوجوانان دختر فیلم نساختم، ولی رسول تنها فیلمسازی است که دراین باره فیلم ساخته؛ آثاری درخشان، تاثیرگذار و ماندگار که مانند آن را نداریم.»

کارگردان «قصه‌های مجید» افزود: «رسول دوست بسیار نازنین و بسیار مثبت است و از شدت مثبت بودن او گاهی من تعجب می‌کنم و حسرت می‌خورم که مگر می‌شود یک آدم اینقدر مثبت باشد، ولی رسول اینگونه است و هر وقت که آدم با او هم نشینی دارد حالش خوب می‌شود. رسول صدرعاملی در یک کلام رسول صدرعاملی است.»

پگاه آهنگری هم در ادامه این مراسم درباره صدرعاملی گفت: «در طول این مسیری که در زندگی طی می‌کنیم تا وقتی که مسن و پیر می‌شویم، فکر می‌کنم فقط چهار یا پنج نفر هستند که وارد زندگی‌مان می‌شوند و نقشی در زندگی ما دارند؛ از آن تاریخ و لحظه دیدار مسیر زندگی‌مان تغییر می‌کند، تعداد این آدم‌ها خیلی کم است و باید خیلی دقیق این آدم‌ها را ببینیم و خیلی دقیق‌تر مسیری که پس از آن اتفاق برایمان گشوده شده است را بنگریم و روی آن متمرکز باشیم.»

او ادامه داد: «برای من رسول صدرعاملی یکی از همین آدم‌هاست، او اولین کسی بود که تغییر در زندگی من ایجاد کرد و من تا آخر عمرم متاثر از این تغییر هستم. این آدم‌ها خیلی در زندگی ما تکرار نمی‌شوند.»

سپس مهدی جمالی‌نژاد، شهردار اصفهان و علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان روی صحنه رفتند. شهردار اصفهان ضمن تشکر از حاضران که در تمام بخش‌های برگزاری جشنواره سی‌ام حضور پررنگی داشتند، عنوان کرد: «خوشحالیم در خدمت اسطوره‌های سینمای ایران بودیم، مراسمی که برای آقای علی معلم برگزار شد و بزرگداشت خانم محبوب، باعث می‌شوند نسل جوان تشویق و ترغیب شوند جا پای این بزرگواران بگذارند و زحمات و تلاش‌هایی که انجام دادند، فراموش نشود.»

در پایان این مراسم، فرشته طائرپور، علیرضا داودنژاد، جعفر صانعی مقدم، حسینعلی شهیدی در کنار شهردار اصفهان و دبیر جشنواره روی صحنه حاضر شدند و با لوح تقدیر و هدایایی از فعالیت‌های رسول صدرعاملی تقدیر کردند.

داریوش باباییان، علیرضا داودنژاد، پگاه آهنگرانی، کیومرث پوراحمد، سیدغلامرضا موسوی، انسیه شاه‌حسینی، سیروس الوند، سهیل موفق و ...از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
نظرات شما