رویداد۲۴-معاون اول رییسجمهور با اشاره به اینکه استانهای مرزی کشور با وجود محدودیتهای جدی، دارای ظرفیتهای بسیاری برای توسعه هستند، گفت: برنامه دولت توسعه متوازن، هماهنگ و جامع کشور است و باید با برنامهریزی و تلاش، مشکلات مردم در مناطق مرزی نظیر کردستان را برطرف کنیم.اسحاق جهانگیری عصر امروز در دیدار با مجمع نمایندگان استان کردستان، با اشاره به سوابق تاریخی و نقشآفرینی کردستان در صیانت از مرزهای کشور و حضور معنادار در عرصههای مختلف نظیر انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم استان کردستان حق بزرگی به گردن ایران دارند و با وجود همه مشکلات حضوری گسترده، آگاهانه و معنادار در پای صندوقهای رای داشتند که این موضوع عظمت مردم کردستان را نشان میدهد.
او ضمن تشکر از مشارکت همهجانبه و اعتماد بالای استان کردستان به حسن روحانی برای ادامه مسیر اظهار داشت: امیدوارم مسایل این استان نظیر ایجاد راههای روستایی و توسعه صنعتی و کشاورزی در چارچوب اجرای سند توسعه کردستان هرچه سریعتر مرتفع شود.
معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اینکه زیبنده جمهوری اسلامی نیست که پس از گذشت نزدیک به چهل سال از عمر انقلاب هنوز محرومیت در بخشهایی از کشور وجود داشته باشد، گفت: به عنوان معاون اول رییسجمهور پیگیر رفع موانع توسعه استان بر اساس سند توسعه کردستان خواهم بود تا مردم شریف این استان شاهد اتفاقات خوبی در آینده باشند.
جهانگیری با بیان اینکه تمام قولهایی که در سفر رییسجمهور به استان داده شده محقق خواهد شد، تصریح کرد: مسایل قومی، سیاسی و مذهبی نباید مانعی بر سر حل مشکلات کشور و نیازهای مردم باشد.
او با یادآوری محدودیتهای مالی دولت برای توسعه عمرانی، خواستار تشریک مساعی استاندار و نمایندگان کردستان برای فراهم کردن زمینههای حضور بخش خصوصی به منظور توسعه صنعتی به ویژه ایجاد صنایع تبدیلی به منظور اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشاورزان شد.
معاون اول رییسجمهور ایجاد زیرساختهایی نظیر تکمیل راهآهن تهران- همدان - سنندج را وظیفه دولت دانست و خاطرنشان کرد: با خرید هواپیماهای جدید تعداد پروازها به مرکز استان افزایش خواهد یافت.
جهانگیری با بیان اینکه داشتن مرز مشترک با کشور همسایه میتواند به کانون خوبی برای توسعه استان تبدیل شود، ابراز داشت: دولت امیدوار است تا تصویب منطقه آزاد بانه و مریوان در مجلس شورای اسلامی بخشی از مسایل مرزی در کردستان حل و فصل شود.
او سپس به موضوع کولبری در استان اشاره کرد و با ابراز تاسف از رواج این شغل طاقتفرسا به دلیل مشکلات معیشتی، بیان کرد: دیدن تصاویر مردم منطقه که برای امرار معاش از طریق کولبری بارهای سنگین و حجیمی را بردوش حمل میکنند، دردآور است و باید برای کمک به آنها چارهای اندیشیده شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه استاندار و نمایندگان مجلس باید برای ساماندهی و حل و فصل این موضوع طرحهایی نظیر ایجاد بازارچههای مرزی ارایه کنند، یادآور شد: دولت برای حل این مساله از ایدهها و طرحهای جایگزین و حتی کمک مادی به منظور برطرف کردن نیازهای این قشر از جامعه حمایت میکند تا کولبری به عنوان یک شغل از حیات اجتماعی کردستان رخت بربندد.
پیش از سخنان معاون اول رییسجمهور، استاندار کردستان در سخنانی ضرورت تلاش و کار مضاعف برای توسعه استان و لزوم تخصیص منابع برای اجرایی شدن مصوبات دولت در ایجاد و تکمیل زیرساختها را یادآور شد و گفت: استان کردستان ظرفیتهای خوبی در حوزه گردشگری و بومگردی دارد و در زمینه ساخت اماکن اقامتی و هتلهای پنج ستاره گامهای خوبی برداشته است.
او با اشاره به اقدامات دولت در زمینه سدسازی، توسعه صنایع تکمیلی را نیاز کشاورزان منطقه دانست و گفت: ایجاد راههای مواصلاتی و جادههای روستایی میتواند نقش بسزایی در پیوند استان با مناطق همجوار داشته باشد.
همچنین هریک از نمایندگان استان کردستان به طور جداگانه دیدگاهها؛ دغدغهها و پیشنهادهای خود درباره سند توسعه کردستان، آسیبهای اجتماعی، بیکاری، ساماندهی وضعیت کولبران، ضرورت تقویت پایههای وفاق ملی، استفاده از نخبگان همه اقوام و مذاهب در مدیریت کلان کشور برای توسعه، ایجاد و تجهیز جادههای مواصلاتی و روستایی، راهاندازی فضاهای آموزشی و بهداشتی و تقویت شهرهای مرزی و تصحیح تعرفههای گمرکی بیان کردند.