رویداد24- «رای» در ایران، بُرنده ترین وسیله مردم برای تغییر قدرت است. شاید ایران در کنار چند کشور دیگر تنها کشورهایی باشند که مردمش آینده خود را بر اساس آراء خود مشخص میکنند.
انتخابات هفتم اسفند با تمام حواشیاش به پایان رسید و هم اکنون که در حال نگارش این نوشتار هستم، نتایج تصمیم مردم در حال اعلام شدن است. درشهری اصولگرایی برنده شده و در استانی اصلاحطلبی بر کرسی نمایندگی مجلس تکیه زده است. ملت ایران در زمانی که منطقه خاورمیانه درگیری جنگهای فرقهای و مذهبی است، به پای صندوقهای رای میروند و نمایندگان خود را انتخاب میکنند.
هفتم اسفند نشان داد که مردم ایران برخلاف مردم منطقه به خوبی فهمیدهاند که تنها راه تعیین سرنوشت یک ملت، صندوقهای رای است نه ترور، جنگ و خونریزی. حضور میلیونی مردم در پای صندوقهای رای و تمدید چند باره زمان انتخابات، حکایت از این دارد که در منطقه پرآشوب خاورمیانه هم میشود «دُر» نایاب دموکراسی را پیدا کرد. در ایران گلوله، تانک و خشونت آینده کشور را مشخص نمیکند بلکه مردم هستند که برای آینده خود تصمیم میگیرند.
«رای» در ایران، بُرنده ترین وسیله مردم برای تغییر قدرت است. شاید ایران در کنار یک یا دو کشور دیگر تنها کشورهایی باشند که مردمش آینده خود را بر اساس آراء خود مشخص میکنند. حضور روسای جمهور با سلایق مختلف در سی و هشت سال گذشته حکایت از این معنا دارد.
حضور جریان اصلاح طلب و طرفدارانش در انتخابات با وجود رد صلاحیت بخش عمدهای از این جریان به خوبی حکایت از این معنا دارد. مردم ایران به ویژه در خرداد 92 و در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به خوبی فهمیدند میتوانند تنها با یک رای برگ، سرنوشت یک کشور و یک ملت را تغییر دهند.
آنها دیدند که میشود با نام نوشتن یک نام، خط بطلان کشید بر تحریمها، تصمیمات احساسی و بی تدبیری.
امروز جهان هم در حال رصد رفتار ایرانیان هستند. در این روزها در کنار اخبار آتش بس در سوریه، جنگ در عراق و حمله عربستان به یمن، اخبار انتخابات ایران در صدر رسانههای جهان قرار دارد. شاید مردم جهان از خود میپرسند چگونه در چنین منطقهای، کشوری چنان انتخابات عظیمی را به وجود میآورند و حدود 60 درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت میکنند. در این میان باید گفت کشورهایی مانند ترکیه، عراق و افغانستان هم انتخاباتهای آزادانهای برگزار میکنند که مورد استقبال مردم و جهانیان قرار میگیرد.
"فرید زکریا" نویسنده و نظریه پرداز که به حزب دموکراتها در آمریکا نزدیک است در مورد نتایج انتخاباتهای آزاد در خاورمیانه میگوید: «هرگاه در خاورمیانه انتخابات آزاد برگزار شود، تندروها به سر کار میآیند.» این نظر زکریا اما در مورد ایران صادق نیست. در ایران هرگاه مردم در انتخاباتها شرکت نکردهاند، تندروها به قدرت رسیدهاند.
هفتم اسفند، روزی خاطره ساز در تاریخ ایران است. روزی که مردم تصمیم گرفتند در برابر خشونت و داعشیسم، بایستند و به با رای آینده خود را شکل دهند.