رویداد۲۴- عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی به چرایی شکست اصولگرایان در انتخابات هفتم اسفند اشاره کرد و گفت:«حضور احمدینژادیها در لیست انتخابات، غیبت چهرههای برجسته اصولگرا، ناکامی ائتلاف و مهمتر از همه فاصله گرفتن اصولگرایان از مطالبات مردمی» باعث شده تا جریان رقیب یعنی اصلاح طلبان در انتخابات هفتم اسفند پیروز باشند.
حسین کنعانیمقدم در گفتوگو با
رویداد۲۴ در پاسخ به این سوال که پیام مشارکت بالای مردم در انتخابات چه بود، گفت: با توجه به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، این یک پیروزی برای انقلاب ایران است که مردم همچنان بعد از ۳۷ سال از انقلابشان دفاع میکنند و به عنوان یک تلکیف شرعی به آن عمل کرده و حاضر میشوند. مقام معظم رهبری نیز در پیامشان از مردم دعوت به حضور در انتخابات کرده بودند که مردم نیز به این دعوت پاسخ مثبت دادند. به هرترتیب انتخابات تمام شد ،رقابتها کنار رفتند و حالا نوبت به رفاقتها میرسد.
این فعال سیاسی اصولگرا در تحلیل مجلس دهم نیز توضیحداد که «به نظر میرسد در چهار سال آینده مجلسی را خواهیم داشت که بتواند برخی از مشکلات که هنوز در زمینه اقتصادی است را حل و فصل کند. مردم با بصیرتی که دارند با حضور در انتخابات مسئولیت را به افرادی دادند که این دغدغه را برطرف کنند و بالطبع وظیفهٔ سنگینتری نیز بر دوش مسئولان ذیربط برای حل این مسائل است.
تعامل مجلس دهم با دولت یازدهم
به گفته او، مجلس دهم مجلس جناحی نخواهد بود و در واقع یک مجلسی همراه دولت خواهد بود؛ همان طور که رهبری نیز در ابتدای سال نیز اشاره داشتند و سال ۹۴ را سال همدلی و همزبانی با دولت نامیدند. لذا من فکر میکنم که در انتخابات مجلس برد و باختی در کار نیست که کسی بگوید جناح من پیروز شد یا جناح من شکست خورد.
این عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی در واکنش به اختلافات بین اصولگرایان بعد از اعلام نتایج انتخابات که گفته میشود برخی نحوه تشکیل ائتلاف را مورد انتقاد قرار میدهند، تصریح کرد: چون از روز اول در جریان این ائتلاف بودم هشدارهایی به دوستان میدادم. من در مقاطع مختلف به دوستان تاکید داشتم مبنی بر اینکه که مردم همیشه پای کار انتخابات هستند ولی معمولا در هر دوره جمعیتی مردد و سیال هستند که اصطلاحا آرای خاموش لقب میگیرند لذا وقتی قرار است لیستی را نهایی کنیم، لیستی بدهیم که بتواند آرای خاموش و خاکستری را جذب کند.
دبیرکل حزب سبز ایران خاطرنشان کرد: کاری که اصلاحطلبان در انتخابات کردند، چنین بود که آمدند با دولتیها، اعتدالگرایان و حتی بخشی از جریان اصولگرا ائتلاف کرده و ترکیبی از این افراد را در تهران معرفی کردند. بنابراین مشخص بود که چنین لیستی شانس بیشتر در جذب آرای خاکستری داشته باشد.
غایبان بزرگ لیست اصولگرایان
کنعانیمقدم در پاسخ به این سوال
رویداد۲۴ که گفته میشود در جلسات ائتلافی پیشنهاد شده بود یک سری از چهرهها مانند آقای حدادعادل برای لیست انتخاب نشوند ولی کسی با این پیشنهاد موافقت نکرد، اعلامکرد: این اتفاقات افتاد. البته به نظرم یکی از پیروزیهایی که اصولگرایان در این دوره از انتخابات به آن دست پیدا کردند، چنین بود که سازوکار تعریف شده را دوستان بپذیرند. هرچند ممکن بود که بخشی از این سازوکار را تعدادی از دوستان با توجه به دیدگاه و نظراتی که داشتند نپذیرند ولی چیزی که مشخص است شخصیتهایی که احتمال آوری بهتری را حائز بودند، اگر در لیست حاضر میشدند ما شرایط بهتری را در انتخابات داشتیم.
موفقیت اصلاحطلبان در چینش لیست نهایی
عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی همچنین ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات هفتم اسفند را ارزیابی کرد و افزود: به نظرم اصلاح طلبان با تکیه بر پایگاه آرای مشخصی که داشتند وارد عرصه انتخابات شدند. آنان در این دوره تصمیم گرفتند که چراغ خاموش حرکت کنند و در یک هماهنگی بهتری ائتلاف خود را آغاز کردند. البته سازوکار اصلاح طلبان با سازو کار ما در انتخابات متفاوت بود و توانستند موفقیت بهتری در جذب آرای عمومی داشته باشند. به نظرم اصلاح طلبان در شرایط حداقلی سازوکار وحدت را خوب دنبال کردند و فقط در حد حرف و شعار پیگیر مسائل نبودند.
انتخاب احمدینژادیها در لیست اصولگرایان اشتباه بود
دبیرکل حزب سبز ایران با انتقاد از حضور چهرههای نزدیک به دولتهای نهم و دهم در ائتلاف اصولگرایان، اعلام کرد: یکی از ایرادهایی که به لیست ائتلاف اصولگرایان مطرح بود، متوجه حضور چهرههای نزدیک به دولت نهم و دهم است. همین نکته باعث شد که از نگاه خیلی از مردم لیست نهایی ائتلاف بزرگ اصولگرایان، لیست اصولگرایی نباشد.
از نظر مردم احمدینژاد اصولگراست
کنعانیمقدم در واکنش به انتقاد برخی چهرههای سیاسی نسبت به اینکه اصولگرایان نتوانستهاند خودشان را با حقایق جامعه وفق بدهند و بر همین اساس روز به روز از جامعه و آرای مردمی فاصله بیشتری میگیرند که اعتماد چندباره به جریانهای تندرو یکی از مهمترین مصادیق این موضوع است، گفت: ما ابتدا باید این نکته را در نظر بگیریم که در دوران آقای احمدینژاد زیر ساختهای اصولگرایی از بین رفت. یعنی اصولگرایان پس از آن دوران وارث یک خرابهای از جریان اصولگرایی بیشتر نیستند. اصولگرایان چوب رفتارهای دولتهای نهم و دهم میخوردند. چراکه از نظر مردم احمدینژاد یک اصولگراست. بنابراین فراموش شدن این ضربه از ذهن مردم زمان بر است.
به جای احمدینژادیها، مطالبات مردم را وارد صحنه انتخابات کنیم
او با تاکید بر ضرورت جدایی اصولگرایان از دوران احمدینژاد، اعلام کرد: ما باید مطالبات مردم را وارد صحنه انتخابات میکردیم تا اینکه بیشتر دنبال آن باشیم چهرههایی که در دولت آقای احمدینژاد بودند یا در سیکل رفتاری ایشان تعریف میشدند را برداریم و در لیست بگذاریم و تابلوی انتخاباتی خود کنیم. متاسفانه این رفتار و قبلتر از آن حمایتهای اصولگرایان از دولتهای نهم و دهم بیشترین آسیب را به اصولگرایان زده است.
لیست اصولگرایان، لیست احمدینژادیها بود
این عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی در پاسخ به این سوال
رویداد۲۴ که چرا اصولگرایان به رغم تلاش برای جدایی از دولت دهم همچنان از افراد این دوران برای انتخابات بهره میبرند و حتی حاضر میشوند تا خیلی از چهرههای معتدل اصولگرا را کنار بگذارد، تصریح کرد: این یک اشتباه بزرگ بود. من از روز اول گفتم که لیست بوی احمدینژاد میدهد و مردم راغب به حمایت از این لیست نیستند اما چون تصمیم یک تصمیم جمعی بود، دوستان سازوکار وحدت را در نظر داشتند ما از آن تمکین کردیم.
او همچنین در واکنش به خروج چهرههای برجسته اصولگرایی از ائتلاف، تاکید کرد: چون از همان اول مشخص بود که لیست ائتلافی با این روندی که در پیش گرفته است، ضعیف خواهد بود. خود من خیلی قبلتر گفتم که نهایتا پنج نفر از افراد این لیست به مجلس راه پیدا میکنند که همین اتفاق نیز رخ داد.
باهنر و لاریجانی زیرکی کردند که نیامدند
کنعانی مقدم همچنین به عدم حضور آقایان لاریجانی و باهنر در ائتلاف اصولگرایان اشاره کرد تا بگوید: ایشان در همان ابتدای ائتلاف وقتی که فهمیدند این ائتلاف ناموفق خواهد بود و به جایی نمیرسد، زیرکی کردند و اصلا حضور پیدا نکردند و رفتار سیاسی خود را تغییر دادند.
دبیرکل حزب سبز ایران در عین حال مقدمات ائتلاف اصولگرایان را یک نقطه برجسته انتخابات ۹۴ در قیاس با انتخابات ۹۲ ارزیابی کرد و گفت: ما نسبت به انتخابات قبل تلاش بیشتری برای حفظ ائتلاف و وحدت داشتیم و سعی داشتیم که از تصمیم جمعی تمکین کنیم لذا تا پایان تحمل کردیم و حرفی نزدیم.
اصولگرایان به جای کسب قدرت به جامعه برگردند
این عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی در پایان با تاکید بر اینکه اصولگرایان میبایست خط مشی خود را تغییر دهند، افزود: اصولگرایان به جای آنکه دنبال کسب قدرت باشند بهتر است به جامعه برگشته و پایگاه های عمومی خود را تقویت کنند. متاسفانه برخی از دوستان به سبب آنکه دنبال کسب قدرت هستند در خیلی از مواقع منافع ملی را فدای منافع شخصی و قدرت خود میکنند که این باعث شده تا نگاه مردم نسبت به این افراد و حتی جریان اصولگرایی تغییر کند.