رویداد۲۴- پیگیری تخلفات گسترده در یک موسسه اعتباری و تلاش برای شفافیت مالی در راستای مقررات بانک مرکزی توسط مدیر عامل، منجر به برکناری او شد.
به گزارش
رویداد۲۴ در آخرین ساعات روز گذشته (سهشنبه 24 مرداد) هیأت مدیره موسسه اعتباری نور که هیچ کدام از سوی بانک مرکزی احراز صلاحیت نشدهاند، در اقدامی عجیب مدیرعامل موردتایید بانک مرکزی را تنها 40 روز بعد از آغاز به کارش برکنار کردند.
در خبر منتشر شده، آمده است هیات مدیره موسسه مالی و اعتباری نور در آخرین جلسه خود پایان حکم مدیرعامل این موسسه را اعلام و تا انتخاب و معرفی مدیرعامل جدید، انجام کلیه امور جاری را به رضا معمار اصفهانی قائم مقام موسسه نور واگذار کرد.
در روزهایی که برخی از موسسات مالی و اعتباری با بحران مواجه شدهاند، چنین تصمیمی در یکی از موسساتی که به تازگی مجوز بانک مرکزی را گرفته، نگرانیهایی را ایجاد کرده است. اما پیگیریهای خبرنگار رویداد۲۴ از دلایل پشتپردهای برای این تصمیم حکایت دارد که غیرقانونی بودن اقدام هیأت مدیره این موسسه مالی را نشان میدهد.
به گفته یک منبع آگاه در گفتوگو با رویداد۲۴ خسرو خواجهحسنی که از سوی بانک مرکزی برای تصدی پست مدیرعاملی موسسه اعتباری نور تایید شده بود، در مدت حضورش در این موسسه، اقداماتی جهت شفافسازی و جلوگیری از فساد مالی انجام داده بود که برخی از این اقدامات موجب شد هیأت مدیره در اقدامی، او را برکنار کنند.
بر اساس اطلاعات رسیده به رویداد۲۴، برخی از اقدامات مورد توجه خواجهحسنی به این شرح است:
۱. تلاش برای شفافیت مصارف مالی موسسه نور در جلسات روزهای دوشنبه بانک مرکزی
۲. تلاش برای برقراری حاکمیت شرکتی و عزل سهامدارانی که سمت اجرایی داشتهآند از جمله معاون شعب موسسه نور که از سهامداران عمده موسسه است.
۳. عزل بیش از ۳۰ مشاور از موسسه که برخی از آنها ارتباط فامیلی با اعضای هیات مدیره داشتند از جمله فرزند یکی از اعضای هیات مدیره
۴. تلاش برای روشن شدن ۶۳ هزار میلیارد اضافه برداشت موسسه نور از بانک مرکزی
۵. تلاش برای ارائه اطلاعات ۷۴ پرونده اعتباری مشکوک موسسات ریحانه گستر مشیز و کارسازان آینده به بانک مرکزی
از سوی دیگر با توجه به برگزاری مجمع عمومی موسسه اعتباری نور در روز ۵ شنبه هفته آینده به منظور انتخاب اعضای هیئت مدیره جدید و با در نظر گرفتن این که تمامی اعضای هیئت مدیره فعلی از سوی بانک مرکزی رد صلاحیت شده اند و همچنین نام خسرو خواجه حسنی به عنوان مدیرعامل مورد تایید بانک مرکزی در بین کاندیدا های تایید صلاحیت شده هیئت مدیره وجود دارد، اقدام هیئت مدیره فعلی موسسه نور در عزل خواجه حسنی، ابهامبرانگیز است.
همچنین پس از برکناری خواجهحسنی، اقدام هیأت مدیره موسسه اعتباری نور برای سپردن امور به رضا معمار اصفهانی که صلاحیت او جهت هیات مدیره جدید توسط بانک مرکزی احراز نشده نیز قابل توجه است.
جوابیه روابط عمومی موسسه نور
با این حال پس از انتشار گزارش رویداد۲۴ ، روابط عمومی جدید موسسه اعتباری نور با ارسال جوابیهای، توضیحاتی درباره دلایل برکناری خواجهحسنی مدیرعامل این موسسه ارائه داد، که البته در این جوابیه هیچ توضیحی درباره دلایل اصلی این برکناری و همچنین پاسخی درباره تخلفات ذکر شده در گزارش رویداد۲۴ وجود ندارد.
جوابیهای که روابط عمومی موسسه نور برای رویداد۲۴ ارسال کرده، به این شرح است:
« روابط عمومي موسسه اعتباري نور در باره تغيير مديرعامل موسسه اعلام کرد:
اعضای هیات مدیره موسسه به دلیل وجود برخی اختلاف سلیقه ها و برخی انتصابات و تغییرات ساختاری غیرکارشناسی مدیرعامل بدون هماهنگی و تبادل نظر با هیات مدیره تصمیم به تغییر مدیرعامل گرفتند.
يكي از اعضای هیات مدیره موسسه مالی نور در خصوص تغییر مدیرعامل این موسسه گفت: اعضای هیات مدیره موسسه به دلیل وجود برخی اختلاف سلیقه ها و برخی انتصابات غیر کارشناسی مدیرعامل که بدون رعايت قوانين و مقررات قانون تجارت و رعایت مفاد مندرج در اساسنامه موسسه اعتباری نور طی مدت کوتاه مديريت وي صورت پذیرفته بود، با اختیارات قانونی که دارند، تصمیم به تغییر مدیرعامل گرفتند.
در مورد این تغییر مدیریتی، علی اکبر صادقی پایین کولایی، عضو هیات مدیره موسسه نور افزود: به دلیل حفظ منافع صاحبان سهام و سپرده گذاران و ضرورت حفظ آرامش درون سازمانی بدنبال ایجاد تنش های مخرب ناشی از عملکرد مدیران قبلی نیستیم و هیئت مدیره در چارچوب مفاد اساسنامه و قوانین و مقررات بانکی، ضمن تقدیر از تلاش و خدمات مدیرعامل سابق نسبت به صدور پایان کار خواجه حسنی اقدام و مراتب را به بانک مرکزی اعلام کرده است.
وی توضیح داد که با توجه به این که مجمع موسسه نور در دوم شهریورماه به منظور تعیین اعضای هیات مدیره جدید موسسه اعتباری نور كه صلاحيت حرفه اي همه آنها به تائيد بانك مركزي ج .ا.ا رسیده است، برگزار خواهد شد، و تا آن تاریخ سرپرستی موسسه به رضا معمار اصفهانی – قائم مقام فعلی موسسه – واگذار شده است.»