رویداد24- سخنگوی قوه قضاییه از صدور حکم اعدام برای سه متهم پرونده موسوم به فساد نفتی خبر داد.
حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در نودو سومین نشست خبری خود گفت: حکم بابک زنجانی و دو متهم دیگر این پرونده که در دادگاه بدوی محاکمه شدند صادر شد.
وی بیان کرد: دادگاه بدوی این سه متهم را مفسدفیالارض تشخیص داده و به اعدام محکوم کرده است. دادگاه علاوه بر اعدام، متهمان را به رد مال شاکی و شرکت ملی نفت ایران و جزای نقدی یک چهارم پولشویی محکوم کرده است.
نرخ دیه در سال 95، 190 میلیون تومان تعیین شد
محسنی اژهای در ادامه گفت: دیه سال 95، 190 میلیون تومان در ماههای غیرحرام مشخص شده است.
او افزود: بر اساس قانون قوه قضاییه موظف است با بررسی های لازم قیمت دیه برای سال بعد را اعلام کند. طبق بررسی های ما و همچنین در جلسه مسئولین عالی قضایی که هفته گذشته برگزار شد، با لحاظ بررسیهای میدانی، کارشناسی و همچنین در نظر گرفتن تورم مبلغ دیه برای سال 95، 190 میلیون تومان در ماه های غیرحرام مشخص شد و طبیعتا در ماههای حرام این مبلغ یک سوم افزایش پیدا خواهد کرد.
وی در رابطه با پرونده فساد سه هزار میلیاردی گفت: برای 46 نفر از این متهمین کیفرخواست صادر شده بود و پرونده شان به دادگاه ارسال شد که این افراد عمدتا از بانک صادرات اعم از مدیرعامل سابق بانک صادرات و برخی از کارمندان هستند.
محسنی اژه ای ادامه داد: ختم رسیدگی این پرونده اعلام شده و ظرف این هفته یا هفته آینده حکمشان صادر خواهد شد.
۱۰ متهم پرونده ارزی محاکمه شدند
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به محاکمه متهمان پرونده ارزی گفت: ۱۰ متهم پرونده ارزی محاکمه شدهاند و حکم این افراد به زودی صادر میشود.
او افزود: محاکمه متهمان پرونده ارزی به اتمام رسیده و حکم این افراد به زودی صادر خواهد شد؛ براساس حسابرسی 181 میلیارد تومان درآمد نامشروع این افراد بوده است که در پرونده این 10 متهم وجود داشته است.
وی ادامه داد: 6 نفر از این متهمان به صورت حضوری و 4 نفر از آنها به صورت غیابی متهم شدهاند که حکم آنان نیز صادر میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه به موسسه تعاونی ثامن الحجج نیز اشاره کرد و افزود: 147 هزار نفر از سپردهگذاران این موسسه پول خود را دریافت کردهاند و در کل 380 میلیارد تومان به سپرده گذاران داده شده است.
محسنی اژهای اضافه کرد: امیدواریم با تلاش بانک مرکزی و دادستانی همه سپرده گذاران پولهای خود را دریافت کنند.
وی درباره پرونده شاندیز نیز اظهار داشت: براساس اطلاعات ستادی که استان در اختیار ما قرار داده با اختیارات هیئت مدیره، هیئت مدیره جدیدی انتخاب شدند و افراد و شخصیتهای حقیقی و حقوقی برای سرمایه گذاری و تکمیل پروژه اعلام آمادگی کردهاند تا پروژه شاندیز به اتمام برسد.
حکم مدیرعامل سابق بانک صادرات ظرف هفته آینده اعلام میشود
سخنگوی قوه قضاییه با اعلام خبر ختم رسیدگی به پرونده مدیرعامل سابق بانک صادرات و تعدادی از کارمندان این بانک گفت: رسیدگی به این پرونده به اتمام رسیده و هفته آینده حکم این افراد صادر میشود.
او افزود: پرونده 46 نفر از متهمان فساد سه هزار میلیاردی مورد بررسی قرار گرفت و 46 نفر از این افراد که یکی از آنها مدیرعامل سابق بانک صادرات و تعدادی از کارمندان این بانک بود مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: این 46 نفر محاکمه شده و پرونده آنها در دادگاه ختم رسیدگی شده و هفته آینده حکم آنها صادر میشود.
سخنگوی قوه قضاییه درباره متهمان حمله به عزاداران امام حسین در استان خوزستان شهرستان دزفول گفت: در این حمله که دو نفر به شهادت رسیده بودند و سه نفر مجروح شدند پروندهای تشکیل و کیفرخواستی درباره آن صادر شد. افراد حمله کننده به عزاداران دستگیر شدند و کیفرخواست آنها صادر شده و ظرف مدت معلوم پرونده این افراد مورد رسیدگی قرار میگیرد.
تشکیل ۲۰۶ پرونده تخلفات انتخاباتی در ۲۶ استان
سخنگوی قوه قضائیه از تشکیل ۲۰۶ پرونده مرتبط با تخلفات و جرائم انتخاباتی در ۲۶ استان کشور خبر داد و گفت: هنوز ۵ استان گزارشهای خود را ارسال نکردهاند.
او با اعلام این خبر و در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در انتخابات اخیر در برخی مناطق کشور بحث خرید و فروش رای مطرح شده است اظهار کرد: طبق آخرین اطلاعاتی که تا قبل از آغاز این جلسه دارم، در مجموع 206 پرونده در رابطه با انتخابات تشکیل شده است که نسبت به دورههای قبل کمتر به نظر میرسد.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص خرید و فروش رأی نیز گفت: درباره موردی که اشاره کردید، به طور قطع در بخشهایی بهویژه آنجاهایی که درگیری صورت گرفته پرونده تشکیل شده است اما اینکه منشاء این درگیری خرید و فروش رأی باشد یا چیز دیگری مشخص نیست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مسائلی مانند خرید رأی به مراجع نظارتی ارسال میشود، ما در این خصوص خبر دقیق و پرونده زیادی نداریم اما میتوانم بگویم طبق آنچه در گزارشهای واصله دیدم، یک الی 3 مورد تحت عنوان خرید رأی گزارش شده بود.
محسنیاژهای افزود: اگر مواردی مثل خرید رأی در مراجع نظارتی ثابت شود و جرمی اتفاق افتاده باشد قطعا موضوع به دستگاه قضایی ارسال میشود و پس از آن ما رسیدگی میکنیم.
انگیزه قتل شهردار سابق مهاباد شخصی و خانوادگی بود
سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری و شناسایی عاملان قتل شهردار سابق مهاباد و کشف و ضبط ۴ هزار و ۸۴۹ کیلوگرم انواع مواد مخدر در طول ۳ ماه گذشته خبر داد.
او افزود: شهردار سابق مهاباد که یکی از موارد وابسته به استان اصفهان است قبلا به قتل رسیده بود که قاتلان او اعم از مباشر و معاون، شناسایی و دستگیر شدند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: بر اساس اظهارات متهمان مشخص شده که انگیزه قتل شخصی و خانوادگی بوده و مسائل امنیتی و امثالهم نبوده است.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین از کشف انواع مواد مخدر به صورت عمده در 3 ماه گذشته خبر داد و گفت: به عنوان مثال در تاریخ هفتم دیماه امسال در کرج از یک محموله 1300 کیلوگرم تریاک کشف شده است. همچنین در تاریخ 28 دی ماه 94 در شهرستان جاسک یک هزار و 929 کیلوگرم تریاک از یک محموله دیگر کشف و ضبط شد.
محسنیاژهای یادآور شد: همچنین در تاریخ 28 بهمن ماه در شهرستان بم 275 کیلوگرم هروئین در یک کامیون که به ظاهر میوه حمل میکرده کشف کردیم. همچنین 15 اسفندماه یعنی روز گذشته در منطقه رودبار جنوب یک هزار و 345 کیلوگرم تریاک در یک محموله کشف و ضبط شد.
وی تاکید کرد: اگر این قاچاقچیان به مجازات برسند، کسانی که مدعی حقوق بشر هستند صدایشان در میآید؛ آیا رها کردن اینها خلاف حقوق بشر است یا مجازاتشان؟
گزارشی درباره مصرف «مخدرهای صوتی» در کشور وجود ندارد
سخنگوی قوهقضاییه گفت: طبق نظر کارشناسان حداقل در کشورمان مخدرهایی تحت عنوان مخدرهای صوتی که علاوه بر اعتیادآور بودن حالت مخدرگونه نیز داشته باشند وجود ندارد .
او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره ادعای دو تن از نمایندگان مجلس در خصوص ورود پولهای کثیف به انتخابات و پرداخت 100 میلیون تومان به آقای نوبخت و حزب متبوع وی اظهار داشت: این موضوع مربوط به الان نیست و سالها پیش شخصی نه به آقای نوبخت بلکه به حزب ایشان این مبلغ را کمک کرده است لذا همان موقع نیز گزارش مربوطه به دستگاه قضایی ارسال شد و این پرونده مورد بررسی قرار گرفت که در خلال بررسیها هیچ جرمی در این خصوص احراز نشده و پرونده مختومه اعلام شد.
وی گفت: در بررسیهای به عمل آمده مشخص شد این مبلغ در قالب کمک به حزب ایشان پرداخت شده و در مدارک حزبی نیز مبلغ مذکور ثبت و ضبط شده است و علی ایحال این موضوع چیز جدیدی نیست و ربطی به انتخابات اخیر ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص مذاکرات رخ داده در مجلس شورای اسلامی و انتقاد برخی از نمایندگان مردم نسبت به دخالتهای غیرقانونی استانداران در انتخابات اخیر و استفاده از اموال بیتالمال به نفع اشخاصی خاص گفت: همانطور که پیش از این بارها تذکر دادهام نباید علیه فرد یا دستگاهی که برای دفاع از خود در جلسهای حضور ندارد صحبت کرد و با توجه به اینکه من صحبتهای امروز مجلس که مورد سوال شماست را نشنیدهام، اظهارنظری در این خصوص انجام نمیدهم ولی در مجموع اگر گزارشی از هرگونه تخلف به دست ما برسد قطعا موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ورود مدعیالعموم نسبت به اظهارات توهینآمیز نادر قاضیپور نماینده ارومیه در مجلس، از ورود مدعیالعموم به این موضوع اظهار بیاطلاعی کرد.
وی در ادامه درباره مشکلات بکارگیری مجازاتهای جایگزین حبس نیز اظهار کرد: با توجه به نوع این مجازاتها باید زمینه و بستر اجرای مجازاتهای جایگزین حبس برای دستگاههای پذیرنده مجرمان فراهم شود که البته آییننامههای مربوطه شده تکمیل شده ولی بعضا هنوز ابلاغ نشده است لذا باید علاوه بر فراهم کردن زمینه اجرای این مجازاتها، ابزارهای نظارتی را نیز مورد توجه قرار داد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره واکنش دستگاه قضایی نسبت به سایتهایی که موزیکهای موسوم به مخدرهای صوتی را روی خروجیهای خود قرار دادهاند گفت: طبق نظر کارشناسان حداقل در کشورمان مخدرهایی تحت عنوان مخدرهای صوتی که علاوه بر اعتیادآور بودن حالت مخدرگونه نیز داشته باشند وجود ندارد و در این خصوص گزارشی به دست ما نرسیده است.
گزارش دادستان زاهدان درباره ادعای مولاوردی تقدیم دادسرا شده است
سخنگوی دستگاه قضا بااشاره به سخنان اخیر مولاوردی گفت: دادستان زاهدان علیه وی گزارشی نوشته و تقدیم دادسرا کرده است که به زودی رسیدگی میشود.
او در پاسخ به این پرسش که نظر شما نسبت به اظهارات اخیر مولاوردی مبنی بر اعدام مردان یک روستا به جرم مواد مخدر چیست، اظهار داشت: چنین ادعایی از طرف وی نقل قول شده است و اگر چنین حرفی را گفته باشد همانطور که مقامات قضایی زاهدان تکذیب کردهاند به هیچ عنوان صحت ندارد.
وی تأکید کرد: دادستان زاهدان بر علیه وی گزارش نوشته و تقدیم دادسرا کرده است که به زودی دادسرا به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.
سخنگوی قوهقضاییه درباره پرونده مربوط به کرمان نیز گفت: پرونده در آستانه صدور کیفرخواست است و به زودی صادر خواهد شد و مورد رسیدگی قرار میگیرد.
محسنی اژهای درباره آخرین وضعیت پرونده سفارت عربستان و اینکه شنیده شده عامل اصلی آن آزاد شده است نیز اظهار داشت: پرونده سه تا چهار نفر این افراد در دادسرای ویژه روحانیت است و به آنجا مرتبط میشود.
وی افزود: کسانی که در دادسرای تهران بودهاند به غیر از دو مورد با قرار وثیقه آزاد شدند و پرونده برخی از متهمین نیز در دادسرای ویژه روحانیت در دست بررسی است.
معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: درمورد آزاد شدن یا نشدن برخی دیگر از افراد نیز، اطلاعی نداریم.
شکایت دولت علیه برخی نمایندگان مجلس
سخنگوی قوهقضاییه از شکایت دولت نسبت به برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبر داد.
او در پاسخ به سوالی، مبنی بر اینکه اخیرا 4 نفر از نمایندگان مجلس طی نامهای به رئیسجمهور، مواردی را در خصوص وجود رانتخواری و ویژهخواری در نزدیکان و منصوبان به دولت به ویژه قراردادهای جدید نفتی مطرح کردند و اینکه آیا این مطالب صحت دارد یا خیر و گزارشی در این خصوص به دستگاه قضایی رسیده است یا خیر و همچنین آیا آن طور که دولت اعلام کرده بود، نسبت به مطالب مطرح شده از سوی این نمایندگان شکایتی را طرح کرده یا خیر، اظهار کرد: در اینکه آن نمایندگان رونوشتی از نامه خود یا گزارشی را به دستگاه قضایی ارائه کرده باشند یا خیر، اطلاعی ندارم. همچنین در مورد اینکه این موارد و مسائل صحت دارد یا خیر، الان نمیتوانم اظهارنظر کنم و باید دید مستندات آنها چیست.
معاون اول قوه قضاییه از شکایت دولت نسبت به برخی نمایندگان مجلس خبر داد و گفت: نمیدانم شکایت صورت گرفته مربوط به این نامه است یا خیر، زیرا غیر از نامه، برخی افراد نیز اظهاراتی را مطرح کرده بودند.
از نظر من هیچ روزنه امیدی برای تحویل خاوری وجود ندارد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هیچ روزنه امیدی برای تحویل وی حداقل از دیدگاه من وجود ندارد.
او در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص ممنوعیت شرکت رئیس دولت اصلاحات در یک مراسم و اینکه گفته میشود قرار است وی حصر خانگی شود، اظهار کرد: بخش دوم سؤال شما صحت ندارد و در خصوص بخش اول نیز براساس حکم دادستانی اقدام شده است و در موارد بعدی نیز بهصورت موردی تصمیم گرفته میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده محمودرضا خاوری مدیرعامل متواری بانک ملی گفت: در مورد پرونده خاوری اتفاق جدیدی نیفتاده است و از طریق اینترپل و ... بهدنبال استرداد وی هستیم اما هیچ روزنه امیدی برای تحویل وی حداقل از دیدگاه من وجود ندارد.
محسنی اژهای افزود: البته برخی دوستان در پلیس بینالملل امیدواریهایی دارند که امیدوارم نگاه آنها صحیح باشد و هرچه زودتر بتوانیم این فرد را که اتهامش نیز فساد اقتصادی است به کشور بازگردانیم.
سیستم اطلاعاتی گزارش خود درباره بقایی را به بازپرس پرونده داد
سخنگوی قوهقضاییه گفت: سیستم اطلاعاتی گزارش خود درباره بقایی را به بازپرس پرونده داد.
او در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت محاکمه مدیرعامل سابق بانک صادرات و 45 متهم این بانک اظهار کرد: 46 نفر متهم هستند که 44 نفر از آنان مربوط به بانک صادرات اعم از مدیرعامل و سایر افراد هستند. محاکمه متهمان تمام شده و به زودی حکم دادگاه بدوی صادر میشود.
سخنگوی قوهقضاییه افزود: البته این حکم هم در موضوع پرونده بابک زنجانی و هم این پرونده بدوی است و طبیعتا اگر اعتراضی صورت بگیرد، پرونده در مرجع تجدیدنظر بررسی میشود.
تکمیل تحقیقات سیستم اطلاعاتی در پرونده بقایی
وی همچنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره پرونده بقایی گفت: متهم این پرونده آزاد است و پرونده نیز در مرحله تکمیل تحقیقات به سر میبرد. تحقیقات این پرونده علاوه بر بازپرس، توسط سیستم اطلاعاتی نیز انجام میشود که سیستم اطلاعاتی گزارش نهایی خود را به بازپرس داده و باید دید بازپرس چه تصمیمی میگیرد.
محسنیاژهای در پاسخ به یکی دیگر از سوالات در خصوص پرونده احمدینژاد اظهار کرد: آقای احمدینژاد پروندههای مختلفی داشت که در بعضی از آنها شاکی و در برخی دیگر نیز از وی شکایت شده بود. در خصوص آن بخش از پرونده که از وی شکایتی صورت گرفته بود، برخی از شکایتها بسیار جزیی بود و برخی دیگر نیز مربوط به گزارشات مجلس بود که باید در این خصوص تحقیق شود.
معاون اول قوه قضاییه در ادامه به شکایت احمدینژاد از معاون اول دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در این پرونده بازپرس قرار منع تعقیب صادر کرد که وکیل آقای احمدینژاد نسبت به نحوه رسیدگی بازپرس اعتراض داشت و گفت «چون ما به نحوه رسیدگی اعتراض داریم، دیگر به خود قرار اعتراض نمیکنیم» و به همین دلیل قرار صادر شده قطعی شده است مگر اینکه بعدا از نظرشان برگردند و درخواست فوقالعادهای داشته باشند.
رسیدگی به پرونده متهمان نفتی ادامه دارد
سخنگوی قوه قضائیه گفت:رسیدگی دادسرایی در این پرونده ادامه دارد و از افراد زیادی به عنوان مطلع و متهم سوال شده است.
او در پاسخ به این پرسش که فاز دوم پرونده نفتی (میلیارد نفتی) به کجا رسید، گفت: رسیدگی در دادسرا ادامه دارد هر پرونده که ارسال شود به دادگاه ارسال میشود و رسیدگی به این پرونده راکد نیست و در جریان است. هر زمانی که تحقیق به اتمام برسد کیفرخواست صادر میشود و به دادگاه ارسال میشود.
وی درباره احضار خانم هاشمی به دادگاه گفت: این موضوع صحت دارد اما مربوط به پرونده سابق وی است و احضار خانم هاشمی مربوط به موضوعات اخیر نیست.
سخنگوی قوهقضائیه درباره اخباری مبنی بر اینکه یکی از مسئولان قوه قضائیه جایگزین آیتالله طبسی خواهد شد و تغییراتی در این قوه رخ میدهد گفت: بله حجةالاسلام رئیسی به عنوان گزینه مطرح و جدی است.
وی درباره اظهارات بابک زنجانی و وکیل وی درباره دو میلیارد یورو گفت: باید این پول پرداخت شود؛ تلاش شده اموال وی در داخل و خارج شناسایی شود و از طرف او نیز اختیارات لازم داده شده است.
محسنیاژهای افزود: بخشی از اموال او شناسایی شده و قرار شده طبق توافقنامه شرکت نفت تعیین رقم کند.
وی افزود: اگر فرد متهم توانست مبلغ مورد نظر را تامین کند که هیچ وگرنه تلاش برای شناسایی اموال وی انجام میگیرد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که وزیر کشور گفته است از سال 86 تا 93 مسئولانی درباره پرونده شاندیز کوتاهی کردند و به مراجع قضایی معرفی شدند، گفت: چنین شکایتی صورت نگرفته است و از دادستان مشهد نیز در این باره سوال کردند که وی نیز تأکید کرد صحت ندارد که 14 دستگاه دولتی شکایت کردهاند و یا مسئول متخلفان معرفی شده است.
توقف حکم اعدام ۳ متهم پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی
محسنیاژهای دلایل توقف حکم اعدام ۳ متهم پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی را توضیح داد.
او درباره چرایی عدم اجرای حکم اعدام 3 متهم پرونده فساد 3 هزار میلیاردی گفت: متهمان این پرونده پس از اتمام بررسیهای دادگاه درخواست اعاده دادرسی کردند که این درخواست آنها رد شد و در ادامه تقاضای اعمال ماده 18 را داشتند لذا با توجه به بررسی درخواست آنها حکم صادر شده اجرایی نخواهد شد و احکام مربوطه تا پایان بررسی اجرا نمیشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اختصاص اعتبار 100 میلیاردی توسط وزارت ارتباطات برای اجرای فیلترینگ هوشمند برخی شبکههای اجتماعی و عدم اجرای این فیلترینگ هوشمند، افزود: اینکه چرا فیلترینگ هوشمند انجام نمیشود و این پروژه در چه مرحلهای قرار دارد نمیتوانم اظهارنظری بکنم چرا که من در جریان این موضوع نیستم و باید این سوال را از وزیر مربوطه یا کارگروه مخصوص این امر جویا شد.
محسنیاژهای ادامه داد: در خصوص شبکههای اجتماعی دو دیدگاه متفاوت وجود دارد؛ اول آنکه برخی معتقدند به دلیل عدم توان کنترل صددرصدی موارد مجرمانه در این شبکههای اجتماعی باید موضوع را رها کرد که البته این نظر از منظر ما کاملا غیرقابل پذیرش است چرا که در مرحله اول باید تلاش کرد تا بتوان جلوی مفاسد رخ داده در این شبکهها را گرفت و در ثانی نباید اجازه دهیم مفاسد و اعمال مجرمانه آزادانه در این شبکهها انجام شود و باید به هر میزان که میتوانیم جلوی این اقدامات مجرمانه را بگیریم.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: از سوی دیگر نظر دیگری در این خصوص وجود دارد و دیدگاه این افراد آن است که باید زیرساختهای بومی برای شبکههای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی ایجاد کرد و البته با کمترین هزینه محدودیتهای خاصی را برای جلوگیری از اعمال مجرمانه در این شبکههای اجتماعی اعمال کرد.
وی خاطر نشان کرد: البته در شرایط فعلی نیز دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی اعمال مجرمانه در این شبکهها را رصد میکنند و مجرمان مذکور را تحت تعقیب قرار میدهند.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به بازداشت چند مدل که در شبکه های اجتماعی فعالیت داشتند نیز گفت: مدتی پیش 8 نفر که به عنوان مدل در شبکههای اجتماعی فعالیت داشتند بازداشت شدند و باید توجه داشت که اعمال مجرمانه در فضای مجازی همچون فضای حقیقی بوده و با متخلفان برخورد میشود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در میان این افراد اشخاصی وجود داشتند که بعضا جرمهای سنگینی همچون اشاعه فحشا و ترویج فساد داشتند و در برخی مواقع به صورت شبکهای اقدامات فسادگونه خود را دنبال میکردند.
وی گفت: در بررسیهای انجام شده تعدادی از این افراد بازداشت شدند و تعدادی دیگر نیز تنها احضار شده و با توجه به آنکه از اقدامات خود و نتایج آنها اطلاع کاملی نداشتند با تذکر آزاد شدند ولی سرشبکههای این افراد پس از بازداشت با قرار وثیقه مناسب آزاد شده و منتظر برگزاری دادگاه خود هستند.
محسنی اژهای در پاسخ به سوال دیگری در خصوص قاچاق کالا و میوه در روزهای پایان سال و واکنش دستگاه قضایی به این موضوع گفت: دو بخش کنترل بازار در تعزیرات حکومتی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ستاد ریاست جمهوری در این زمینه دارای مسئولیت هستند ولی با توجه به حساسیت موضوع اگر دستگاه قضایی نیز از محمولههای عمده قاچاق اطلاع حاصل کند حتما با هماهنگی دستگاههای مربوطه برخورد لازم را خواهیم داشت.
سخنگوی قوه قضائیه خاطر نشان کرد: من همینجا از دادستانهای سراسر کشور نیز میخواهم که در مواجهه با چنین مواردی حتما ورود کرده و دستگاههای متولی را کمک کنند و از زیر بار این مسئولیت خدایی ناکرده شانه خالی نکنند.
وی همچنین با اعلام بیخبری از آخرین وضعیت پرونده مدیر بازداشتی شرکت پتروپارس در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران نسبت به ادعای وکیل بابک زنجانی مبنی بر عدم پذیرش پول بابک زنجانی از سوی بانک خارجی معرفی شده برای بازپرداخت بدهیهایش گفت: مطلقا چنین چیزی صحت ندارد و در جریان بررسی پرونده وی در دادسرا و دادگاه بارها فرجهها و مهلتهای متعددی برای بازپرداخت بدهیهای وی به این فرد داده شد که البته تا امروز برای بانک مرکزی، وزارت نفت و دستگاه قضایی، توان بازپرداخت بدهی محرز نشده است.
محسنیاژهای در پایان خاطر نشان کرد: البته امروز هم دیر نشده و اگر این فرد میتواند بدهیهای خود را پرداخت کند مانعی بر سر راهش وجود ندارد.
رییس دولت اصلاحات حق حضور در آن مراسم خاص را نداشت
اژه ای در ادامه گفت: خاتمی به دستور دادستان حق ورود به آن مراسم را نداشتند و چنین دستوری ابلاغ شده است.
محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضایه در نود و سومین نشست خود با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام فاطمیه گفت: پیشاپیش گرامی می داریم این ایام را باشد که بتوانیم قدم، قلم درست برداریم و سخن درست بگوییم.
اژه ای در پاسخ به خبرنگار این خبرگزاری مبنی بر این که سید محمد خاتمی حق شرکت در مراسمی را به دستور دادستانی نداشتند گفت:بله وی به دستور دادستان حق ورود به آن مراسم را نداشتند و چنین دستوری ابلاغ شده است.
وی افزود: برای مابقی مراسم های که ایشان قصد شرکت داشته باشند تصمیم گیری های لازم اتخاذ می شود.
اژه ای در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار که آیا این دستور مقدمه ای برای حصر رئیس دولت اصلاحات است گفت: خیر چنین شایعه ای صحت ندارد و ایشان در حصر نیستد.
ادامه دارد ...