این مجمع عمومی فوقالعاده که بهمنظور انتخاب هیئترئیسه این مجمع برگزارشده بود، علیرغم مشکلات قانونی، برگزار و اعضای هیئتمدیره آن انتخاب شدند.
در گزارشات پیشین
رویداد۲۴، از محدودیتهای قانونی و تخلفات این موسسه، نامبرده شده بود. گفته میشود بنابر نامه بانک مرکزی خطاب به موسسه نور، تمامی اعضای هیئتمدیره این موسسه رد صلاحیت و حتی ممنوعالخروج شدهاند و خواجه حسنی (مدیر پیشین این موسسه)، میبایست تا انتخاب مدیرعامل جدید در سمت خود باقی میماند که این اتفاق نیفتاد و این مجمع در غیاب مدیرعامل پیشین برگزار شد.
از طرفی، طبق ماده 61 اساسنامه این موسسه، برای انتخاب هیئتمدیره، مدیرعامل وظیفه دارد که حداقل 6 ماه پیشازتاریخ برگزاری مجمع، از طریق آگهی روزنامههای کثیرالانتشار اقدام به اطلاعرسانی کند و اما این مجمع، در دوم شهریورماه، بدون رعایت موارد مندرج در اساسنامه برگزار شد. بر این اساس ممکن است سهامداران جزء از برگزاری این مجمع عمومی بی اطلاع بوده باشند و عملا مجمع عمومی با خواست و اراده سهامداران عمده شد.
در گزارشات پیشین هم مورد اشاره قرار گرفت که سهامداران عمده موسسه مالی اعتباری نور دارای ارتباطاتی حتی فامیلی با هیات مدیره موسسه دارند. بر این اساس خروجی مجمع عمومی تعیین هیات مدیره جدید با خواست و اراده تعدادی از سهامداران عمده و تضییع حقوق بسیاری از سهامداران این موسسه بوده که این اتفاق از اساس با اصل ماده 61 اساسنامه موسسه مغایر است.
این در حالی است که جعفروند آذر، رئیس اداره نظارت بر ناشران فرا بورسی در گفتوگو با
رویداد۲۴ تاکید کرده بود: «صرف برگزاری مجمع و انتخاب هیئترئیسه، دلیل بر تائید این مجمع و هیئت انتخابشده نیست و در صورت رؤیت تخلفات، مراجع ذیربط به آن رسیدگی میکنند.»
از طرفی در این مجمع که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، اعضای ناظر بر روند جمع عمومی ازاینقرار بودند: رئیس مجمع، دو عضو ناظر، منشی، ناظر بانک مرکزی و ناظر سازمان بورس؛ اما نکته قابلتأمل دز تشکیل این مجمع، عدم حضور ناظر بانک مرکزی بود که به گفته مسئولان، به علت مشکلات ترافیکی به این مجمع نرسید و این در حالی است که روز پنجشنبه صبح، یکی از روزهای کم ترافیک تهران بود!
گفتنی است که نماینده سازمان بورس که در این مجمع عمومی فوقالعاده حضور داشت، همان نماینده پیشین سازمان بورس بود که مجمع قبلی این موسسه را غیرقانونی اعلام کرد و تاریخ برگزاری مجمع، به زمان دیگری موکول شد.
پس از پایان مجمع، تعدادی از اعضای هیئتمدیره پیشین و منتخب، با خبرنگاران دیدار کوتاهی داشتند؛ که البته بیان این موضوع که خبرنگاران حاضر در آنجا، برای دیدار با اعضای هیئتمدیره، پس از برگزاری مجمع عمومی، انتخابی بوده و از سوی روابط عمومی این موسسه دعوتشده بودند، خالی از لطف نیست و شبهه جدید درباره انتشار اطلاعات ایجاد میکند که چرا خبرنگاران به انتخاب روابط عمومی این مجمع در آنجا حضور داشتند و از ورود سایر خبرنگاران برای تهیه گزارش جلوگیری میشد؟
محمد پویانفر، عضو هیئتمدیره سابق این موسسه، نام اعضای هیئتمدیره منتخب را اعلام کرد: ۱. منوچهر زمانی، ۲. مهران شریفی،۳. اکبر جعفری، ۴. رضا گودرزی، ۵. چنگیز مروج، و عضو علی البدل سجاد سیاح
در پایان این مجمع پویانفر در پاسخ به سؤال خبرنگاران، مبنی بر اینکه صورتحساب مالی سال گذشته مجمع، علیرغم تذکر بانک مرکزی، همچنان به تصویب نرسیده است، گفت: صورتهای مالی تجمیعی هنوز آماده نشدهاند و پسازاین رسیدگیهای لازم انجام میپذیرد.
او در پاسخ به این سؤال که علت برکناری خواجه حسنی، مدیر عامل سابق موسسه مالی اعتباری نور از سوی اعضای هیئتمدیره چه بود، گفت: ما مدیران را بهطور کامل نمیشناسیم و زمانی که در رأس کار قرار میگیرند میفهمیم که مشی آنها چیست و درصورتیکه متوجه شوم به سازمان لطمهای وارد میشود، نظر به عدم حضور او میدهیم.
این گفته پویانفر، در صورت پذیرش، همچنان این ابهام را به همراه دارد که عزل و نصب صورت گرفته از سمت خواجه حسنی و منقطع کردن نسبتهای سببی و نسبی در موسسه، چرا به سازمان ضربه وارد میکند؟ و سؤال دیگری که در اینجا مطرح میگردد این است که خارج کردن موسسه نور از حالت ارثی و خانوادگی، از چه نظر به این موسسه ضربه وارد میکند؟
در پایان باید گفت، این موسسه با تخلفات گسترده ذکرشده در گزارشات پیشین و پیش رو و بیاعتنایی به تذکرات بانک مرکزی در خصوص مدیرعامل و محدودیتهای اعضای هیئتمدیره، همچنان در هالهای از ابهام و بیقانونی به فعالیت خود ادامه میدهد. البته بنا بر گفته رئیس اداره نظارت بر ناشران فرا بورسی، برگزاری مجمع و انتخاب اعضای هیئتمدیره، به معنی تائید قانونی آن و ادامه فعالیت اعضا نیست.
لازم است مراجع ذیربط هر چه سریعتر به اقدامات غیرقانونی و خارج از چارچوب هیئتمدیره این موسسه رسیدگی کنند و سپردهگذاران و دیگر افراد را از سردرگمی در اطلاعات ضدونقیض درباره موسسه اعتباری نور، آگاه کنند.
در هر حال با توجه به اینکه نماینده بانک مرکزی از حضور در این مجمع خودداری کرد این امید وجود دارد که بانک مرکزی با توجه به ورود جدی به تخلفات گسترده این موسسه ترتیبی اتخاذ شود که در راستای احقاق حقوق سهامداران، مانع از میدانداری عدهای از سهامداران عمده مرتبط با اعضای هیات مدیره در این موسسه شوند.
مثل اینکه شما جملات دیگری بلد نیستی و فقط بلدی بگی رئیس کل بانک مرکزی چنین و گفت و چنان گفت. باشه ما هم میگیم گفت.
اما جواب سوالی که خیلی از کاربرا گذاشتن هنوز بی پاسخ مونده
تکذیبیه رسمی موسسه نور چی شد ؟
چرا خود موسسه نور پاسخی نمیده ؟
حیف که اینجا نمیشه اسناد منتشر کرد ، وگرنه حد اقل دهن تو یکی رو میبستم
اون چیزایی که شما بهش میگی کاغذ پاره ، همشون شماره و تاریخ داره و قابل پیگیری هستن. حداقل تو که تو موسسه هستی دسترسی داری و میدونی دقیقا عین واقعیته.
شما میدونی ، برای اونهایی که نمیدونن دارم میگم که بدونن. باند درموسسه نور در پی انتشار این اخبار به تکاپو افتاده با خرج پول های چند صد میلیونی و بعضاً میلیاردی ، اون هم از جیب سپرده گزاران عزیز و اعتمال نفوذ در دستگاه ها و فشار به اونها ، به نحوی وقایع اتفاق افتاده رو رفع و رجو کنن که فعلا صداها بخوابه و موجب اعتراض سپردا گزاران نشه.
حالا بازم بنویس رئیس بانک مرکزی گفته ...
بدو یاللا