رویداد۲۴- به دنبال تداوم تخلفات در موسسه اعتباری نور اعضای هیأت مدیره این موسسه به کمیته انتظامی بانک مرکزی احضار شدند.
به گزارش
رویداد۲۴ موسسه اعتباری نور که گزارشهایی از تخلفات متعدد آن پیش از این منتشر شده بود، در طول روزهای گذشته با برگزاری مجمع عمومی و انتخاب هیأت مدیره جدید تلاش کرد تا فرار رو به جلو داشته باشد و فصل تازهای از فعالیت خود را در سایه برگزاری مجمع عمومی آغاز کند.
فارغ از تخلف این موسسه در برگزاری مجمع عمومی که مغایر با ماده 61 اساسنامه بود، انتخاب هیأت مدیره جدید نمیتواند پوششی بر تخلفات متعدد این موسسه باشد.
پیش از این در گزارشهای قبلی
رویداد۲۴ به برکناری مدیرعامل این موسسه اشاره شده بود که یک روز پس از آن، بانک مرکزی نیز در نامهای به هیأت مدیره موسسه اعتباری نور، ضمن برشمردن تخلفات متعدد این موسسه، دستور ادامه فعالیت خواجهحسنی به عنوان مدیرعامل را داده بود؛ هر چند مدیران موسسه نور از این دستور بانک مرکزی نیز تخطی کردند و توجهی به آن نشان ندادند.
با این حال یک منبع آگاه در گفتوگو با
رویداد۲۴ از احضار مدیران موسسه اعتباری نور به کمیته انتظامی بانک مرکزی خبر میدهد.
این منبع آگاه در مورد اینکه در حال حاضر این موسسه مجمع عمومی برگزار کرده است که در آن هیأت مدیره جدید انتخاب شدند، اظهار داشت: هیأت مدیره سابق برای توضیحات در مورد همان نامه قبلی بانک مرکزی که تخلفات این موسسه را برشمرده بود، روز دوشنبه (فردا) به کمیته انتظامی بانک مرکزی احضار شدند.
از سوی دیگر همانطور که پیش از این نیز وعده داده بودیم، با پیگیریهای خبرنگار
رویداد۲۴، بخش دیگری از تخلفات گسترده موسسه اعتباری نور در این گزارش منتشر خواهد شد.
اضافه برداشت 61 هزار میلیاردی ریالی از بانک مرکزی و کسر سپرده قانونی بیش از 9 هزار میلیارد ریالی موسسه اعتباری نور از جمله تخلفاتی است که بانک مرکزی، باید آنها را پیگیری کند.
همچنین پیگیریهای
رویداد۲۴ نشان میدهد بخش مهمی از هزینهها مانند تبلیغات، تجهیزات و دیگر موارد با دستور اعضاء هیأت مدیره یا معاونین و بدون برگزاری کمیسیون معاملات انجام شده است. در واقع در قراردادهای تامین تجهیزات و سامانههای حوزه فناوری اطلاعات، مسیر واگذاری، اجرا و نظارت از هم منفک نبوده است. به عنوان مثال در بخش سامانههای مدار بسته و نظارتی شرکتهای وابسته به مدیران (شرکت د. ک. ف) عهدهدار نظارت و اجرای پروژهها بودند.
نکته قابل تأمل آنجاست که شرکت د. ک. ف نیز متعلق به وابستگان م ن. ر. یکی از سهامداران عمده موسسه اعتباری نور است و این مسئله در ادامه همان سفره بزرگ موسسه اعتباری نور برای وابستگان سهامداران عمده و هیأت مدیره قابل تعریف است.
علاوه بر آن، در گزارشهای پیشین نیز یادآور شدیم که ۳۰ مشاور از موسسه که برخی از آنها ارتباط فامیلی با اعضای هیات مدیره داشتند از جمله فرزند یکی از اعضای هیات مدیره از سوی مدیرعامل سابق برکنار شده بودند که این مسئله یکی از دلایل برکناری او از موسسه اعتباری نور بود.
در گزارشهای بعدی بخشی از حقوقهای نجومی مشاوران در این موسسه منتشر خواهد شد.