رویداد۲۴- انگلیس با همکاری شرکای اروپایی خود سعی دارد تاثیرات محدودیتهای بخش بانکداری بر تجارت با ایران را کاهش دهد و در این راستا نیز نیز توافقی را برای تسهیل تامین مالی صادرات به امضا رسانده است.
به گزارش
رویداد۲۴ به نقل از رویترز، تحریمهای بین المللی که شامل اعمال محدودیت بر بخش بانکداری ایران میشود، در ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ در پی اجرایی شدن توافق ایران با شش قدرت جهان و در ازای محدود شدن برنامه هستهای جمهوری اسلامی پایان یافت.
اما اقدامات آمریکا از جمله اعمال ممنوعیت بر معامله دلاری و همچنین ممانعت از مشارکت بانکهای آمریکا در تجارت با ایران همچنان ادامه دارد. این مسئله باعث شده بانکها و شرکتهای بیمه غیرآمریکایی در مورد فرآیند معاملات با ایران محتاط باشند و به روشنی نمیدانند که مجاز به انجام چه اقداماتی هستند.
ساجد جاوید، وزیر تجارت و توسعه انگلیس در کنفرانس «بررسی فرصتها و چالشهای اقتصادی ایران» در لندن گفت که مسائل مربوط به نقدینگی و اعتبارات بسیار قابل توجه هستند اما انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی و صنعت بانکداری همکاری را آغاز کردهاند تا این موانع را رفع کنند و چگونگی عملکرد دستورالعملها را تشریح کنند.
وی گفت: «برای بسیاری از شرکتها هنوز به طور کامل مشخص نیست که آیا میتوانند بر اساس قوانین آمریکا اقدام کنند یا خیر. به همین دلیل یکی از ابتداییترین اقدامات این است که سریعا توضیحات واضحی در این خصوص ارائه شود.»
وی در ادامه افزود: «آنها نگرانند. بانکهای اروپا مانند بانکهای انگلیس نگرانند که در دام قوانین آمریکایی که دسترسی برون مرزی دارند، بیافتند.»
ساجد جاوید همچنین از امضای یادداشت تفاهمی میان اداره ضمانت مالی صادرات انگلیس (ukef) و صندوق ضمانت صادرات ایران برای تسهیل تجارت بین دو کشور خبر داد.
محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس جمهوری نیز در سخنانی در این کنفرانس ضمن تشریح فرصتهای سرمایه گذاری و تبیین ظرفیتهای بالقوه ایران گفت: اقتصاد آینده دار ایران واقعیتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی با تبیین ظرفیتها و فرصتهای پیش رو در اقتصاد ایران و نیز رویکردهای جدید ایران برای تعامل با اقتصاد جهانی در حوزه سرمایه گذاری، انتقال فناوری، تولید و صادرات مشترک افزود: «در رویکرد واقع بینانه، آینده را باید شناخت و در رویکرد پیشرو در ساختن این آینده باید شریک شد. مهم این است که این آینده و واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت. اقتصاد پرقدرت و آینده دار ایران واقعیتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.»
رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: «خوب که دقت کنید عدم توجه به واقعیتهای انکار ناپذیر ایران به ناکامی انجامیده است. تجربه نشان داده است که سیاست ظالمانه تحریم بازی باخت باخت بود و تجربه اخیر برجام نشان از پیروزی سیاست برد برد دارد. در تجربه اقتصادی هم باید به دنبال برد برد باشیم. آینده اقتصاد ایران فرصتی برای همه است. همه کسانی که تعامل سازنده را باور داشته باشند و بخواهند در مسیر پیشرفت مشارکت داشته باشند.»
وی در تبیین سیاستهای اقتصادی نیز گفت: «رویکرد مستقلانه و در عین حال تعامل سازنده با جهان و استقبال از سرمایه گذاریهای مشترک، رویکرد تقویت بخش خصوصی، رویکرد فضای کسب و کار با دو عنصر شفافیت و رقابت اصلیترین سیاستهای اقتصادی دولت را تشکیل میدهد.»
نهاوندیان افزود: «ایران در دو سال گذشته ریسک اقتصادی را کاهش داده و در کنار آن کاهش تورم، ایجاد ثبات در بازار ارزی و رونق دادن به بورس، ایجاد ثبات در سیاستهای اقتصادی و کاهش ریسک سیاسی و تحکیم مناسبات با همسایگان از جمله اقدامات دو سال گذشته دولت ایران بوده است.»