فارن افرز در تشریح گامهای لازم برای حفظ میراث اوباما؛
بیست و یکم مارس باراک اوباما نخستین رئیس جمهور در حال خدمت آمریکا از زمان کالوین کولیج خواهد بود که به کوبا سفر کرد. همانطور که بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در کنفراسی پس از این سفر در ۱۸ فوریه اعلام کرد «هدف ما این است که در زمان باقی مانده هرآنچه میتوانیم برای تبدیل کردن عادی سازی روابط با کوبا، به یک سیاست برگشت ناپذیر تلاش کنیم.
رویداد۲۴- بیست و یکم مارس، باراک اوباما نخستین رئیس جمهور در حال خدمت آمریکا از زمان کالوین کولیج خواهد بود که به کوبا سفر کرد. همانطور که بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در کنفراسی پس از این سفر در ۱۸ فوریه اعلام کرد «هدف ما این است که در زمان باقی مانده هرآنچه میتوانیم برای تبدیل کردن عادی سازی روابط با کوبا، به یک سیاست برگشت ناپذیر تلاش کنیم.»
به گزارش گروه بین الملل
رویداد۲۴ به نقل از فارن افرز، میراث دیگری که اوباما پس از ترک قدرت نگران محافظت از آن در برابر جانشین احتمالا جمهوری خواهش خواهد بود، توافق هستهای با ایران است که سرمایه سیاسی و دیپلماتیک زیادی صرف آن شد. البته سختی کار از آنجایی ناشی میشود که ایران دشمنی بیشتری را در کنگره برمی انگیزد تا کوبا. مخالفان اوباما نارضایتی خود از گشایش روابط با کوبا را از طریق مخالفت با رفع تحریمها علیه این کشور نشان دادند اما در حال حاضر بیش از ۱۰ لایحه را برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به مجلس بردهاند. با این حال اوباما میتواند برای تضمین توافق ایران پس از ترک قدرت گامهایی بردارد.
نخست برای آنکه از اجرایی شدن این توافق، بدون آنکه از سوی ایران نیز اقدامی صورت گیرد، اطمینان حاصل کند آمریکا باید به تعهدات خود برای بازگرداندن تحریمها متعهد بماند. تاکنون تحریمها تا اندازه ای مانع از انجام تجارت ایران با سایر کشورها شده است.
دوم اینکه اوباما باید خطوط ارتباط میان واشنگتن و تهران را تنوع ببخشد و باید به مذاکرات فعلی میان جان کری و محمدجواد ظریف، وزرای خارجه آمریکا و ایران رسمیت ببخشد. ماه گذشته بود که اهمیت این کانال ارتباطی به خوبی نمایان شد: غیرممکن بود که بدون مذاکره سریع کری با ظریف، ایران ملوانان آمریکا که وارد آبهای این کشور شده بودند را به این سرعت آزاد کند. زمانیکه اوباما از قدرت کنار برود، این کانال ارتباطی سطح بالا نیز ممکن است با او برود و این برای هر دو طرف یک شکست خواهد بود.
یک راه ساده برای گسترش ارتباطات امضای یک توافق حوادث دریایی با ایران است که به ارتباطات میان نیروهای دریایی ایران در سطوح بالا رسمیت میدهد. این مسئله مانع از بروز مشکلاتی شبیه به آنچه ماه گذشته رخ داد، میشود.
و در نهایت اینکه کری باید به تهران سفر کند. این یک اتفاق دیپلماتیک تاریخی و سیگنالی خواهد بود که نشان میدهد روابط ایران و آمریکا به سمت ثبات بیشتری در حرکت است. این اقدام فرآیند فعلی توافق هستهای را تقویت میکند و فضا را برای رئیس جمهور بعدی آمریکا آماده میکند؛ در این صورت دولت بعدی آمریکا بر محافظه کاری که معمولا یک رئیس جمهور در دور نخست ریاست جمهوری دارد، غلبه میکند و وی را برای پیگیری روابطی گستردهتر با تهران جسورتر میکند.
اوباما گامهای تاریخی را برای حل و فصل بن بست هستهای ۱۰ ساله با ایران برداشته است. حال زمان آن رسیده که وی این اطمینان را ایجاد کند که توافق هستهای میتواند در گذر زمان تداوم داشته باشد. ناکامی در انجام این کار نه تنها این توافق سرنوشت ساز را نابود میکند بلکه منجر به درگیری با ایران میشود.